Αγίος Παΐσιος προφητεία για την κρίση: «Θα γίνει πόλεμος, αλλά την Ελλάδα θα βοηθήσει…»

Κοινοποίηση:
415deb_agios_paisios_profitia_xrimata_kartes

Ποια η προφητεία του Αγίου Παΐσίου για το ποια χώρα θα βοηθήσει την Ελλάδα;

Παναγούδα, Ιούνιος 1990. Καθώς ο πάτερ Παΐσιος μιλούσε απευθυνόμενος προς όλους τους… παρευρισκόμενους, προσφώνησε κάποιον με τ’ όνομά του, λέγοντας:

«Γιώργο, παιδί μου, έλα ‘δώ!»

Ο περί ου ο λόγος Γιώργος, επίσης λοχαγός και συνάδελφος του φίλου μου, δεν απάντησε καν, υποθέτοντας ότι ο Γέροντας απευθυνόταν σε κάποιον άλλο.

Τότε, ο Άγιος Παΐσιος επανέλαβε, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Εσένα, λέω, κύριε λοχαγέ, έλα ‘δώ», αφήνοντάς τους όλους έκπληκτους, καθώς οι δύο λοχαγοί επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Παναγούδα (και, επιπλέον, φορούσαν πολιτικά, μην έχοντας κάποιο διακριτικό της ιδιότητάς τους).

Ο Γιώργος, λοιπόν, πλησίασε διστακτικά τον π. Άγιο Παΐσιο, του φίλησε το χέρι και στάθηκε δίπλα του, οπότε ο π. Παΐσιος ξεκίνησε αμέσως να συζητά μαζί του:

«Πώς είναι ο στρατός μας, Γιώργο;»

«Πιστεύω πως είναι καλά, πάτερ», απάντησε ο λοχαγός.

«Δεν είναι καλά ο στρατός μας, Γιώργο, αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη πολλοί καλοί αξιωματικοί και, κυρίως, στρατηγοί, και για αυτό στέκεται ακόμη ο στρατός μας», σχολίασε ο Άγιος Παΐσιος.

Κι αμέσως συνέχισε:

«Πότε θα πάρουμε την Πόλη Γιώργο;»

«Δεν ξέρω πάτερ», απάντησε ο λοχαγός.

«Θα την πάρουμε την Πόλη, Γιώργο, αλλά θα γίνει μεγάλος πόλεμος! Και δε θα πάρουμε μόνο την Πόλη, Γιώργο, αλλά και όλα τα μέρη της Μ. Ασίας που μας ανήκαν, και μάλιστα από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι την Σμύρνη. Όλα τα χαμένα μέρη μας, τις χαμένες Πατρίδες Κι ο πόλεμος, Γιώργο, θα αρχίσει από τα εξαμίλια.»

Τότε, ο λοχαγός Γιώργος, που θυμήθηκε το χωριό Εξαμίλια της Κορινθίας, ρώτησε τον Γέροντα:

«Δηλαδή, από την Κόρινθο θ’ αρχίσει ο πόλεμος, πάτερ;»

«Όχι, Γιώργο, ο πόλεμος δε θ’ αρχίσει από την Κόρινθο, αλλά από τα 6 μίλια της θάλασσας, τα οποία ζητάνε οι τούρκοι.

Ενώ εμείς (οι Έλληνες δηλαδή) ζητάμε τα 12 μίλια, τα οποία είναι και κατοχυρωμένα.»

Και συνέχισε: «Θα γίνει μεγάλος πόλεμος, και την Ελλάδα θα τη βοηθήσει η ξανθή φυλή…» (εννοώντας, προφανώς, τους Ρώσους).

Μαρτυρίες Προσκυνητών, Β’ τόμος, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

