Αίγιο: Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ζητά την παραίτηση Ντογιάκου

Κοινοποίηση:
ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος! Με μια κίνηση που θα προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση, αφού την κάνει ένας πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου. Ο κ. Μπέσκος ζητάει την παραίτηση του Ισίδωρου Ντογιάκου, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών!!!


Και εξηγεί τον λόγο:

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να κάνει το αυτονόητο, όπως έκανε και ο υπουργός Υποδομών στον οποίο υπηρετούσε ως μετακλητός σύμβουλος ο γιος του.
Οταν διατάσσει εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση ποινικών ευθυνών, όσο ψηλά και αν είναι, όπως ανέφερε για την τραγωδία που ζούμε, που υπάρχει ενδεχόμενο πέρα από πολιτικών και ποινικών ευθυνών σε στελέχη πολιτικά ή μη του υπουργείου Υποδομών, η σχέση που είχε το συγγενικό του πρόσωπο με τον εν λόγω υπουργό (σχέση μετακλητού του) δίνει λαβές για σχόλια και κρίσεις που δεν συνάδουν με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ενδεχομένως να δημιουργούν στους πολίτες αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της ποινικής διερεύνησης στην οποία έχει εκ της θέσεώς του και την ανώτατη εποπτεία.

Ως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και ως δικηγόρος, θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά υπόνοια σε αυτή την έρευνα και οφείλει να κάνει το αυτονόητο. Άλλωστε όταν υπηρετείς αυτόν τον ανώτατο θεσμό, οφείλεις να διαφυλάττεις το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να μην υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή και σχέση με πολιτικά πρόσωπα του ίδιου του εισαγγελέα ή πρώτου βαθμού συγγενικών του προσώπων. Και εδώ δυστυχώς υπήρχε…

Η πράξη σας αυτή θα αποτελέσει μια αρχή και ένα παράδειγμα για να αλλάξει η αντίληψη των νέων ανθρώπων για “κακιά χώρα”.

Αλλωστε η Δικαιοσύνη είναι ο βασικότερος πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος και το καταφύγιο για κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη, ειδικά σε αυτή την τραγωδία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Είναι απολύτως λογικό αυτό που ζητά ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου.
    Ο λόγος όμως στον όποιον αναφέρεται ο κυρίως πρόεδρος, (οφείλει να κάνει το αυτονόητο. Άλλωστε όταν υπηρετείς αυτόν τον ανώτατο θεσμό, οφείλεις να διαφυλάττεις το κύρος και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης) είναι κάπως ασαφής.
    Εγώ σαν απλός Έλληνας πολίτης. Η δικαιοσύνη στην χώρα μας δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε κύρος ούτε ανεξαρτησία.

  2. Όλα τα πολιτικά κοπρόσκυλα έχουν τοποθέτηση σε όλες τις θέσεις κλειδιά τα δικά τους άτομα για να μην μπορούν να τούς πειράξουν? Αντε να δούμε πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε, αλλά πού να ξυπνήσουμε? Ξυπνάμε μόνο για τις ομάδες όταν χρειάζεται, ενώ για αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας σιγή ιχθύος σαν να μην μας ενδιαφέρει το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας ; Πότε επιτέλους θα πάμε όλοι μαζί σαν μία γροθιά και να τους στείλουμε όλους αυτούς στα τάρταρα. Μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα διαφορετικά το τέλος θα είναι για όλους μας ο αργός θάνατος. Σκεφθείτε τα παιδιά μας και το μέλλον τους, και μακριά από τα πολιτικά κοπρόσκυλα που μας δολοφονούν καθημερινά???

  3. Όταν ο δικαστής δε μπορεί να υπηρετήσει στον τόπο καταγωγής του ( για ορθή κρίση που δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς ) ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου με ποια κρίση θα ερευνήσει το έγκλημα της εταιρειας στην οποία υπάλληλος είναι ο γιος ; Έπεσες στην παγίδα σου ! Δε ντρέπεσαι να κάνεις παιχνίδια πάνω σε νεκρά παιδιά και γονείς ; Μια σφηκοφωλιά κάτω στην Αθήνα

  4. Τι πίνει αυτός ο δικηγόρος και μιλάει για …δικαιοσύνη και …δημοκρατία στην Κολομβία των Βαλκανίων ; λολ

  5. Να φύγεις ρε διαβολόσπερμα. Δεν θέλουμε να μας κυβερνούν πουτάνας γιοι και τα διαβολοσπέρματά τους.

  6. Μπράβο. Επιτέλους πρέπει να αρχίσουν να μιλάνε και κάποιοι που εκπροσωπούν τους θεσμούς γιατί μέχρι τώρα τα κάνανε πλακάκια με την εξουσία. Το θέμα είναι ότι και πριν την δολοφονία τόσων ανθρώπων έπρεπε να παραιτηθεί ο ντογιάκος γιατί δεν είναι σωστό ο γιος του να είναι μετακλητός υπάλληλος σε υπουργό!

  7. Συμφωνώ απόλυτα. Πώς είναι δυνατόν ο γιος του να υπηρετεί τον σάπιο κομματικό μηχανισμό της νέας… και ο πατέρας του να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν, όπως διατείνεται, οι ευθύνες που αναλογούν στους αίτιους της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν φθάνουν.

Comments are closed.