ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ! ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΔΟΞΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ S400 ΕΞΕΔΟΣΑΝ ΝΟΤΑΜ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΙΜΙΩΝ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
απαντηση

Μετά τις προκλήσεις στη Λαδοξέρα, ετοιμάζουν ενεργοποίηση των S-400 οι τουρκαλάδες

Τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά και αναλυτές, δεξιά χέρια του Ερντογάν, έχουν χάσει κάθε μέτρο. Μετά τις προκλήσεις με τις δηλώσεις και τους χάρτες για τη νήσο Λαδοξέρα, Ζουράφα όπως λένε και οι ίδιοι, ήρθε ένα δημοσίευμα – κόλαφος που κατηγορεί την Ελλάδα για σφετερισμό και απειλεί ευθέως για ενεργοποίηση στη νήσο των τουρκικών S-400. Θα περιμέναμε ίσως κάποια αντίδραση από το υπουργείο εξωτερικών αλλά μάλλον η Λαδοξέρα κείται μακράν. Ακολουθεί το πλήρες δημοσίευμα, τρανή απόδειξη πως «όσο σκύβεις το κεφάλι, κανένας δεν θα σταματήσει να σε βαράει».

«Νέα πρόκληση έκανε η Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι το νησί της Λαδοξέρας, που είναι τουρκικό έδαφος, προσαρτήθηκε. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει δοκιμές S-400 στην περιοχή. Ο απόστρατος υποναύαρχος Cihat Yaycı μοιράζεται τις καυτές εξελίξεις.

απαντηση

Ελληνικά ΜΜΕ, “Μια εξαιρετική πρόκληση από την Άγκυρα: Η Τουρκία προσάρτησε μια στρατηγικής σημασίας ελληνική νησίδα!” Νέα πρόκληση έκανε διεκδικώντας δικαιώματα στο νησί, που είναι τουρκικό έδαφος, με την είδηση του με τον παραπάνω τίτλο.

Στην εν λόγω είδηση αναφέρθηκε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει την επιχειρησιακή δοκιμή πυραύλων S-400 στις 2 Νοεμβρίου στην περιοχή όπου βρίσκεται το στρατηγικά σημαντικό νησί Λαδοξέρα στη Θάλασσα των Νησιών.

Υποστηρίχθηκε ότι αυτή ήταν η «πρώτη επίσημη διεθνής ανακοίνωση της Τουρκίας ότι ένα ελληνικό νησί στο Βόρειο Αιγαίο κατασχέθηκε/προσαρτήθηκε και το νησί αυτό συμπεριλήφθηκε παράνομα στην τουρκική κυριαρχία/επικράτεια».

Αναφέρθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε διεθνή ανακοίνωση για τα γεγονότα, λέγοντας «Η περιοχή ασκήσεων της Τουρκίας καταλαμβάνει την κυριαρχία μας».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν αστραπιαία, με την τουρκική διεθνή ανακοίνωση με αριθμό A7847/23 να αναφέρει ότι ολόκληρη η περιοχή ασκήσεων βρισκόταν αυστηρά εντός των ορίων του FIR Κωνσταντινούπολης, όπου η Τουρκία είχε αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα, και ότι η «ελληνική κυριαρχία» στην Λαδοξέρα, την οποία η Ελλάδα ισχυρίστηκε, ήταν λάθος. Δήλωσε ότι η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και ως εκ τούτου η άσκηση θα γίνει.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΗ

Ο απόστρατος υποναύαρχος Cihat Yaycı αξιολόγησε αυτές τις εξελίξεις που ζέσταναν τα νερά στο Αιγαίο

Δηλώνοντας ότι το νησί Λαδοξέρα είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι βράχου, είναι μια πατρίδα με 6 μίλια χωρικών υδάτων, ο Yaycı είπε, «Το νησί Ζουράφα είναι ένα από τα 176 νησιά, νησίδες και βράχους ανάμεσα στους βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα από συμφωνίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των άρθρων 6, 12, 13, 14 και 15 της Συνθήκης της Λωζάνης. “Τα νησιά που μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα είναι νησιά που καθορίζονται με συμφωνίες και αναφέρονται ονομαστικά. Όλα τα άλλα νησιά, νησίδες και βράχοι πέρασαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Τουρκία. Το νησί της Ζουράφας είναι ένα νησί που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Τουρκία».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΗΣ ΛΟΖΑΝΗΣ

Λέγοντας ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διεκδικήσει αυτό το νησί όπως τα άλλα 175 νησιά, ο Yaycı τόνισε, «Το άρθρο 16 της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρει εν συντομία ότι «η Τουρκία δεν έχει παραιτηθεί από τα δικαιώματά της σε όλα τα νησιά». Δεν ενδείκνυται για πλήρη παραίτηση ούτως ή άλλως.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»

Και συνέχισε , “Η τουρκική κυριαρχία έχει αναγνωριστεί στα υπόλοιπα νησιά και η τουρκική κυριαρχία συνεχίζεται σε αυτά τα νησιά. Η Ελλάδα προσπαθεί να τα σφετεριστεί”. Με τα λόγια του υπογράμμισε ότι το άρθρο 16 της Λωζάνης δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως χονδρική παραίτηση.

