ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ “ΦΩΤΙΑ” ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟΥ – ΠΕΝΤΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ “ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ” ΣΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΚΡΗΤΗΣ, 1 ΤΡΙΣ. ΕΣΟΔΑ – 60.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοινοποίηση:
αφσφσ

Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό

Εάν πραγματικά ισχύουν όσα υποστηρίζει σε συνεντεύξεις του ο ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνιος Φώσκολος, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να αναπνεύσει οικονομικά και φυσικά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, εάν την αφήσουν Ε.Ε., ΗΠΑ, και… Τουρκία. Αλλά…

Καλό θα είναι η υπόδουλη και δουλόφρονη κυβέρνηση να απαντήσει με στοιχεία, τι προτίθεται να κάνει, εάν τα στοιχεία που έδωσε στον «αέρα» ο καθηγητής, έχουν βάση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι και την περίοδο των μνημονίων, οι Αμερικανοί ήταν πάλι αυτοί που απαγόρευσαν στον προδότη
Γιωργάκη Παπανδρέου (2010-2011) τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο, χάριν της ειρήνης με την Τουρκία, η οποία δεν ησύχασε ποτέ. Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αντώνης Φώσκολος μετέφερε τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, για το μέγεθος και τη αξία των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Εστίασε κυρίως στα κοιτάσματα φυσικού αερίου του τεμαχίου 12 στην Κρήτη το οποίο κατά τους υπολογισμούς του έχει αξία 5 τρισ. δολάρια και θα φέρει έσοδα στο κράτος τουλάχιστον ένα 1 τρισ. σε 100 χρόνια, ήτοι έσοδα στη χώρα περίπου 10 δις δολάρια ετησίως για έναν αιώνα. Επίσης, εκτίμησε ότι τα μπλοκ 11 και 12 έχουν αποθέματα που κυμαίνονται μεταξύ 8 έως 10 τρισ.
κυβικά μέτρα και στην πλήρη ανάπτυξή τους τα κοιτάσματα θα έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτούν την Ευρώπη με 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο, πέραν της κάλυψης των εγχωρίων αναγκών.

Επίσης, ανέφερε ότι μόλις βρεθεί το κοίτασμα θα ακολουθήσει η κατασκευή για την εγκατάσταση της πλωτής εξέδρας άντλησης της οποίας η  κατασκευή από την ανάδοχο κοινοπραξία θα στοιχίσει πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια! Είπε ακόμη ότι η ανάπτυξη των κοιτασμάτων θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας (σ.σ. πάνω από 60.000), υψηλά αμειβόμενες, πέρα από τον δευτερογενή κύκλο απασχόλησης που θα δημιουργηθεί, ενώ σε δεκάδες δισ. ευρώ θα ανέλθουν τα έσοδα του κράτους από την φορολογία, πέραν των εσόδων από τα ποσοστά της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία που θα εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα. Να σημειωθεί τέλος ότι σε άλλη συνέντευξή του, και στην ερώτηση γιατί  “πάγωσαν” τα σχέδια για έρευνες υδρογονανθράκων τόσο στην περιοχή της Κρήτης όσο και στο Ιόνιο τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος είχε πει ξεκάθαρα τα εξής: «…∆ιότι, οι Αμερικανοί και μαζί με αυτούς και οι Έλληνες εφοπλιστές, δεν θέλουν η Ευρώπη να κατακλυστεί από το πάμφθηνο Κρητικό φυσικό αέριο που η εκμετάλλευσή του στοιχίζει λιγότερο από $ 5/1000 κυβικά πόδια. “Ο θάνατος σου είναι η ζωή μου”. No further comments».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ξυπνάτε ωρέ Έλληνες και πάρτε τους (μη έλληνες) πολιτικούς με τις πέτρες. Ειδικά αυτούς που υπέγραψαν τα μνημόνια και υποδούλωσαν τη Χώρα μέχρι το 2115 κρεμάλα στο Σύνταγμα και πέταμα τα βρωμερά σαρκία τους στα σκυλιά. Οι περισσότεροι από αυτούς που στέλνουμε ως ηλίθιοι στη Βουλή είναι φιλήκοοι και εντεταλμένα όργανα των ξένων μεγάλων Δυνάμεων και των Ξένων συμφερόντων. Δεν είναι Έλληνες, δεν σκέπτονται Ελληνικά, δεν πράττουν Ελληνικά. Χαντακώνουν τη χώρα κάθε μέρα που περνάει. Μια κοινωνία Όργουελ είναι μπροστά μας, στο χέρι μας είναι αγαπητοί συμπρατιώτες να τους στείλουμε σπίτι τους και να φέρουμε ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, καθαρά ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ. Είναι στο χέρι μας. Ιδού η Ρόδος,ιδού και το πήδημα!

  2. Οι Υδρογονανθρακες ειναι το λιγοτερο. Τζουμερκα και Παρανεστι εχουν κοιτασματα Ουρανιου!
    Αν τα εκμεταλλευτουμε(αν μας αφησουν) γινομαστε ενεργειακα αρα και πολιτικοοικονομικα Ανεξαρτητοι. Στρατιωτικα δε γινομαστε Υπερδυναμη λογω τεχνογνωσιας αποκτουμε και Πυρηνικα Οπλα!
    Αλλα…ο Τελευταιος που πραγματικα ενδιαφερθηκε για αυτο τον Τοπο ηταν ο Κολοκοτρωνης. Κοιμηθειτε ησυχα αλλα 400 χρονια, μιας και οι “Συμμαχοι” μας προοριζουν για Επαρχια της Τουρκιας. Μετα βλεπουμε. Ισως υπαρξει καποιος Μη Ραγιας απογονος του Θοδωρου να μας ξεσηκωσει.

  3. Τσάμπα χαίρεστε και ονειρεύεστε τα διάφορα κοιτάσματα που υπάρχουν στην επικράτεια της χώρας μας

    για το μόνο που μπορείτε να χαίρεστε είναι ότι ίσως να πιάσετε δουλειά ως εργάτες

    το υπέδαφος/έδαφος/θάλασσα/αέρας δεν ανήκει πλέον στην χώρα μας

    αλλά σε αυτούς που μας δάνεισαν

    να είναι καλά οι κυβερνήσεις οι πολιτικοί που υπέγραψαν τα μνημόνια και οι πολίτες που τους ψήφισαν

    γιατί μην ξεχνάμε επιλογή = ευθύνη

  4. H Ελλάδα δεν έχει τα @@ που είχαν οι γύφτοι με τις παντόφλες.
    Θα πλουτίσουν μερικές οικογένειες εδώ και τα άλλα θα τα πάρουν Τούρκοι και Αμερικανοί.

  5. Παλι θα πλουτισουν οι Τουρκοι. Αντε με το καλο.

  6. Ακόμη και στα παλαιοβιβλιοπωλεία στο Μοναστηράκι της Αθήνας αν ψάξετε θα βρείτε βιβλία ” Ορυκτολογίας – Μεταλλειολογίας ” ( προ του 1960 και μάλιστα σε έκδοση του τότε πολυγράφου ) όπου αναφέρονται απίθανα κοιτάσματα σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
    Το Ε.Μ.Π. έχει … άνοια ;

  7. Δε θα αφήσουν να τα τραβήξουμε δυστυχώς …. Έτσι και αφήναν να εκμεταλευτουμε τον ορυκτό πλούτο που έχει η Ελλάδα θα ήταν σε άλλο επίπεδο …. . αμα ακούσεις καμία exxonmobil και παρόμοιες εταιρίες έβαλαν χέρι αμερικάνοι..

Comments are closed.