ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κοινοποίηση:
Παρουσίαση των μέτρων πρόσθετης στήριξης των νέων γονέων, από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα μέτρα στήριξης των νέων γονέων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με υπέρμετρα έξοδα, παρουσίασαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Τα μέτρα που “κλείδωσαν” αργά χθες το βράδυ προβλέπουν βελτιώσεις όσον αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος γέννησης παιδιού και του επιδόματος τέκνων.

Συγκεκριμένα:

Αύξηση του επιδόματος γέννησης παιδιού από 2.000 σε 2.400 για το πρώτο παιδί με κλιμάκωση έως τις 3.500 ευρώ και με αναδρομική ισχύ. Υπολογίζονται δηλαδή και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023.

Η αύξηση κυμαίνεται από 400 έως 1.500 ευρώ. Αναλυτικότερα, στα 2400 για το πρώτο παιδί άρα αύξηση 400 ευρώ, στα 2.700 ευρώ για το δεύτερο παιδί άρα αύξηση 700 ευρώ, στα 3.000 ευρώ για το 3ο παιδί άρα αύξηση 1.000 ευρώ και πάνω από τα τέσσερα παιδιά στα 3.500 ευρώ άρα αύξηση 1.500 ευρώ.

Η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις από τον Απρίλιο. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται τον πρώτο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση μέσα στο πρώτο πεντάμηνο από τη γέννηση του παιδιού.

Από πλευράς του ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα επτά νέα μέτρα της κυβέρνηση; για τους νέους γονείς που είναι:

Αύξηση κατά 1000 ευρώ του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά
Αύξηση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες,
Προσαύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης από 3.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος πολυτέκνων
Αναμόρφωση του επιδόματος παιδιών για το δημόσιο, με αύξηση 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ από το δεύτερο και κάθε επιπλέον παιδί.
Θέσπιση πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ανακοίνωση των επιδομάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια ανάρτηση για να εκδηλώσει την “προτεραιότητα” του στις οικογένειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Πάρτυ θα κάνουν αλβανόγυφτοι και αφρικανοασιάτες λαθροεισβολείς με τα νέα μέτρα.
    Ειδικά τους γύφτους τους βλέπω να δηλώνουν 14-15 παιδιά για πλάκα.
    Τι; όχι;

  2. Πως έχει καταντήσει έτσι αυτήν η ερμη χώρα…. Περιμένουμε μπας κι η αυτού μεγαλειότης Κούλης Δρακουμέλ μας δώσει κανένα μπούρδα pass για να πάρουμε κανένα καρβέλι ψωμί… Γονατίζουμε κάθε μήνα για να πληρώσουμε φόρους, πράσινους-κοκκινους-παρδαλους λογαριασμούς… Και έχουμε τώρα και το τελευταίο, να μας κοροϊδεύει μια σιχαμερή προσκυνημενη στους μασόνους Κούλα για τα ψίχουλα που δίνει για να κάνει κ καλά παιδιά ο Έλληνας! Τα λεφτά που δίνει δεν φτάνουν ούτε για μια συσκευασία παμπερς!!! Κάποια στιγμή όλα αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα θα έρθουν μπροστά στον Δημιουργό μας, όπως και όλοι μας και τοτε θα πάρουν αυτό που τους αξίζει για αυτήν την γενοκτονία που έχουν προκαλέσει!!!!

  3. δεν διευκρινίζει καθε μηνα θα τα δινουν η μια φορα τον χρωνο;

    1. …. για να μη πουλας χαλια και βελεντζες και κλεβεις βενζιναδικα

  4. Αν είναι δυνατών να πιστεύει κανεις τον
    πισωγλεντη Κουλη. Είτε μιλάει είτε κλάνει εινα
    ένα και το ίδιο. Λυπάμαι που υπάρχουν ακόμα
    ΜΑΛΑΚΕΣ και τους υποστηρίζουν.

    1. οι γκεουλες χουντικοι παντα προκαλειτε γελιο στη κοινωνια. Λιγοι αλλα πολυ αστειοι

      1. Σταματά επιτέλους τη καραμέλα,! Όποιος πει αντίθετη άποψη για τον Κούλη είναι χουντικός!!! Βγάλε τις κομματικές παρωπιδες και δες τον κόσμο έξω το τι γίνεται!!!