Δηλώνοντας ότι θεωρεί σημαντική τη στάση της Τουρκίας ότι «το νησί της Ζουράφας είναι τουρκικό έδαφος. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που όσα εγώ και άνθρωποι σαν εμένα που ασχολούμαστε με το ναυτικό δίκαιο έχουν εκφράσει μέχρι τώρα γίνονται αποδεκτά».

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ»

Ειδικά πρόσφατα, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου (GCASC) απείχαν από την ψηφοφορία για όλα τα σχέδια ψηφίσματος που αποσκοπούσαν στη μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανική βάση, την προσπάθεια των ΗΠΑ να καταλάβουν τη Μέση Ανατολή χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα γεγονότα στη Γάζα.

«Εκφράζω εδώ και καιρό ότι ανησυχώ ότι η Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη αυτή την περίπλοκη συγκυρία, θα προσπαθήσει να βάλει την Τουρκία σε μπελάδες ανά πάσα στιγμή με ένα τετελεσμένο γεγονός. Είτε η Ελλάδα θα το εκμεταλλευτεί και θα προσπαθήσει να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα, ή θα κάνει τρελό και θα λάβει την υποστήριξη της Τουρκίας με το να έχει τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πίσω της. Μπορεί να ενεργήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο που παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Τα S-400 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ»

Ο Yaycı εξέφρασε την άποψή του ότι οι S-400 θα πρέπει να ενεργοποιηθούν στη Θράκη και τη Δυτική Ανατολία το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεση σε επίθεση που υποστηρίζεται από την Ελλάδα και τους συμμάχους της με τη μορφή επιδρομής, ειδικά ενόψει των προσπαθειών της Ελλάδας να οπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Κατέληξε με τα εξής λόγια:

“Αν και δεν έχω επίσημη ενημέρωση, θεωρώ την ενεργοποίηση των S-400 εξαιρετικά κατάλληλη και έγκαιρη. Είναι εξαιρετικά σημαντική. Εάν έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση, συγχαίρω ολόψυχα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνάς μας. Εάν το Υπουργείο Εξωτερικών μας έχει κάνει τη δήλωση που λέγεται ότι έγινε για το νησί Ζουράφα, τους συγχαίρω ολόψυχα και εγώ.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές θετικές εξελίξεις στην τουρκική εξωτερική πολιτική πρόσφατα. Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά αναστατωμένη από αυτές τις δύο δηλώσεις είναι ένδειξη του πόσο καλή δουλειά έχει γίνει. Αποκαλύπτεται η δύναμη και η αποφασιστικότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Επειδη οι τουρκαλαδες, δεν ειναι μπεσαληδες αλλα μπαμπεσηδες, δεν αποκλειω το γεγονος του αποπροσανατολισμου! Του τυπου: “Αλλου τα κακαρισματα κι’ αλλου γεννουν οι κοττες!

  2. Όλος ο στόλος είναι έξω δεν θα κάνει τίποτα..

  3. Τι να λεμε τωρα αφου ο δικος μας επιδιωκει συναντηση και κολοτριβεται ντε και καλα να τα βρει με τον αρχιδαμο.
    Κριμα που τοσο αιμα χυθηκε τοτε για να ερθουν τα σημερινα πουστρόνια και να πουλουν την πατριδα μας οσο οσο

  4. * Τι συνεβη στην βραχονησιδα Ζουραφα (Λαδοξερα); Γιατι εξαφανιστηκε ο Φαρος;;;

    * Ο Φαρος, ειναι κατι πολυ σοβαρο! Βραχονησιδα που συντηρει ζωη ή σημαινεται χρονια με Φαρο, εχει δικαιωμα σε χωρικα υδατα και υφαλοκρηπιδα! Βαλτε τα 6 μιλια απο την Σαμοθρακη και απο την Ζουραφα και θα αντιληφθειτε, ποσο σημαντικος ειναι!

    * Οι αρμοδιοι και υπευθυνοι, εχουν δηλωσει οτι απεκατεσταθη! Εαν οχι, υπαρχει θεμα και Γουδη!

    * Προπαρασκευαστικες Πραξεις Εσχατης Προδοσιας! Ξεκαθαρα! Εξ’ ου και επενεβησαν στον νομο! Δεν θυμαμαι ομως, εαν διαφοροποιηθηκε ή εαν καταργηθηκε.

  5. Ο/Η έχει και κατοίκους;;; κανένα ωραίο γκόμενο για να πάω διακοπές;; λέει:

    H Λαδοξερα παράγει Λάδι κοινώς λιπαντικό;!!
    Ωραίος τόπος προορισμού για διακοπες!

