ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΦΟΝΙΚΕΣ ΒΟΛΙΔΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΔΡΑΣ

Κοινοποίηση:
ΖΑ 2

Κατάλαβε τους εκτελεστές του να πλησιάζουν στο πρατήριο που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο επιχείρησε να μπει στο θωρακισμένο BMW του και δεν πρόλαβε

Η εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη έχει καταγραφεί τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης πετρελαιοειδών που διατηρούσε στη συμβολή της Ηλία Ηλίου και Φρατζή στο Νέο Κόσμο (14/01-01.55). Το βιντεοληπτικό υλικό έχει παραλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνά τη δολοφονία τους εκτελεστή της Greek Mafia, γνωστός στη νύχτα ως «Ζαμπόν».

Ο ίδιος το 2018 είχε επιβιώσει φονική ενέδρα στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, καθώς το πολεμικό τυφέκιο των δραστών είχε τεχνική εμπλοκή. Με τρεις βολίδες οι εκτελεστές με kalashnikov είχαν τραυματίσει στα πόδια και στα χέρια τον Βαγγέλη Ζαμπούνη ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στο πρατήριο υγρών καυσίμων και διερχομένων απο το σημείο, στο Lexus των δραστών επέβαιναν τρία με τέσσερα άτομα, προσέγγισαν το Βαγγέλη Ζαμπούνη ενω είχε μόλις βγει από κιόσκι στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του και είχε κίνηση προς επιβίβαση στη θωρακισμένη BMW του σταθμευμένη επί του πεζοδρομίου από την πλευρά της οδού Φραντζή.

Κατά την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού ο 44χρονος διακρίνεται να έχει αντιληφθεί την κίνηση των δραστών στο Lexus και επιχείρησε να μπει στο θωρακισμένο τζιπ, αλλά τον πρόλαβαν οι βολίδες των όπλων που έφεραν οι εκτελεστές του. Οι δράστες γνώριζαν ότι ο γνωστός ως «Ζαμπόν» διέθετε θωρακισμένο αυτοκίνητο και το χτύπημα σημειώθηκε από κοντινή απόσταση. Καθώς οι πόρτες ήταν ανοιχτές τα αλεξίσφαιρα τζάμια της BMW είχαν διάτρηση.

Η εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη σύμφωνα με πηγές της Ασφάλεια Αττικής αποτελεί «το πιο “ακριβό” συμβόλαιο θανάτου στη νύχτα καθώς είχε αποδοθεί ως ο εκτελεστής της Greek Mafia. Με υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής να παραμένουν ανοιχτές και σε εκκρεμότητα», επισημαίνουν ένστολοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η εκτέλεση του δημιουργεί νέα δεδομένα στον συγκεκριμένο χώρο. Στην ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει συναγερμός υπό τον φόβο να ανοίξει νέος κύκλος αίματος για την επικυριαρχία στη νύχτα, αλλά όπως και σε δεκάδες άλλες υποθέσεις ανθρωποκτονιών, πιθανότατα οι δράστες θα παραμείνουν άγνωστοι.

Ανάλογη ένοπλη επίθεση ήταν η εκτέλεση του Βασίλη Στεφάνου (01/2018) ο οποίος επίσης δέχθηκε τα πυρά ενώ είχε επιβιβαστεί πριν κλείσει τις πόρτες στο δικό του θωρακισμένο τζιπ, σταθμευμένο όχημα έξω από το σπίτι του, στο Χαϊδάρι.

Εξετάζεται να υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού έχει καταγραφεί να απομακρύνεται από το σημείο στην ίδια πορεία με το όχημα διαφυγής των δραστών. Το SUV Lexus των δραστών ως όχημα διαφυγής ιδιοκτησίας κατασκευαστικής εταιρείας, είχε καλεί και στη συνέχεια το έκαψαν στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι όπου και εντοπίσθηκε ενώ, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας .

Το BMW παρελήφθη από γερανό της ΕΛΑΣ και μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΔΕΕ για εξερεύνηση.

Στο παρελθόν, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έχει απασχολήσει σε υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που ενεργεί και την προανάκριση για τη δολοφονία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Τελικά τον έφαγαν οι δικοί του της greek magia ή φαγώθηκε από την Αλβανική μαφία που έχει φάει όλους τους Έλληνες μεγαλομαφιόζους και έχει επικρατήσει στην πιάτσα?

  2. Ευτηχως που δεν περνούσαν τυχαία από εκει τιποτα άσχετοι και βλέπανε την φάση, σιγα μην τους αφηναν ζωντανούς μετα.