  5. ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΟΛΟΙ

  6. Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΔΩΡΟ

  7. XAXAXAXAXAXAXAXA 😂😂😂😂 ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΓΥΦΤΑΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ. ΑΜΑ ΘΈΛΑΝΕ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΘΑ ΜΕΊΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΊΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΉΜΑΤΑ. ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΓΈΝΝΗΣΗ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΝΤΆΦΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΎΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΆΓΑΜΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΓΈΝΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΎ 15.000 ΔΟΛΑΡΙΑ…..ΑΥΤΑ….

  8. ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΙΑΙΟ.ΟΧΙ ΕΦΑΠΑΞ.100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 18 ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΑ 200 ΕΥΡΩ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

  9. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας στην Ελλάδα δύσκολα θα κάνει ο κόσμος παιδιά.

  10. Λόγω των νομοσχεδίων για ομοφύλους ανώμαλους γκέι Λοατκι και δε συμμαζευεται! Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να περάσει ανώδυνα! Θα πάρουν όμως το μήνυμα στις Ευρωεκλογές!!

  11. τι να το κανει το επιδομα. το παιδι μου δε θελει να γεννηθει απο τη στιγμη που το φακελωσατε.

  12. Τρομος στην ομαδα των λοατκιδων.

  13. Μια χαρά για τους γύφτους και τους λαθροεισβολείς και φυσικά για τους βρωμοαλβαναράδες. Τσεπώνουν χρήματα που θα έπρεπε να είναι μόνο για τους Έλληνες γιατί μόνο αυτοί πληρώνουν φόρους. Οι άλλοι μόνο απλώνουν το χέρι και τα στέλνουν στις κωλοχώρες τους.

  14. Των οπισθίων τα εννιάμερα…
    Είμαι πολύτεκνος με 7 παιδιά εκ των οποίων τα 5 ανήλικα.
    Για εμάς τους ήδη πολύτεκνους ποια μέτρα έχουν παρθει;;;
    Με την σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας – ηρωίδας τι γινεται;;;
    Με τις τιμές στα σ/μ τι γίνεται;;;
    Αλλά ας χρυσώσουμε το χάπι , γιατί με τον γάμο ομοφυλοφυλων έχουμε χάσει την μπάλα…
    Κοροϊδία αισχυύστου είδους.. ΝΤΡΟΠΗ.

    1. Έχεις δίκιο αγαπητέ, ένας γονιός για να ένα παιδί κάνει τεράστιες δαπάνες από την μέρα που γεννιέται μέχρι να βρει εργασία, πόσο μάλλον σε πολύτεκνες οικογένειες.
      Πήγαν κ έκοψαν πολύτεκνα επιδόματα, σε μητέρες οι κλέφτες τόσα χρόνια κ απαιτούν να λύσουν τ πρόβλημα δημογραφικό της χώρας με 2.400€ που αυτοί τα στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία με 60.000 100.000 το χρόνο.
      Τι να πεις πραγματικά νομίζουν ότι επειδή σπούδασαν απευθύνονται σε ζωα, ποιοι οι κλέφτες, οι διεφθαρμενοι, οι απατεώνες.
      Να μας δικαιολογησουν όλοι τους τις περιουσίες που έκαναν τοσα χρόνια; που τ βρήκαν τα λεφτά;;

    2. Φίλε Πολύτεκνες έχεις απόλυτο δίκιο! Η ατυχία σου είναι ότι γεννήθηκες Έλληνας! Αν ζούσες στην Ευρώπη Αμερική η στη Σουηδία Νορβηγία η γυναίκα σου με 7 παιδιά θαπαιρνε από το κράτος 5000 ευρώ επίδομα ως μητέρα και δεν θα χρειαζόταν να δουλέψει!!!!!

    3. οι χουντικοι θα επρεπε να κανετε καθολου παιοδια, ειστε ντροπη για καθε χωρα

  15. Η χαρά των αλβανων γυφτων και λαθρο διοτι γεννοβολανε σαν τις κατσαριδες

    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΥΦΤΟΙ ή ΛΑΘΡΟ ή ΟΡΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ Η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΩΡΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.

Comments are closed.