ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αν αληθεύει αυτό μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις! Βρετανός αναφέρει ότι βρήκε το σπίτι του Ιησού στη Ναζαρέτ(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
2966751

Βρετανός αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ιησούς Χριστός, κάτω από τα ερείπια ενός μοναστηριού στη Ναζαρέτ.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Times, ο Κεν Νταρκ, καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, μετά από 14 χρόνια εξονυχιστικής έρευνας στο σημείο, πιστεύει ότι έχει αποδείξεις για όσα λέει.

Ο καθηγητής Νταρκ ξεκίνησε την έρευνά του το 2006 στο σημείο, που χαρακτηρίζει «σχεδόν ξεχασμένο από τους ιστορικούς». Το 2015 δημοσίευσε ένα άρθρο βάσει των αρχικών ευρημάτων του ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για το σπίτι του Ιησού.

Το κτήριο χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα και στην τοποθεσία φιλοξενείται σήμερα η μονή Sisters of Nazareth (Αδελφές της Ναζαρέτ). Στη σύγχρονη εποχή, ήταν τον 19ο αιώνα όταν πρωτοπροβλήθηκε η θεωρία ότι πρόκειται για το σπίτι όπου ο Ιησούς μεγάλωσε με τον Ιωσήφ και τη Μαρία, αλλά η θεωρία απορρίφθηκε τη δεκαετία του 1930 και έκτοτε εγκαταλείφθηκε.

Σημαντικά τμήματα του κτηρίου επιβιώνουν, συμπεριλαμβανομένης μιας πέτρινης σκάλας. Στην ακμή του πρώτου αιώνα, πιθανότατα περιλάμβανε έναν αριθμό σαλονιών και αποθηκών γύρω από μια αυλή και μια ταράτσα. Βρίσκεται επίσης κάτω από βυζαντινή εκκλησία του πέμπτου με έβδομου αιώνα.

Ο καθηγητής τονίζει ότι η εκκλησία είναι «σχεδόν σίγουρα» εκείνη που περιγράφεται από έναν προσκυνητή το 380 και είναι γνωστή ως η Εκκλησία της Θρέψης. Η ιδέα για την ονομασία είναι ότι χτίστηκε πάνω από μια κρύπτη που περιείχε το σπίτι όπου μεγάλωσε και ανατράφηκε ο Χριστός.

«Πρόκειται για ένα τυπικό σπίτι της εποχής του και της περιοχής του. Δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο σε αυτό. Δεν είναι αξιοθρήνητα φτωχό, αλλά δεν υπάρχει και κανένα σημάδι μεγάλου πλούτου. Είναι πολύ συνηθισμένο» δήλωσε ο Κεν Νταρκ στο CBS News. «Εάν αυτό είναι το παιδικό περιβάλλον του Ιησού, δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι μεγάλωσε σε κάτι διαφορετικό από ένα πολύ τυπικό αγροτικό σπίτι της Γαλιλαίας της εποχής του» ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ψαχνουμε να βρουμε το σπιτι του Ιησου
    και κλειδαμπαρωνουμε τις Εκκλησιες ,οπου κατοικει κατ εξοχην ο Κυριος Ιησους Χριστος
    και μας προσφερει το σωμα και το αιμα του
    εμποδιζοντας την επικοινωνια μαζι με τον Ζωντα Θεο και ψαχνουμε να βρουμε τον τοπο
    που σταθηκαν και περπατησαν τα ποδια του,ενω μεσα στην Εκκλησια του ειναι παντα παρων.
    Ω της παραφροσυνης

  2. Η πόλη Ναζαρέτ δεν υπήρχε εκείνη τη εποχή αλλά 600 χρόνια αργότερα.

Comments are closed.