ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΥΛΗ;; Ο Τούρκος επαναφέρει το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη

Κοινοποίηση:
Turkia

Νέες έρευνες σε συνεργασία με τη Λιβύη προαναγγέλλει η Τουρκία που φαίνεται πως πήρε την απόφαση να επαναφέρει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που είχε υπογραφεί το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας προετοίμασε το έδαφος.

Ειδικότερα, ο Aλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, δήλωσε: «Οι δραστηριότητές μας στον τομέα της ενέργειας απέκτησαν μεγάλη σημασία, ιδίως με τη συμφωνία για την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας το 2019. Πέρυσι, δημιουργήσαμε ένα νομικό πλαίσιο συνεργασίας με ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των υδρογονανθράκων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία, θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης. Δηλώσαμε ότι μέσω των δικών μας πλοίων μπορούμε να επιτύχουμε πολύ πιο οικονομικά, αποδοτικά και ταχύτερα αποτελέσματα. Την προσεχή περίοδο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα στείλουμε μια ομάδα εδώ».

Παράλληλα, όμως και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK μετέδωσε η Λιβύη διαθέτει μεγάλες δυνατόητες και αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και τονίζει ότι η Τουρκία θέλει να δράσει άμεσα στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης.

Φυσικά μια τέτοια κίνηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη γειτονική χώρα, θα πυροδοτούσε μπαράζ εξελίξεων..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.