ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! O AIΓΥΠΤΙΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΣΤΗΣ, “ΕΛΥΣΕ” ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΡΝΕΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ!

Κοινοποίηση:
Β4

Δικαστική μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο αδελφών Καρνέση, της Δέσποινας  και της Μαρίας, 79 και 77 ετών αντίστοιχα, όπως επίσης και του 80χρονου συζύγου της δεύτερης, Αντώνης Βλασσάκη, είχε ξεσπάσει προ δύο ετών με τον αδελφό της Δέσποινας και της Μαρίας, του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, 85 ετών σήμερα.

α3

Οι δύο από τους τρεις που είχαν την δικαστική διαμάχη, η Μαρία Καρνέση  και ο Αντώνης Βλασσάκης, εκτελέστηκαν σήμερα από τον 70χρονο Αιγύπτιο επιστάτη τους, ο οποίος είχε απολυθεί μετά από 45 χρόνια που εργαζόταν σε αυτήν.

Τον Αντώνη Βλασσάκη τον εκτέλεσε πρώτο και μετά δολοφόνησε την σύζυγό του Μαρία Καρνέση, κι ενώ είχε στο μεταξύ δολοφονήσει κι έναν υπάλληλο της εταιρείας.

Αντικείμενο της δικαστικής αντιδικίας των δύο αδελφών Καρνέση και του γαμπρού της και του Αντώνη Καρνέση είναι περιουσιακά στοιχεία η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια.

Με την 63 σελίδων αγωγή τους που κατατέθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2023 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, τον κατηγορούν ότι «ο Σπύρος Καρνέσης πήρε στα τέλη της περσινής χρονιάς από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία και τα ιδιοποιήθηκε».

Πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι δύο αδελφές και ο γαμπρός του εφοπλιστή υποστηρίζουν ότι με βάση τα εταιρικά τους ποσοστά, όπως αυτά απορρέουν από ιδιόγραφο συμφωνητικό, τους ανήκουν τα περίπου 175 εκατ. δολάρια, από τα «επίμαχα» διαθέσιμα σε μετρητά.

Συνυπολογίζοντας στο μερίδιο που ζητούν να τους επιστραφεί και τα αναλογούντα, μη διανεμηθέντα μερίσματα.

Είχε υπάρξει και ανταλλαγή εξωδίκων ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέλη της οικογένειας και ο Σπύρος Καρνέσης απαντά ότι «όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοί του, που απλώς ο ίδιος ευεργετούσε»…

Ο ναυτιλιακός όμιλος μετά από πωλήσεις 9 τάνκερ έναντι συνολικού τιμήματος 61,3 εκατ. ευρώ, διέθετε μέχρι πρόσφατα 19 πλοία. Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας που έγινε η επίθεση απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί.

Πέραν της ναυτιλίας, στα γενικότερα περιουσιακά στοιχεία υπάρχουν ακίνητα και άλλες εταιρικές συμμετοχές, για τα οποία αναδύεται η αίσθηση μέσα από την πολυσέλιδα αγωγή ότι θα υπάρξει κι άλλος «γύρος» δικαστικής διαμάχης.

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 63,8% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ενεργειακή εταιρεία Ελινόιλ, η τρέχουσα αγοραία αξία της οποίας είναι στα 50,7 εκατ. ευρώ.

Στο ΔΣ της ΕΛΙΝΟΙΛ βρίσκεται η κόρη του Αντζελίκ Καρνέση, σε ρόλο μη εκτελεστικό. Η ίδια απασχολείται στην Εμπορική Δ/νση της European Product Carriers Ltd.

Από το 1978 οι δύο αδελφές και από το 1980 ο Αντώνης Βλασσάκης ξεκινούν να συνεργάζονται με τον Σπύρο Καρνέση στο πλαίσιο μιας εταιρικής σχέσης, οι βασικοί όροι της οποίας έχουν εγγράφως αποτυπωθεί από τον αντίδικό τους.

