Αδειάζει ΝΔ η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Με τη σύμβαση 717 θα είχε με βεβαιότητα αποφευχθεί το δυστύχημα στα Τέμπη

Κοινοποίηση:
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

«Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση να εφαρμόσουν την Σύμβαση 717/2014 και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής —το οποίο μάλιστα συνδεόταν άρρηκτα με την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων, όπως αποδείχθηκε με τον τραγικότερο τρόπο από το δυστύχημα στο Άδενδρο και το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία θα είχαν με βεβαιότητα αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία» γράφει το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που στρέφεται κατά 14 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, τα οποία χειρίστηκαν τη Σύμβαση 717, το διάστημα 2016-2021.

Αντίγραφο αυτής της δικογραφίας για τη μη υλοποίηση της σύμβασης βρίσκεται ήδη στα χέρια και του εφέτη – ειδικού ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ο οποίος διεύρυνε τον κύκλο των κατηγορουμένων, καλώντας σε απολογία πρώην στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που ελέγχονται ποινικά και για τη μη εκτέλεση της σύμβασης 717.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. “”….. δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση…….””…. και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής —το οποίο μάλιστα συνδεόταν άρρηκτα με την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων….”” στο ανυπαρκτο κρατος που συντηρουν τα κατοικιδια του ελλαδισταν δεν υπαρχει περιπτωση να συγκροτηθεί κρατος για το κοινο καλο της πλεμπας ουτε τα επομενα 100 χρονια…..

  2. Πρώτα απ’όλα έπρεπε να υπάρχουν τελείως ανεξάρτητες γραμμές ανόδου και καθόδου. Αυτοί έβαζαν τα τραίνα προς Αθήνα και προς Θεσ/κη στην ίδια γραμμή. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο έγκλημα. Άλλο που υπάρχουν συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης που θα μπορούσαν να έχουν εγκαταστήσει στα τραίνα.

Comments are closed.