  6. να μην φανεί παράξενο … στο μαλλον ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ θα μνημονεύεται ως Φιλέλληνας και η αιτία που η Ελλας απελευθερώθηκε απο τον Δυτικο ζυγο …!!!

  7. Μετά την παραδοχή Ερντογάν ότι η Χαμας όχι μόνο δεν είναι τρομοκράτες αλλά στηρίζονται από την Τουρκία μήπως σήμανε το τέλος της συνάντησης Ερντογάν Μητσοτάκη τον Δεκέμβριο;; Μήπως η ΝΟΤΑΜ για την Λαδόξερα δεν είναι τελικά για την Λαδόξερα αλλά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (την 2η Σούδα) και μήνυμα τους Αμερικάνους που έχουν ήδη πει στον Μητσοτάκη τι θα κάνει;;; Χθες 30/10 έφθασαν τα τελευταίας τεχνολογίας Αμερικανικά Στέλθ Ντρόουνς στην Ανατολική Μεσόγειο που έχουν την δυνατότητα να προσγειώνονται σε αεροπλανοφόρα και παράλληλα Είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι ενεργοποιούν τους S400!!

  8. Μιλανε για Οθωμανική κληρονομιά ποιοι;;;;; Οι Μογγόλοι Τούρκοι που ήρθαν από την Μογγολια, από τα βάθη της Ασίας δηλ.μας εδιωξαν μετά από δολοφονίες, βιασμούς, βασανισμούς και όλα αυτά τα …ωραία….πράγματα που ξέρουν μόνο αυτοί να κάνουν και κατέλαβαν τα δικά μας εδάφη. Εμείς τι πρέπει να πούμε για την δικιά μας κληρονομιά;;; Όλη η σημερινή …Τουρκία…μας ανήκει. Αλλά ποιος θα τα πει αυτά; Οι πολιτικοί μας;;;;;; Χαχαχα. Ο ελληνικός λαός;;; Χαχαχα

  9. πουστοτουρκοι απτο γενος του σατανα ερχετε η ωρα να συναντησετε την κολαση που θα καιγεσται αιωνια!!!!!!!! ποσο θα χαιρομαι οταν πεθαινετε και αντι για παραδεισο με 72 παρθενες θα βγαζετε μουνι και θα σας γαμανε 72 αραπηδες στη κολαση!!!!
    γαμω την ημισεληνο σας!!!! παρτε εξτρα προμηθεια απο το σκαταρ θα τη χρειαστειτε!!!!!
    γαμω τα κοκαλα του τραβελοκεμαλ σκατατουρκ γαμημενοι!!!!!!
    η τουρκια σας θα παρει τα τρια και θα χοροπηδαει!!!!
    ισλαμοπιθηκοι ερχετε η ωρα σας!!!!! ολους θα σας ξεχειλωσουμε!!!!!!

  10. ΤΑΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΧΟΥΝ ΜΙΛΗΜΕΝΑ

  11. Τετρακυμία εν κρανίω (και όχι απλά τρικυμία)…

  12. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και εμείς είμαστε χωρίες κυβέρνηση και χωρίς αντιπολίτευση. Πάμε και όπου βγεί. Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι υπάρχουν κέντρα εξουσίας που πιέζουν την Τουρκία να μας επιτεθεί. Το νησί Λαδοξέρα έχει μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και για αυτό κόβεται η Τουρκία, ενώ είναι ελληνικά τα νησιά και για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Να δούμε θα αντέξει στις πιέσεις ο Ερντογάν ή θα τις υλοποιήσει. Χρειάζεται προσευχή και μετάνοια. Είναι τα μόνα όπλα που έχουμε

  13. Η Τουρκία κάνει ότι είναι δυνατόν για να την πετάξουν εκτός ΝΑΤΟ.

    1. Η τουρκια είναι το κακομαθημένο της Αμερικής, της αγγλιας και της Γερμανίας, ότι ζητάει της το δίνουν, αν ζητήσει την μισή Ελλάδα θα της την δώσουν..
      Αν δεν ήταν αυτές οι τρεις σκατοχώρες η τουρκια θα είχε διαλυθεί πολλά χρόνια πριν..

  14. Κούλη Τί έγινε ρε φίλε? Όλα καλά; Καταδίκασες τη Χαμάς ;

  15. Να προσέχει η γαλοπούλα γιατί οι ΗΠΑ ξέρουν πως ο λόγος που θέλουν ανοιχτά τα S400 δεν είναι η Ελλάδα αλλά για να ελέγχουν τυχόν δυνάμεις των ΗΠΑ που περνάνε προς το Ισραήλ και που ετοιμάζονται για να αποκρούσουν ιρανική και ρωσική πιθανή εμπλοκή…

  16. Βαριοπουλα 3…
    Η 2 ηταν με τον Ηλιακη…
    Ηλιακης Αθανατος

Comments are closed.