«Δημιουργήσαμε -όπως ανέφεραν οι δύο νεκροί και η Δέσποινα Καρνέση- μεταξύ άλλων κοινών επιχειρήσεων, και έναν ολόκληρο ναυτιλιακό όμιλο εταιρειών, ποντοπόρων πλοίων, του οποίου σήμερα αποκλειστική διαχειρίστρια είναι η δική μας εταιρεία European Product Carriers, εταιρεία που έχει εγκατασταθεί στην Γλυφάδα.

Έχοντας εκμεταλλευτεί εμπορικά όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες ποντοπόρα πλοία (αρχικώς φορτηγά και στη συνέχεια τάνκερ) μέσω πλοιοκτητριών εταιρειών που είχαμε και έχουμε συστήσει. Από την πολυετή αυτή συνεργασία μας προέκυψαν σημαντικά καθαρά κέρδη, από τα οποία λαμβάναμε μερίσματα (πολλών εκατομμυρίων ευρώ) έκαστος εξ ημών.

Χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει τελική μεταξύ μας εκκαθάριση, δηλαδή πόσα χρήματα έχει λάβει ο κάθε εταίρος και πόσα ακόμη δικαιούται να λάβει ή να επιστρέφει.

Ενώ τα περισσότερα των κερδών τα επενδύαμε στην αγορά νέων πλοίων, με τη σύσταση νέων πλοιοκτητριών εταιρειών ή άλλων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων, όπως ακινήτων καθώς και λοιπών εταιρειών».

Η Δέσποινα Καρνέση, ως δικηγόρος να έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη του ναυτιλιακού ομίλου, τον σύζυγό της Αντώνη Βλασσάκη να έχει, λόγω των σπουδών του, το κομμάτι της τεχνικής φροντίδας και την αδελφή της Μαρία Καρνέση να έχει αναλάβει τα οικονομικά.

Ενώ ο έτερος αδελφός Σπύρος Καρνέσης επέβλεπε το operation και κυρίως ασχολείτο με το finance, αποτελώντας ταυτόχρονα και το πρόσωπο «προς τα έξω» του ομίλου. Όλα αυτά μέχρι το 2022, όπου τα θύματα και η Σοφία Καρνέζη υποστηρίζουν ότι η πλευρά του, μονίμως διαμένοντος στο Λονδίνο, Σπύρου Καρνέση, «ιδιοποιήθηκε» -όπως υποστήριζαν- το μερίδιό τους που ανέρχεται σε 175 εκατ. δολ.

Τα τελευταία χρόνια ο εφοπλιστής βρίσκεται και σε συνεχή δικαστική μάχη χαρακωμάτων με τον Μαρή Εμπειρίκοτης έτερης γνωστής οικογένειας Ελλήνων πλοιοκτητών για το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών.

Καθώς στην εταιρεία «Κτήμα Πεταλιοί» και οι δύο πλευρές έχουν από 50%. Με τη συμμετοχή Εμπειρίκου να είναι σε μια, χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα, διαδικασία πλειστηριασμού λόγω αθετημένων τραπεζικών δανείων.

«Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω» είπε ο Αιγύπτιος πριν το μακελειό στη ναυτιλιακή – Πώς γλίτωσε η αδερφή της εφοπλίστριας

Μια συγκυρία της στιγμής, έσωσε την αδερφή της Μαρίας Καρνέση, και σύζυγο του δεύτερου νεκρού, Αντώνη Βλασσάκη, καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φύγει από το γραφείο της και κατάφερε μαζί με περίπου 30 ακόμα άτομα, να δραπετεύσει από το κτήριο παρά το γεγονός ότι την αναζητούσε ο Αιγύπτιος δολοφόνος με την καραμπίνα.

