ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!! Ο ΟΑΕΔ απασχολεί ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ;;; Απαιτείται απάντηση ΤΩΡΑ από τους… “άριστους” του Χατζηδάκη

Κοινοποίηση:
oaed-kedrika-990x658

Διαβάστε την καταγγελία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tharrosnews.gr:

Εργάζομαι από τον Ιανουάριο σε επιχείρηση μέσα από το «Ειδικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προεργασίας για 2.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης».

Μέσω αυτού του προγράμματος εργάζονται ακόμη πολλοί νέοι, μερικοί μάλιστα από το Δεκέμβριο και μετά εκπλήξεως ανακαλύψαμε πως κανένας από εμάς δεν έχει ασφαλιστεί και έχουμε 0 ένσημα. Έχουμε φτάσει στο μήνα Ιούλιο…

Όταν, λοιπόν, καλούμε για εξηγήσεις, οι απαντήσεις που λαμβάνουμε ξεκινούν από το «δε γνωρίζουμε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα, απευθυνθείτε στην κεντρική διοίκηση».

Έχουμε βρεθεί, λοιπόν, στη δυσάρεστη θέση να εργαζόμαστε για μήνες χωρίς καμία ασφάλιση και μερικοί μάλιστα χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και ερωτώ: είναι λογικό να μην μπορούμε να πάμε στο γιατρό, να μην μπορούμε να πάρουμε τα φάρμακά μας, ενώ νόμιμα έχουμε προσληφθεί και εργαζόμαστε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, καλύπτει την ασφάλισή μας; Τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος; Είναι λογικό να «παρακαλάμε» για τα ένσημά μας, τα οποία ειδικά για τους νέους τη σήμερον ημέρα είναι τόσο σημαντικά και δυσεύρετα από την πλειοψηφία των εργοδοτών; Το να το δούμε αυτό από ένα τόσο μεγάλο οργανισμό όπως ο ΟΑΕΔ δεν το περιμέναμε.

Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ πολλές φορές δεν ευθύνονται γι’ αυτές τις καταστάσεις και τα προβλήματα ξεκινούν από “ψηλά”, παραθέτω την κάτωθι παράγραφο από τη σύμβασή μου και σύμβαση όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το πρόγραμμα, για να υπενθυμίσω σε οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος πως, όταν λανσάρετε ένα νέο πρόγραμμα, φροντίστε τουλάχιστον να είναι έτοιμο και να τηρείτε τα νόμιμα. Ντροπή…

Σύμφωνα με: το άρθρο 9 παρ. 3 του Ν. 4075/2012, (ΦΕΚ Α΄ 89/11-4/2012), σύμφωνα με το οποίο, η παρ. 5 του άρθρου 51 του Ν. 3693/2008 (Α΄ 174) αντικαθίσταται ως εξής: «5. Οι συμμετέχοντες στα Προγράμματα “ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ”, για το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτά, υπάγονται στο σύνολο των κλάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και στην ασφάλιση των κλάδων και λογαριασμών του Ο.Α.Ε.Δ., Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε.. Ο υπολογισμός των καταβλητέων εισφορών γίνεται επί του ποσού της αποζημίωσης της προηγούμενης παραγράφου. Από το ανωτέρω ποσό ο Ο.Α.Ε.Δ. παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένου και την αποδίδει στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μαζί με την προβλεπόμενη εισφορά εργοδότη που βαρύνει τον Οργανισμό».

«Ο ΟΑΕΔ είναι αρμόδιος για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ωφελούμενος/ ασκούμενους και των ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ».

Eργαζόμενος


Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία, αναγνώστης μας επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του εργαζομένου κάτι που δείχνει ότι όντως πρέπει να υπάρχει πρόβλημα… Όπως μας γράφει:

Ισχύει 100%. Είμαι κι εγώ προσωπικά μέλος του προγράμματος αυτού και εργάζομαι ανασφάλιστος εδώ και 7 μήνες από τον ΟΑΕΔ . Παρακαλώ πολύ δώστε δημοσιότητα στο θέμα να δει όλος ο κόσμος τον ΟΑΕΔ των αρίστων του Χατζιδακη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Θα ήθελα να ενημερώσω την εφημερίδα Μακελειό αλλά και τις αρμόδιες αρχές ΣΔΟΕ και Εισαγγελεα ότι εργαζόμενοι σε εταιρεία σεκιούριτι της Βορείου Ελλάδας η οποία θεωρείται ότι ανήκει σε γαλάζιους πολιτικούς έχει βάλει εργαζόμενους σε προγράμματα επιμόρφωσης υπολογιστών (μάλλον από ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ )και έχουν πάρει 1300 ευρώ εφάπαξ χρήματα ο καθένας και τώρα που κάνουν φορολογική δήλωση οι λογιστές τους ενημερώνουν ότι έχουν 1300 ευρώ επιπλέων εισοδήματα .Μερικά από αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη να πάρουν κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά επειδή τους έβαλαν αυτό το ποσό ξεπερνάν τις 9000 ευρώ εισόδημα και τους κόβουν το κοινωνικό τιμολόγιο και άλλα κοινωνικά βοηθήματα αλλά φοβούνται να μιλήσουν γιατι θα τους απολύσουν.Ας γίνει μια έρευνα γύρω από αυτό το θέμα που ακουμπάει ακόμα και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εργαζόμενους.

  2. Να μας πουν στον ΟΑΕΔ Αιγάλεω γιατί έκοψαν με φασισμό και αλαζονεία επιδόματα Τσκτικής Ανεργείας στους ανθρώπους που ήταν σε αναστολή Εργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που σωστά δεν εμβολιάστηκαν με εμβόλια θανάτου του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά είχαν τα ένσημα να πάρουν το Τακτικό Επίδομα Ανεργείας!!!
    Ενώ στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο ορθώς λένε ότι και οι άνεργοι που ήταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που σωστά δεν εμβολιάστηκαν από τα εμβόλια θανάτου του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορούν να πάρουν κανονικά το Τακτικό Επίδομα Ανεργείας που έχουν τα ένσημα ενώ ο ΟΑΕΔ Αιγάλεω λέει με το έτσι θέλω να μην πάρουν επιδόματα Τακτικής Ανεργείας αυτά τα άτομα που ήταν σε αναστολή εργασιας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που σωστά δεν έκαναν τα εμβόλια θανάτου του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχουν τα ένσημα να πάρουν το Τακτικό Επίδομα Ανεργείας!!!!
    Αυτά για τον φασιστικό αλαζονικό ΟΑΕΔ Αιγάλεω που παίρνει εντολές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κόβει τα επιδόματα Τακτικής Ανεργείας σε άτομα Έλληνες και Ελληνδες που ήταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που σωστά δεν εμβολιάστηκαν με εμβόλια θανάτου του Κυριάκου Μητσοτάκη και είχαν τα ένσημα να πάρουν το επίδομα Τακτικής Ανεργείας.
    Απόλυτος φασισμός στον ΟΑΕΔ Αιγάλεω με εντολές Κυριάκου Μητσοτάκη που πολεμά Έλληνες και Ελληνίδες που ήταν σε καθεστώς αναστολής εργασίας που σωστά δεν εμβολιάστηκαν από τα εμβόλια θανάτου του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν τους δίνει Τακτικό Επιδομα Ανεργείας ενώ είχαν τα ένσημα να πάρουν το Τακτικό Επίδομα Ανεργείας.
    Αυτά για τον φασιστικό αλαζονικό ΟΑΕΔ Αιγάλεω.

  3. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Μέχρι το 2010 και για 8,5 ολόκληρα χρόνια, το ΙΚΑ απασχολούσε την σύζυγο ανασφάλιστη. Και παλέβουμε με τα δικαστήρια μπας και κερδίσουμε τα ένσημα για να μπορέσει να πάρει κάποια στιγμή σύνταξη (όλα αυτά πάντα με κυβερνήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ)

Comments are closed.