ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΝ!!!! Άλλη μια δικαστική ήττα του διαβόητου Εθνικού Μηνυτή Παναγιώτη Δημητρά

Κοινοποίηση:
Παναγιώτης-Δημητράς

O περιβόητος Εθνικός Μηνυτής Παναγιώτης Δημητράς των (κατά δήλωσίν του), 800 μηνύσεων έχασε σήμερα τη «μητέρα των δικών», τη δίκη για την μήνυση εναντίον του διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη, την οποία είχε υποβάλει στις 26 Φεβρουαρίου 2018 και η οποία είχε αναβληθεί 9 φορές. Η δίκη διεξήχθη στο Θ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η απόφαση αθώωσης του Μ. Βασιλάκη ήταν ομόφωνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Τάσος Αβραντίνης και μάρτυρες υπεράσπισης ο βουλευτής Χριστόφορος Μπουτσικάκης, και οι Σώτη Τριανταφύλλου, Φώτης Γεωργελές, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Παπαχρήστος, όλοι θύματα της δικομανίας του Δημητρά, και εξέχοντα μέλη ενός ιδιότυπου #MeToo βιασμού της ελευθερίας της έκφρασης.

Αφορμή για την μήνυση ήταν δύο άρθρα που είχε γράψει ο Μ. Βασιλάκης για να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου των συγγραφέων Σώτης Τριανταφύλλου, Τάκη Θεοδωρόπουλου και Λώρης Κέζα, στους οποίους είχε υποβάλει αρρωστημένες μηνύσεις για «ισλαμοφοβία», μετά την τρομερή σφαγή στο Μπατακλάν! Στο μεταξύ, αν και οι τρεις αθωώθηκαν ή απαλλάχθηκαν, αυτός συνεχίζει να υποβάλλει μηνύσεις στους δυο πρώτους και να τους κατασυκοφαντεί.

Στην εν λόγω μήνυση, αφού ανέφερε ότι εμήνυσε τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη, σε αυτά τα συμφραζόμενα με αναίσχυντο τρόπο, συνέχιζε: «Στο επίδικο πρόσφατο άρθρο [του Βασιλάκη] γίνεται υβριστική έως συκοφαντική επίθεση εναντίον των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται κάποιες από τις 200+ δικογραφίες [που σχηματίστηκαν ύστερα από μηνύσεις του Εθνικού Μηνυτή] και εναντίον του Παναγιώτη Δημητρά η οποία ξεπερνά τα ανεκτά όρια μιας έστω οξύτατης κριτικής. Είναι εμφανές πως ο εγκαλούμενος διαφωνεί με την παραπομπή σε δίκη της Σώτης Τριανταφύλλου και το σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος του Τάκη Θεοδωρόπουλου και της Λώρης Κέζα για ρατσιστικά ισλαμοφοβικά άρθρα τους.»

Αυτή τη μήνυση χρησιμοποιούσε ως βάση για να υποβάλλει πολλές άλλες μηνύσεις στον Μ. Βασιλάκη, αλλά και στους Σώτη Τριανταφύλλου, Φώτη Γεωργελέ (Athens Voice), Τάκη Θεοδωρόπουλο («Η Καθημερινή»), Θανάση Μαυρίδη (Liberal), Άρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ), Γιώργο Παπαχρήστο («Τα Νέα»), κ.ά. Εν τω μεταξύ έχει μηνύσει και το… «ρατσιστικό Protagon» (Χρήστο Μεμή και Κώστα Γιαννακίδη) και τους Διονύση Γουσέτη και Αλέξη Παπαχελά της «Καθημερινής» (που απαλλάχθηκαν).

Είναι προφανές ότι ανέπτυξε αυτή τη βιομηχανία μηνύσεων προκειμένου να φιμώσει όσους έχουν διαφορετική γνώμη, για να διακινεί ευκολότερα τις σκευωρίες για τις ανύπαρκτες «νεκρές μικρές Μαρίες» στον Έβρο ή να συκοφαντεί διεθνώς την Ελλάδα (λ.χ. ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι «ψεύτες και απολογητές μαζικών εγκλημάτων βασανιστηρίων, βιασμών, ληστειών και παράνομων απωθήσεων»). Βέβαια, δεν παρέλειψε να μηνύσει (υποβάλλοντάς του και αγωγή) και τον βουλευτή Χριστόφορο Μπουτσικάκη γιατί με τις 4 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης αποκαλύφθηκε ότι ο εν λόγω Εθνικός Μηνυτής αποτελεί μάστιγα των δικαστηρίων έχοντας μηνύσει τους μισούς Έλληνες, ανάμεσά τους και 34 εισαγγελείς, ακόμη και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Και που βρίσκει τόσα λεφτά για μηνύσεις ;
    Ω γ@μώτο, λές να μου κάνει και μένα μήνυση επειδή έκανα αυτή την ερώτηση ;
    Πέρα από πλάκα όμως :
    Δεν υπάρχει νόμος για παρακώλυση της Δικαιοσύνης, μέσω επιμελούς και συστηματικής απασχόλησής της με διαρκείς μηνύσεις και δικαστήρια επί δικαστηρίων ;
    Και αυτή μορφή παρακώλυσης είναι. Εγώ τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω.
    Δηλαδή αν ένας πολίτης τρελαθεί και αρχίσει να καταθέτει λογικοφανείς μηνύσεις για κάθε λόγο και αιτία, η Δικαιοσύνη μας είναι ανίσχυρη να προστατευθεί αυτεπάγγελτα ; Δεν έχει άμυνες για κάτι τέτοιο ;

  2. Μήνυση για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία, ψευδομαρτυρία, έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλοι όσοι την διαπιστώνουν. Επιπλέον, οι δικαστές, ο εισαγγελέας που δικάζουν τις ψευδείς μηνύσεις του, μπορούν να τον μπορούν να τον διώξουν αυτεπαγγέλτως και να τον δικάσουν ακόμη και με την διαδικασία του αυτοφώρου, αμέσως μετά από απόφαση που απαλλάσσει τους κατηγορούμενους.

  3. Επιτέλους, ας τον καταδικάσουν για δικομανία. Ας τελειώνουμε μια και καλή με κάτι τέτοιους

Comments are closed.