Αθανασία Σμαραγδή: «Καταγγέλλουν τώρα γιατί τα θέατρα είναι κλειστά»

Κοινοποίηση:
111

Η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή είπε κάτι μετά το ντόμινο των καταγγελιών για κακή συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση, που δεν έχει πει κανείς μέχρι τώρα. Στηρίζοντας τους ηθοποιούς αλλά και τους ανθρώπους του θεάτρου, απάντησε με τον δικό της τρόπο σε ένα ερώτημα που έχουν πολλοί. Το περιβόητο “Γιατί τώρα”. Γιατί τώρα μίλησαν και μιλούν όλοι όσοι βίωσαν άσχημες και τραυματικές εμπειρίες στο χώρο του θεάτρου και του θεάματος.

Η Αθανασία έγραψε: Θα σας πω εγώ γιατί τώρα. Γιατί τώρα υπάρχει ο κορονοϊός και είναι όλα τα θέατρα κλειστά. Γιατί κανένας και καμιά που έχει υποστεί οτιδήποτε 10 – 20 – 30 χρόνια πριν δεν θα έπαιρνε ποτέ την ευθύνη να κλείσει ένα θέατρο, δηλαδή να αφήσει άνεργους συναδέλφους ηθοποιούς, ταξιθέτες, τεχνικούς ακόμα και τους παραγωγούς ξεκρέμαστους και φεσωμένους. Γιατί το θέατρο αγαπητοί, ΔΕΝ είναι εργοστάσιο. Δεν στηρίζεται στην παραγωγικότητα. Στηρίζεται στην ευαισθησία και την ενσυναίσθηση των ανθρώπων που το μορφοποιούν. Και δόξα τω θεώ έχει πολύ καλά παιδιά μέσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΟΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ

  2. ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ………. ΕΧΟΥΝ ΦΛΙΠΑΡΕΙ…. Κ ‘ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ’ ΜΑΖΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

Comments are closed.