Αίσθηση προκάλεσε η «απόλυση από Βήματος» ιεροψάλτη στο Μεσολόγγι. Δαμασκηνέ, πάρτο αλλιώς..μπρός ολοταχώς..ξέρα

Κοινοποίηση:
apergis

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στους πιστούς της ενορίας του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου η ενέργεια του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού να «αποπέμψει» τον πρωτοψάλτη, Χρήστο Απέργη σύμφωνα με δημοσίευμα του messologhinews.gr.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας το Σάββατο 18 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη του Ναού κ. Χρήστο Απέργη για την «μέχρι σήμερα πολυετή και πολύκαρπη» διακονία του στο Αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής.

Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του εκφράζοντάς του παράλληλα τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας και ανακοίνωσε, ότι θα εκκινήσει η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οι ιεροψάλτες και κυρίως οι καλοί και καταρτισμένοι στο ιερό αναλόγιο αποτελούν σώμα της ενορίας που είναι ενταγμένοι και τα όποια προβλήματα οι τριβές λύνονται με τις ενοριακές επιτροπές και τον παπά που προεδρεύει αυτής. Κανείς άλλος ακόμα και δεσπότης δεν έχει το δικαίωμα να παραιτεί , απολύει κανένα από το εκκλησίασμα , αυθαίρετα . Προφανώς ο συγκεκριμένος ιεροψάλτης είχε τριβές με τον ιερέα της ενορίας και τα παράπονα του ιερέως προς τον δεσπότη μετουσιώθηκαν σε αυθαίρετη αποπομπή του , γαρνιρισμένη από υποκριτική και συνάμα ειρωνική αναφορά από τον αρχιερέα από δεσπόζουσα θέση. Αλαζονικός Μητσοτακισμός και στην εκκλησία δυστυχώς.

  2. Οι ιερό ψάλτες μοιάζουν μέ Αβραμόπουλο καί Νικήτα Κακλαμάνη ! Διορθώστε με !

Comments are closed.