Αγρυπνία στη Νέα Ιωνία για την Αγία Σοφία – «Στις τουρκικές προκλήσεις απαντούμε με προσευχή»

Κοινοποίηση:
mitropolitis Gavriil

 

Ιερά Αγρυπνία για την Αγιά Σοφιά την Παρασκευή 24 Ιουλίου, από τις 20:30 έως τις 00:30, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας. Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα «η προσευχή είναι η δική μας ειρηνική επανάσταση!».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Hρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ: «Ο Ναός  της του Θεού Σοφίας που οικοδομήθηκε με σκοπό την ειρήνη και την συνάντηση των πιστών ως εκκλησία και υψώθηκε για να μαρτυρά με την λάμψη του την αξία του ανθρώπινου πολιτισμού, γίνεται και πάλι τόπος διχασμού και αντιπαραθέσεων.

Καταφεύγουμε και πάλι ως Τοπική Εκκλησία στον τρόπο και το βίωμά μας, που δεν είναι άλλο από την προσευχή.

Στις Τουρκικές προκλήσεις απαντούμε με προσευχή. Στην παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών απαντούμε με προσευχή.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, από τις 8.30μ.μ.-00:30π.μ τελούμε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Σας περιμένουμε όλους να υψώσουμε φωνή καρδιακή στον Παντοδύναμο Κύριο της ειρήνης και του ελέους και στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Κυρία Θεοτόκο.

Σας περιμένουμε όλους να προσευχηθούμε για την Αγιά Σοφιά.

Η προσευχή είναι η δική μας ειρηνική επανάσταση!».

AGIA

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Χρειάζεται ειλικρινή μετάνοια από όλους μας και να προσευχηθουμε όλοι. Μετάνοια μετά δακρύων! Τις αμαρτίες μας πληρωνουμε. Κατά το λαό και οι άρχοντες. Αν όλοι μας, είχαμε πυξιδα τον Κυριο μας, τα πραγματα θα ήταν πολυ διαφορετικά. Όπως είπε και ο Χριστός μας, δεν γίνεται να έχεις 2 κυρίους, Θεό και μαμωνα(=χρήμα) και δυστυχώς οι περισσοτεροι προσκυνουν το χρήμα. Γι’αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γυρίσαμε την πλατη μας στον Θεό μας και κοιτάμε την καλοπέραση μας, ξεχνώντας τα ιδανικά, την αυτοθυσία, τον πλησιον, την πατριδα. Μόνο πως θα φουσκώσει η τσέπη, να έχουν μέχρι και τα δισέγγονα να φάνε και όλοι οι άλλοι να πνιγουν. Τίποτα όμως δεν μένει ατιμώρητο. Υπάρχουν και οι πνευματικοι νόμοι και το άγρυπνο μάτι του Τριαδικου μας Θεου που τα καταγράφει ΟΛΑ! Και όχι μόνο τις πραξεις, αλλά και τις προθεσεις και τους λογισμούς και τον αγώνα του καθενός. Εσυ που βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και να κατηγορήσεις τον άλλον, τον εαυτό σου τον κοίταξες;και μη μου πεις ότι είσαι αναμάρτητος. Βγάλε πρωτα το δοκάρι από το δικό σου μάτι, για να μπορέσεις να βγάλεις και το ξυλάκι του διπλανού σου. Εμείς στρεφόμαστε στην προσευχη γιατί ο Κυριος μας είναι η απάντηση σε όλες μας τις θλίψεις, αγωνίες, προβληματα. Αυτός θα δώσει την καλύτερη λύση. Και αν αργήσει να απαντήσει ή αν επιτρέψει να γίνει το οτιδήποτε, έχει τους λόγους Του. Αβυσσος τα κριματα Του. Δόξα τω Θεώ παντων ένεκεν!

  2. Κάνε προσευχές από το κλιματιζόμενο σπίτι, με το 2000 μισθό, μερσεντάδα με προσωπικό οδηγό, air condition, μάγειρα και τραπεζοκόμο, καθαρίστρια, κλητήρα, οικιακό βοηθό, έτσι έκαναν και οι Έλληνες το 1940 καθόντουσαν και έκαναν προσευχές για να μην εισβάλουν οι Ιταλοί και Αλβανοί; κανε προσευχές όπως έκαναν πολλοί όμοιοι σου αλλά οι προδότες παρέδωσαν τα κλειδιά της Κωνσταντινούπολης. Να ρωτήσουμε κάτι, τόσα χρόνια που προσεύχεσαι έγινε κάτι για την Ελλάδα και τους απατεώνες που την κυβερνάνε και έχουνε καταστρέψει; Τίποτα άλλο θα κάνεις εκτός από προσευχές; ο Ιησούς Χρηστός έκανε προσευχές μόνος του στολισμένος σε πολυτελή έπαυλη; ξέρεις ναι ή όχι ιστορία; δεν ξέρεις; Τότε ούστ άθεε ανθέλληνα.

  3. Και εγω οταν διαβαζω κατι τετοια …σκεφτομαι παντα τον τελευταιο αυτοκρατορα τον Κωνσταντινο Παλαιολογο ΙΑ …τι προσευχη ειχε ριξει ….τι αγρυπνιες….Το αποτελεσμα της προσευχης ? 400 χρονια κατω απο τον οθωμανικο ισλαμικο ζυγο και 600 χρονια μετα …αυτοι ειναι ακομα εδω και κατεχουν ακομη εδαφη μας…τα οποια το πηραμε αποφαση και δεν τα διεκδικουμε κιολας…Αλλα αυτοι εκει ζητουν και θα ζητουν παντα τα παντα….Και ολα αυτα γιατι ????Γιατι ξεχασαμε το “Συν Αθηνα και χειρα κινει”!!! Για αυτο!!! Με κομποσχοινια και προσευχες δεν κρατας εδαφη αλλα τα χανεις….

Comments are closed.