33 Σχόλια

  1. Ο Άγιος Παΐσιος, μεγάλη η χάρη του, έχει βοηθήσει πολλες ψυχές να βρουν τον δρόμο τους. Όποιος μιλάει άσχημα για αυτόν, δεν έχει μυρωδιά από πνευματικη ζωή, αλλιώς δεν θα τα έλεγε. Όσο ζούσε, ήρθε αντιμέτωπος με πολλους τέτοιους και κανένας δεν μπόρεσε να τον βλάψει, ποσο μάλλον τώρα. Και αν όλος ο κόσμος είναι εναντίον σου, αν έχεις τον Θεό μαζί σου να μην φοβάσαι τίποτα και κανένα. Όσοι τον αμφισβητείτε, ανοίξτε κανένα βιβλίο του (κυκλοφορουν και στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να ξοδευτειτε), ή δείτε βίντεο στο you tube με ομιλίες του Αθανασίου Ρακοβαλη που τον έζησε από κοντά. Δεν μπορείς να έχεις άποψη χωρίς να ξέρεις. Όπως δεν μπορείς να εκ φέρεις γνώμη για ένα φαγητό που δεν έχεις δοκιμάσει ποτε σου. Προτίμησε την σιωπή. Τις πρεσβειες του Αγίου να έχουμε, να προσευχεται από εκεί ψιλά για όλους εμάς εδώ τους αμαρτωλούς.

  2. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ 10 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

  3. οποιος βριζει το γεροντα παισιο, ειναι να τον λυπασαι…σιγουρα πρεπει να ειναι πολυ νεος και εχει εμπιστοσυνη στην υγεια του…γιατι κανεις με καποια χρονια στη πλατη του δεν θα τολμουσε να ξεστομισει τετοια λογια εναντιον του αγιου…

  4. Σταματήστε να καπηλεύεστε το γέροντα Παΐσιο. Ο γέροντας είχε πει κάποιες προφητείες, όμως το να τον επικαλούνται συχνά κάποιοι επιτήδειοι προσθέτοντας ή παραποιώντας λεγόμενα, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, πραγματικά καταντάει αηδία.

  5. Μην βλασφημάτε τον Γέροντα Παϊσιο!
    Είναι δυνατόν να περνάνε τέτοιου είδους σχόλια ρε μοντς;

    1. Ο/Η Γέροντας Καννάβιος, Ιερά μονή Σουρομαστουρολογίας λέει:

      Γκόμενο τον έχετε όλοι σας και θίγεστε; Ένας μουρλόγερος ήταν που ό,τι ‘”προφητεία” και να έκανε, έπεσε έξω. Έλα στη μονή μου να σου δείξω τι θα πει προφητεία 😉

      — (Άγιος) Γέροντας Καννάβιος,
      Ιερά μονή Σουρομαστουρολογίας

      1. Ρε παλιοξευτιλισμενε,όργανο του σατανά,ελεεινό σκουπίδι,βγάλε τον σκασμο θα πέσει φωτιά να σε κάψει και εσένα και αυτόν που προσκυνάς,ξέρεις τι ωραία που θα περνας μαζί του στην κόλαση;;Τέλεια!!

      2. Άντε αγοράκι μου παίξε με ότι σε προστάζει ο πονηρός και άσε τον Άγιο στην ησυχία του που τον πιάνεις και στο σιχαμερό σου στόμα,καημενε νεκρός είσαι και νομίζεις ότι ζεις,τελειωμένος είσαι και δεν τον ξέρεις…

        1. Αχ, ναι, είμαι το αγοράκι σου 😉 Σήκωσε το ράσο μου να δεις αν ζω… Αλλά πρόσεχε μπορεί να κολαστείς κι εσύ.

      3. Μουρλος είσαι εσύ και ακόμα μουρλοτρελοι αυτοί που σε γέννησαν καθίκι,αυτά τα λέει μόνο ο έξω από εδώ άρα εσύ που τα ξεστομιζεις τι είσαι;;; Όμοιος του φυσικά δεν διαφερεις σε τίποτα βρωμιάρη….

  6. Ο/Η Γέροντας Καννάβιος, Ιερά μονή Σουρομαστουρολογίας λέει:

    Όλο κουβά πάει τώρα τελευταία ο Παχύσιος

    1. Ρε παλιοξευτιλισμενε,όργανο του σατανά,βγάλε τον σκασμο ελεεινό σκουπίδι,φωτιά θα πέσει και θα σε κάψει και εσένα και τον αρχηγό σου που προσκυνάς,ξέρεις τι ωραία θα περνας μαζί του στη κόλαση;;Τελεια!!!!

  7. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ..ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…

    1. Ο μόνος που προσκυνώ είναι ο γκόμενος μου, ο Γεσουά Χριστός. Πολύ επιθετικός μου φαίνεσαι. Γι’ αυτό κι εγώ σε προσκαλώ στη μονή μου να γευτείς τις χαρές της φύσης και να ηρεμήσεις.

      — (Άγιος) Γέροντας Καννάβιος,
      Ιερά μονή Σουρομαστουρολογίας,
      Ιστανμπούλ

      1. Επιθετικός εγώ; Επειδή αντιδρώ όταν βλασθημουν τον Θεό μου και τους Αγίους Του;Κανονικά θα έπρεπε να σε στολίζω πολλές ώρες αλλά επειδή είσαι τρισαθλιος δεν θα καταλάβεις τίποτα,είσαι από εκείνους που τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρεχει,αποβρασμα της κοινωνιας.Περαστικα σου και καλή απολογία εύχομαι.

  8. ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ?/////???? ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ <!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!

  9. Παρακολουθώ εδώ και μήνες την ανωριμότητα ορισμένων που βγάζουν χολή για έναν γέροντα ο οποίος αποδεδειγμένα δεν έβλαψε κανέναν ,είχε διορατικότητα ,αγαπούσε και μοίραζε την αγάπη του ανεξάρτητα από το συναίσθημα που ένιωθε κάποιος για εκείνον ,και θα έδινε την ζωή του ειδικά σε εσάς που τον βρίζεται ΄…και δικαίως αγιοποιήθηκε διότι είχε χάρισμα….
    Όταν υπάρχουν βαρύγδουποι τίτλοι σε δημοσιεύματα με προφητείες του Αγίου Παϊσίου αποτελεί και κράχτη για επισκεψημότητα …..έχετε αναρωτηθεί οι υβριστές αν τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ? αν αυτά τα οποία αναγράφει το άρθρο εχουν ειπωθεί? αν υπήρχε συμβολισμός και αν ποτέ ο Άγιος έλεγε κάτι με σκοπό να γίνει δημοσίευμα ? Να είστε σίγουροι ότι προσεύχεται για εσάς ,αλλά εγώ προσωπικά λυπάμαι που η κρίση σας επηρεάζει και καταδικάζει δίχως να έχετε γνώση κι επίγνωση!

    1. Βασικα δεν είναι αγιος ενας απλος καλογερος ηταν και τον εχουν κανει λαστιχο ,προφητη και αγιο κατι θρησκεμπορες,ουτε προφητεις ελεγε ο ανθρωπος ουτε τιποτα ολη μερα προσευχες ελεγε ,παει αυτό για να τελειώνουμε με τα αστεια και για να μην υποτιμάνε την νοημοσυνη μας καποιοι πονηρογαιδαροι που εχουν αναγει την θρησκεια σε εμποριο και κερδοσκοπια

  10. Όλοι οι βόρειοι λαοί είναι ξανθό γένος παπουλη άλλωστε Ο Πατροκοσμάς ξεχώριζε το ξανθό γένος από τους κοκκινογέλεκους, άρα αναφερόταν σε δύο διαφορετικές εθνότητες. Ο κόκκινος στρατός ονομάστηκε «κόκκινος» λόγω κομμουνισμού. Με την πτώση του κομμουνισμού έπαψε να είναι κόκκινος. Από την άλλη, ήταν ποτέ δυνατόν άθεοι κομμουνιστές, και ρώσοι συνάμα, να βοηθήσουν την Ελλάδα; Επίσης, ο Πατροκοσμάς μας προλέγει ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να κρατήσουν την Κωνσταντινούπολη και έτσι η διεθνής κοινότητα θ’ αναγκασθεί να μας την δώσει.
    Είναι λοιπόν δυνατόν, την στιγμή που δεν θα μπορούν να κρατήσουν την Πόλη, να διαθέτουν στρατεύματα που θα βοηθάνε εμάς; Άρα οι Ρώσοι δεν είναι οι κοκκινογέλεκοι. Επί πλέον, ο Πατροκοσμάς μιλούσε σε απλούς ανθρώπους χρησιμοποιώντας λέξεις της εποχής για να τον καταλαβαίνουν εκείνοι και όχι εμείς. Επομένως όταν έλεγε «κοκκινογέλεκοι», εννοούσε τους κοκκινογέλεκους Γάλλους στρατιώτες που η στολή τους αποτελείτο από κόκκινο γιλέκο.

    1. Ααα ειδαμε πως δεν μας βγαινει η προφητεια και την γυρναμε την πλακα εεε; εσεις λες ότι είναι οι Γαλλοι,προχθες κατι αλλα σουργελα μιλουσαν για Φιλέλληνες Αγγλους και για Αμερικανους,αποφασιστε και πειτε μας επιτελους.

