Αηδία! Η Ζυθοποιία της Σιγκαπούρης λανσάρει νέα μπύρα από ανακυκλωμένο νερό αποχέτευσης

Κοινοποίηση:
ezgif-3-5faf573136

Πόσο δύσκολα γίνονται τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο; Λοιπόν, μια νέα “αξιοθαύμαστη” μπύρα που κάνει θραύση στη Σιγκαπούρη παρασκευάζεται από “ανακυκλωμένα νερά αποχέτευσης”.

Η μπύρα, που ονομάζεται “NEWBrew”, είναι μια “συνεργασία μεταξύ της εθνικής υπηρεσίας ύδρευσης της χώρας, PUB, και της τοπικής βιοτεχνίας ζυθοποιίας Brewerkz”, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg αυτή την εβδομάδα. Η ιδέα συζητήθηκε για πρώτη φορά το 2018 και τελικά άρχισε να πωλείται τον περασμένο Απρίλιο.

Ο 58χρονος Chew Wei Lian, ο οποίος δοκίμασε πρόσφατα την μπύρα, δήλωσε στο Bloomberg: “Σοβαρά δεν μπορούσα να καταλάβω ότι αυτή είναι φτιαγμένη από νερό τουαλέτας. Δεν με πειράζει να την πιω αν ήταν στο ψυγείο. Θέλω να πω, έχει γεύση ακριβώς όπως η μπύρα, και μου αρέσει η μπύρα”.

Πώς σας φαίνεται αυτό για μια ηχηρή υποστήριξη; Τουλάχιστον δεν είναι Busch Light (είδος μπύρας).

Η μπύρα χρησιμοποιεί το “NEWater” της Σιγκαπούρης, το οποίο είναι το πόσιμο νερό της χώρας που έχει ανακυκλωθεί από υπονόμους. Το νερό χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 ως έργο για τη “βελτίωση της ασφάλειας του νερού στο νησί”, αναφέρει η έκθεση.

Αναφέρει επίσης ότι η ιδέα της επεξεργασίας λυμάτων σε πόσιμο νερό “έχει κερδίσει υποστήριξη την τελευταία δεκαετία, καθώς η παγκόσμια παροχή γλυκού νερού βρίσκεται όλο και περισσότερο υπό πίεση”. 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού για τουλάχιστον ένα μήνα το χρόνο.

Η Σιγκαπούρη δεν είναι σχεδόν η πρώτη που δοκιμάζει τέτοιες προσπάθειες. Χώρες όπως το Ισραήλ έχουν επίσης ενσωματώσει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις προμήθειές τους. Το Λος Άντζελες και το Λονδίνο εξετάζουν επίσης παρόμοιες μεθόδους για την εφαρμογή της τεχνολογίας.

Ο Mitch Gribov, επικεφαλής ζυθοποιός της Brewerkz, δήλωσε σχετικά με το νερό: “Το NEWwater ταιριάζει απόλυτα στην παρασκευή ζύθου, επειδή έχει ουδέτερη γεύση. Το μεταλλικό προφίλ του νερού παίζει βασικό ρόλο στις χημικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ζυθοποίησης”.

Όμως δεν έχουν “πουληθεί” όλοι με την ιδέα. Ο 22χρονος φοιτητής Low Yu Chen κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: “Το νέο νερό δεν είναι το νερό που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή νερού: “Υπάρχουν πολλά είδη μπύρας γύρω μας. Αν ήθελα μια μπύρα, θα διάλεγα κάτι που να είναι φτιαγμένο από κανονικό νερό”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τι άλλη διαστροφή θα δούμε ακόμα;;;; Αλλά τι να περιμένεις από χώρες που οι οικογένειες οι ίδιες,βγάζουν από τα 7 και 8 χρόνια τα παιδιά τους,αρσενικά και θυληκά στην πορνεία για τον κάθε λογής Άγγλο,Γάλλο,Βέλγο,Ολλανδό,Αυστριακό και Γερμανό παιδεραστή;;;;;

Comments are closed.