Αγέρωχοι στις χαμηλές θερμοκρασίες οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς

Κοινοποίηση:
ΕΥΖΩΝΑΣ

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», που «σφυροκοπά» τη χώρα έφερε χιόνια σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα, χιόνια έπεσαν ακόμη και στο Σύνταγμα, αν και λιγότερα σε σύγκριση με τα βόρεια προάστια ή τις άλλες χρονιές.

Ωστόσο και φέτος, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες είναι εκείνη με τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρά το τσουχτερό κρύο οι Εύζωνες στέκουν «αγέρωχοι» στα ειδικά φυλάκιά τους, φορώντας τις βαριές μπλε τσόχινες κάπες τους προκειμένου να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την παγωνιά.

Δείτε τις εικόνες

     

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Πολλους χαιρετισμους και μπραβο στους λεβεντες Ευζωνες!

  2. Μιλάμε για το ίδιο σώμα Ευζώνων που πριν χρόνια όταν τους την έπεσαν κάτι άπλυτοι το έβαλαν στα πόδια και βλέπαμε στην τηλεόραση να τους τρέχουν;

    1. Τί λες, ρε φαντασιόπληκτε ; Οι Εύζωνες ουδέποτε έχουν μετακινηθεί από τις θέσεις τους … Παραμένουν αμετακίνητοι κάτω υπό οιεσδήποτε συνθήκες (χιόνι, παγετός, βροχή, χαλάζι, καύσωνας, αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω ρίψης δακρυγόνων,σεισμός, κλπ.). Τα άπλυτα που κάποτε έδειξε η tv έτρεχαν να γλυτώσουν από τους αστυνομικούς που τα κατεδίωκαν επειδή επεχείρησαν -τρομάρα τους- να βεβηλώσουν το Μνημείο και να παρενοχλήσουν τους Εύζωνες … Αυτό μας έλειπε τώρα, να φοβούνταν οι Εύζωνες τις άπλυτες κουραδομπεμπέκες / μανταμίτσες … ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, με τις μπαρούφες !

    2. Μας ρωτάς τώρα και έβαλες το ερωτηματικό;
      Γράψε σωστά τον συλλογισμό σου….

      1. Ρε φίλε όταν δεν γνωρίζεις κάτι μη γράφεις ότι να ναι. Οι εύζωνες δεν τρέχουν να κρυφτούν ή να σωθούν είναι ακίνητοι και ακοίμητοι φρουροί του μνημείου του άγνωστου στρατιώτη. Και όταν αλλάζει η σκοπιά και φεύγουν δεν σταματούν ότι και να βρεθεί μπροστά τους. Ξέρεις ότι ελάχιστες φορές μερικοί που δεν το γνωρίζαν έφαγαν και μια ψηλή κλωτσιά.

Comments are closed.