ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΝΤΡΟΠΗ! Μέσα σε 21 ημέρες έκοψαν το ρεύμα σε 6.500 νοικοκυριά

Κοινοποίηση:
ΡΕΥΜΑ

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία μετά από την πολυετή κρίση, την πανδημία του κορονοϊού και την ραγδαία αύξηση στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας τώρα είναι αντιμέτωπα να μείνουν και χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, από την 1η έως την 21η Απριλίου έχει κοπεί το ρεύμα σε 6.000 με 6.500 νοικοκυριά ενώ συνεχίζεται η εκτέλεση εντολών διακοπής που φτάνουν μόνο προς το παρόν τις 26.500. Μάλιστα ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι μόνο στον νομό Αττικής εκδίδονται πλέον σε καθημερινή βάση περίπου 500 εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης μετά από σχετικές αιτήσεις των παρόχων.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει με νόημα τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το σύνολο των διακοπών και αυτό δεν έχει γίνει ακόμη λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι «αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εντολές που παίρνουμε από τους παρόχους και μπορεί αρκετοί που έχουν φύγει για Πάσχα να επιστρέψουν σπίτι τους και να δουν ότι δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα λόγω διακοπής από χρέος ηλεκτρικού ρεύματος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το ερώτημα που πρέπει νά απαντηθεί είναι εάν κόβεται τό ρεύμα ….όταν ο καταναλωτής δέν έχει πληρώσει καθόλου χρήματα γιά τόν λογαριασμό ή ακόμη καί όταν δέν τόν εξοφλει πλήρως μέσω τής σταδιακής καταβολής μικροποσων σέ δόσεις, πού ρυθμίζει ό ίδιος αναλογα μέ τίς δυνατότητες του ; Την σταδιακή δυνατότητα πληρωμής τού επιτρέπει τό ισχύον σύστημα πληρωμής λογαριασμών τής ΔΕΗ μέσω πχ τών ΑΤΜ, ακόμη καί εάν οί λογαριασμοί έχουν λήξει ! ημερομηνιακα .

  2. Mη φοβάστε ο χαρουμενος ταξιδιώτης -προθυπουργος τα έχει όλα υπό έλεγχο. Θα μας σωσει

Comments are closed.