ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! “Το ΔΙΠΑΕ δεν έχει πρυτανεία, αλλά «επιτροπή» την οποία διόρισε η κυβέρνηση” – ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ 6500 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Κοινοποίηση:
1-PZi6H

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!

“Καλησπέρα αξιότιμη εφημερίδα, σας καταγγέλλω εκ μέρους των συμφοιτητών των τμημάτων Μηχανικών με έδρα το ΔΙΠΑΕ Σίνδου:

 

Το ΔΙΠΑΕ δεν έχει πρυτανεία, αλλά «επιτροπή» την οποία διόρισε η κυβέρνηση, με έδρα την Θέρμη Θεσσαλονίκης.

 

Πριν μερικές εβδομάδες η υπουργός παιδείας ζήτησε από όλα τα ΑΕΙ της χώρας  να καταθέσουν πρόταση εφόσον επιθυμούν να αλλάξουν τον ακαδημαϊκό τους χάρτη. Μόνο το ΔΙΠΑΕ αποφάσισε ότι θέλει να το κάνει αυτό. Ως εκ τούτου, η διορισμένη-μη εκλεγμένη-παράνομη επιτροπή του ΔΙΠΑΕ αποφάσισε να καταργήσει ορισμένα τμήματα όπως Φυσικής καβάλας, Μηχανικών Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης και να μεταφέρει Τα τμήματα Μηχανικών : Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Παραγωγής και Διοίκησης στις Σέρρες.
Μιλάμε για περίπου 6500 φοιτητές που θα πρέπει να ξεριζωθούν από τις εστίες τους στην Θεσσαλονίκη – το 80% των οποίων είναι ΑΠΟ την Θεσσαλονίκη στην οποία περάσανε με κόπο και θυσίες αφού οι βάσεις που έπρεπε να πιάσουν μέσω των Πανελλαδικών ήταν ~14000. Ξεριζωμός 6500 φοιτητών στις ΣΕΡΡΕΣ. Τι έχουμε; Μόνο σε πολέμους είχαμε τέτοιες μεταφορές πληθυσμού.

 

Η Δικτακτορία λοιπόν της «Πρυτανείας» με «Αρχηγό» Τον Κύριο Αθανάσιο ΚαΪση – Καθηγητής νομικής ανταγωνιστικού ΑΕΙ – του ΑΠΘ διορισμένος και ΟΧΙ εκλεγμένος, όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας κατάφερε να αφαιρέσει την αυτονομία και την ελευθερία των τμημάτων του πρώην ΤΕΙ ΣΙΝΔΟΥ. Οι καθηγητές μας καταγγέλλουν ότι δεν τους σηκώνουν τα τηλέφωνα, ότι όλα αυτά τα χρόνια απαιτούσαν ψηφοφορίες του τμήματος μέσω EMAIL, ότι καταθέσαν 27 σελίδες πριν από αυτή την απόφαση και την πετάξαν στα σκουπίδια, ότι μάθανε για την μεταφορά μας και την κατάργηση του ενός τμήματος από τον ΤΎΠΟ.

 

Φοιτητές και Καθηγητές των τμημάτων Μηχανικών βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο με την «Διοίκηση» του ΔΙΠΑΕ, παλεύουμε για την διατήρηση των τμημάτων μας στην Θεσσαλονίκη, στα οποία στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις της Σίνδου στους αποφοίτους μας, καθώς υπάρχει τεράστια ζήτηση από τον κλάδο μας.

 

Οι υποθέσεις για τον λόγο που γίνεται αυτό, και για το ότι ενημερώθηκε η γραμματεία της σχολής στις 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ είναι πολλές.

 

Θέλουν να φύγουν τα τμήματα μας από εδώ γιατί τα παίρνουν από τα ιδιωτικά ΙΕΚ;

Γιατί τα παίρνουν από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Γιατί θέλουν τα κονδύλια για τμήματα σαν τα δικά μας να τα παίρνει το ΑΠΘ;

Θέλουν να καταστρέψουν τις ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που ακόμη υπάρχουν στην βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης;

 

Πάντως το μέλλον μας διακυβεύεται, ακόμη και εάν το 1/3 από εμάς αναγκαστεί να πάει στις Σέρρες  (αφού οι υπόλοιποι θα τα παρατήσουν) τι πτυχίο θα πάρει; Ποια μαθήματα θα μας αναγνωριστούν; Αν υπάρχει μεταβατικό στάδιο και επιλέξουμε να μέινουμε Σίνδο μέχρι να πάρουμε το πτυχίο γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ χρήματα ώστε να φύγουμε εκτός πόλεως, ούτε να πηγαινοερχόμαστε κάθε μέρα για μαθήματα, ΤΙ ΠΤΥΧΊΟ/ΔΊΠΛΩΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ; Από ένα τμήμα που δεν θα υφίσταται;

 

Θεωρώ πως το Μακελειό κάνει αληθινή ανεξάρτητη δημοσιογραφία, από την 1η Απριλίου που το μάθαμε δοκιμάσαμε τα πάντα, πήραμε σε εφημερίδες, εκπομπές, κανάλια και δεν ασχολείται κανείς αφού τα παίρνουν όλοι από την κυβέρνηση. Από Δευτέρα θα πάρουμε τους δρόμους, δεν είμαστε αναρχικοί, δεν είμαστε εθνικιστές, δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε ΦΟΙΤΗΤΕΣ και έχουμε μαζί μας τους καθηγητές μας, είμαστε ενωμένοι  και δεν θέλουμε κανένα καπέλωμα από κανένα κομματόσκυλο στον αγώνα μας – το μόνο που θέλουμε είναι να ακουστούμε.

 

Ήρθαν μια νύχτα σαν κουκουλοφόροι, σαν κλέφτες να μας «εκτοπίσουν» χάρη στον Κάϊζερ Μητσοτάκη και τον προκάτοχο του.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: