ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον Πρόεδρο του Πακιστάν: “Έλαβα μια απειλητική επιστολή από τις ΗΠΑ για την άρνησή μου να δημιουργήσω στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο πακιστανικό έδαφος”

Κοινοποίηση:
manar-02379020016487578217

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Καν αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές από την Ουάσιγκτον να ανατρέψει την κυβέρνησή του, ιδίως ισχυριζόμενος ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση, ο Πακιστανός πρωθυπουργός είπε: «Ανακοινώνω στον λαό ότι έλαβα μια απειλητική επιστολή από τις ΗΠΑ», προσθέτοντας: «Οι ΗΠΑ απείλησαν να ανατρέψουν την κυβέρνησή μου επειδή αρνήθηκαν να δημιουργήσουν στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ. το χώμα μας. »

Ο Ίμραν Καν κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι υποστηρίζει την αντιπολίτευση «τονίζοντας ότι θα έπαιζε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και θα περιμένει μέχρι την Κυριακή για να δει τι θα φέρει η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο».

Σημείωσε ότι δεν θα υποκύψει σε κανέναν.

«Δεν θα επιτρέψω στον λαό μου να υποκύψει σε κανέναν και δεν θα επιτρέψω ποτέ στην αντιπολίτευση να πετύχει», είπε.

Και για να συνεχίσει: «Κατά τη διάρκεια του λεγόμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, το Πακιστάν ταπεινώθηκε. Έβλεπα πώς η χώρα μας που είχε ανέβει σε ανταγωνιστικό επίπεδο σε σύγκριση με πολλές χώρες, κατέρρευσε στη συνέχεια σε ένα εξευτελιστικό επίπεδο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο».

Η ομιλία του Πακιστανού Πρωθυπουργού παρενέβη μετά την έναρξη των συνεδριάσεων συζήτησης στη Βουλή για την ψήφιση πρότασης μομφής για τον ίδιο, η ψηφοφορία που αναβλήθηκε για την ερχόμενη Κυριακή.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, Κασέμ Χαν Σούρι, αιτιολόγησε την αναβολή για να μπορέσει να συζητήσει άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης πριν εξετάσει την ψήφο δυσπιστίας.

Σημειώστε ότι η κυβέρνηση του Χαν αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη την πρόθεσή τους να εξαπολύσουν επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας στις αρχές του μήνα του Ραμαζανιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. αυτος τωρα ειναι πακιστανος; σαν καθολικος παστορας μοιαζει

Comments are closed.