Ήταν πέντε λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Ο 75χρονος αλλοδαπός με το ασημί Nissan Χ Trail, ο οποίος δούλευε 36 χρόνια στη ναυτιλιακή ως φροντιστής των οικιών των ιδιοκτητών, και αρματωμένος με μια καραμπίνα και ένα πιστόλι, ανοίγει την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου.

Βάζει την καραμπίνα σε μια σακούλα και ανεβαίνει στο ισόγειο. Εκεί, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, ο οποίος έκπληκτος τον ρωτάει «Άρη τι κάνεις εδώ;» για να πάρει τη σοκαριστική απάντηση «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Τώρα θα δεις τι θα πάθουν. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω».

Με ψυχρό βλέμμα και σταθερά βήματα ανεβαίνει στον πάνω όροφο. Εκεί, ο Αιγύπτιος, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μαρία Καρνέση, 77 ετών, και τον άνδρα της αδερφής της, Αντώνη Βλασσάκη, 80 ετών. Σηκώνει το όπλο, πυροβολεί εξ επαφής τη γυναίκα στο κεφάλι, ενώ πυροβόλησε στο σώμα τον γαμπρό της και έναν πρώην καπετάνιο, 75 ετών, και εργαζόμενο στην εταιρεία, ο οποίος προσπάθησε να μπει στη μέση και να του πάρει την καραμπίνα.

Δυο γυναίκες κρύφτηκαν στις τουαλέτες
Ακούγοντας τους τρεις πυροβολισμούς οι περίπου 30 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτήριο έτρεχαν αλλόφρονες για να ξεφύγουν από τον Αιγύπτιο μακελάρη, Μπουράυ Αντέλ Αριστείδη. Δυο γυναίκες εργαζόμενες της ναυτιλιακής, πάνω στον πανικό τους κρύβονται στις τουαλέτες ελπίζοντας ότι δεν θα τους βρει ο θάνατος.

Πως σώθηκε η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής – Την έψαχνε ο δράστης
Εκείνη την ώρα η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής Δέσποινα Καρνέση, συμπωματικά λείπει από το γραφείο της. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ενστικτωδώς ακολουθεί το ρεύμα των υπαλλήλων που έτρεχαν να αποδράσουν, βγαίνει έξω από το κτήριο και με τη βοήθεια των αστυνομικών που έχουν ήδη φτάσει στο σημείο καταφέρνει να σώσει τη ζωή της.

Ο Αιγύπτιος «θεριστής», από την Αλεξάνδρεια, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε βαπτιστεί και είχε λάβει το όνομα «Άρης» από την οικογένεια των ιδιοκτητών της ναυτιλιακής, αρχίζει να ψάχνει τους χώρους για να βρει και την Δέσποινα Καρνέση για να τη δολοφονήσει.

Όταν τελικά δεν τα καταφέρνει κατεβαίνει στο υπόγειο, στρέφει την καραμπίνα στον εαυτό του, πιέζει την σκανδάλη και αυτοκτονεί υπογράφοντας και με το ίδιο του το αίμα το φινάλε αυτής της τραγωδίας στη Γλυφάδα.

Δυο υπάλληλοι της εταιρείας πήγαν στο Ασκληπιείο Βούλας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Το 1980 έφθασε παρανόμως στην Ελλάδα.
    Για να μην ξεχνιόμαστε.
    Μαζί με άλλους αυτής της κατηγορίας είχαν απασχόληση στα πλοία τους, στην θαλαμηγό και στους Πεταλιούς.

  2. Ξεβρακωτοι πηγαινουν εκεί που πρέπει να πάνε τώρα…. Ούτε τα κοστουμια ούτε τα λεφτά, ούτε τα καράβια θα τους βοηθήσουν.

  3. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΛΙΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΓΗ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΙΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΕΣΑ

  4. Σκοτωνοντουσαν για τα εκατομμύρια.
    Ας τα βάλουν στο τάφο τους τώρα. Ε μα…

Comments are closed.