      1. Όλες προφητείες παραμένουν δυσνόητες μέχρι τη στιγμή της εκπληρώσεώς τους. Μόνο αφότου εκπληρωθούν γίνονται φανερές σε όλες τους τις λεπτομέρειες και αποκαλύπτουν το μεγαλείο του Θεού που τις ενέπνευσε…

      2. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσει τίποτα!
        Οι προφητείες απευθύνονται σε ανθρώπους που πιστεύουν αληθινά και όχι σε κακοπροαίρετους. Μην προσπαθείς λοιπόν να καταλάβεις τα βαθιά νοήματα των προφητειών. Υπάρχουν καλύτερες δραστηριότητες για εσένα… facebook, μπουζούκια και beach-parties…

        1. Ο/Η Μας δουλευεις και εσυ τωρα που καθε βραδι εισαι στο porn hub λέει:

          Όχι θα κατσω να κανω προσευχες και νηστειες ολη μερα και ναυχτα περιμενοντας ποτε θα εκπληρωθουν οι προφητειες του γερονατ,βλεπω όμως ότι και εσυ δεν απαρνηεσε τα ιντερνετ τα φατσοβιβλια και την τεχνολογια του σατανα!!!

  11. Ο Παίσιος ήταν κάτι σαν την Πυθία του μαντείου των Δελφών.
    Πολύ χόρτο ….

    1. Πολύ χόρτο ταιριάζει καλύτερα σε αριστερούς φασιστές που από την μαστούρα κάθονται και τα ξύνουν και καίγονται οι άνθρωποι όπως στο Μάτι και μετά με μεθόδους μαφίας εκβιάζουν.
      Υπογράφουν παραχάραξη ιστορίας (υπογραφή Πρέσπες), τον παίρνουν από λαθρό που έχουν γεμίσει την Ελλάδα κ.τ.λ.π. κ.τ.λ.π.,κ.τ.λ.π………

  12. Εάν είναι ”βλαμμένος” ο γεράκος, γιατί δεν κάνουμε τα 12 μίλια μας? γιατί είναι cazus beli (αιτία πολέμου) απο την Τουρκία!!! Όταν και εάν λοιπόν αποφασίσουμε να τα κάνουμε, τότε μάλλον θα έχουμε πόλεμο!!!

  13. Ντροπή σας να βγάζετε τέτοια χολή για τον Άγιο Παϊσιο!!
    Ακόμη και αν αυτά που καταγράφηκαν (από αυτήκοους μάρτυρες) δεν ήταν απολύτως ακριβή, εντούτοις συμβάλλουν στην ανόρθωση του φρονήματος και γεννούν ελπίδα στον πανταχόθεν μαστιζόμενο ελληνικό λαό. Εγώ πάντως πιστεύω, πως αυτά που προείπε ο Άγιος είναι πέρα για πέρα αληθινά και θα πραγματοποιηθούν στο 100% την ώρα που έχει ορίσει ο Θεός…
    Όσοι δεν το πιστεύετε, πραγματικά σας λυπούμαι…

    1. Καλυτερα να λυπηθείς τον εαυτο σου μαστορα , βρε βρακι δευτερο δεν εχεις να βαλεις κι μου θελεις την πολη και την αγια Σοφια;;;

      1. Πού να τα βρεις εσύ τα υψηλά ιδανικά? Σου έχουν θολώσει τα μυαλά με την προπαγάνδα 40 χρόνων…
        Η μοναδική σου προσδοκία είναι πότε θα πάρεις καμιά αύξηση από τ’ αφεντικό, για να πας διακοπές στη Σαντορίνη με το γκομενάκι… Όλα αυτά βεβαίως, σύντομα θα τελειώσουν…
        Καλή επιτυχία στον Μικρόκοσμο που επέλεξες να ζήσεις!!

  14. Στο μεταξύ οι Ρώσσοι είναι τα καλύτερα γιουσουφάκια του Ερντογάν.

  15. ΚΥΠατζιδικα παραμυθια. Θα χασουμε τα αυγα και τα καλαθια αν γινει πολεμος.

  16. Δεν αντέχω θα το γράψω…..τις πέταξε τις μαλθακίες του πάλι ο Άγιος της……….

  17. αυτος ο γερακος πρεπει να ήταν βλαμμένος. Δεν εξηγητε αλλιως.

Comments are closed.