  3. Για ζαμπόν, πολύ κράτησε. 44 χρόνια μέσα στην σαπίλα. Καμμία λύπηση. R.I.P #not

  4. και βενζιναδικο ποθεν εσχες τι κουμασια κυκλοφορουν και που ξεπλενουν σε φουρνους καφε βενζινζδικα μην σου τυχει

  5. Εκείνος ο υποτιθέμενος φάκελος με τα ονόματα των μαφιόζων στην Ελλάδα, τον οποίο είχε πάει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρυσοχοΐδης κατά την προηγούμενη θητεία του, τί απέγινε κύριοι ΔΙΚΑΣΤΑΊ?Όταν τελειώσετε με τα σκυλιά και τα γατιά,θα ασχοληθείτε λιγάκι?

  6. κοιτα στεναχωρια ορισμενοι..ρε αστε να ξεβρωμισει ο τοπος.ενας λιγοτερος,προχωραμε

  7. Lexus. Μάλιστα. Πολύ δύσκολη η αναζήτηση του, κατά τα άλλα έχουν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας για να καταγράφουν τις λεωφορειολωρίδες. Οκ 👌

    1. Το κάψανε το όχημα βλαξ. Εντοπίστηκε μισή ώρα μετά καμμένο ολοσχερώς. Διάβαζε πριν ανοίξεις το ρημάδι σου

  8. Αααχ τον παλιό καλό καιρό τα παιδια έκαναν την δουλεια με τα Tommy gun ,ήταν κατάλληλα για κοντινές αποστάσεις και με μια ριπή καθαριζαν, τα Ακ είναι μεσαίας και μακράς απόστασης δεν κάνουν για τέτοιες δουλειές, ακου εκει 90 σφαίρες.

    1. Καταλαβαίνεις πόσο ανακριβές είναι το άρθρο κ πόσο στόκοι ειναι οι χοντρομπαλλαδες αναγνωστες σου!!
      Το Καλασ χρησιμοποιήθηκε ωσ 7.62 ενω τό Τόμσον ειναι 45αρι.
      Αντε ρε φαε κανα σαλάμι.. Θέλεις να κάνεις κ σχόλιο : Σαλβατόρε παπΑριδη!!! 😁
      Ο ανεκπαιδευτος μη Επαγγελματίας Εκτελεστής, τής κακιάς ώρας!!! Τού έπεσε η γεμιστήρα στον δρόμο από την ταραχή!!!
      Ο Ζαμπον, άλλος ηλιθιος : Ειχε βάλει non proof αλεξίσφαιρο, Δέν έκλεισε την πόρτα ενώ είδε να σταματα το αυτοκίνητο, συνέχισε αμέριμνος, δέν ξεκινησε αμέσως με τους πυροβολισμούς!!! Σοκαριστηκε!
      Μάλλον έβλεπε τις κλήσεις όπως έκανε συνήθως!..
      Αυτά τα γαμημενα κινητά smartphone, σκοτώνουν!!!
      Δημιουργείται όμως τεράστιο θέμα με τα καυσιμα κ τη νοθεία, τους Εφοπλισταιους, την Αστυνομία τής λύπησης!!!
      Μπουρδέλο 41%😁🤣🤣
      Ξεφτιλισμενοι..

      1. Πράγματι άλλο το Τόμσον η Τομιγκαν και άλλο το Καλάσνικοφ! Το Τόμσον ήταν της δεκαετίας του 20 και χρησιμοποιήθηκε στην αρχή από τους γκακστερ και μετά από το στρατό των ΗΠΑ στο β παγκόσμιο πόλεμο όπως και στην Ελλάδα! Στον Ιταλικό πόλεμο και μετά στον εμφύλιο! Πολύ ασθενικό όπλο αν και 45αρι μόνο για πολύ κοντινές αποστάσεις! Αντιθέτως το Καλάσνικοφ είναι πανίσχυρος με μεγάλο βεληνεκές κατασκευής 1949!!! Τώρα όσον αφορά τον εκτελεστή μπορεί να του έπεσε η γεμιστήρα αλλά σε όλες του τις κινήσεις ήταν ταχύτατος! Αντίθετα το θύμα πήγαινε με το πάσο του και άργησε πολύ να ξεκινήσει και να φύγει!!!!

      2. Βαλ το στο π@το σου το σαλαμι καθυστερημενε.

  9. Κύριε υπουργέ δημόσιας τάξης τι χαμπαρια;

  10. Θα τους βρει η ελας, αχχαχαχααχχαχχααχαχχαχαχ

  11. ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΣ. ΠΟΥΤΙΝ ΡΙΞΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Comments are closed.