ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ- ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΘΙ – ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΑΝΤΑΡ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Κοινοποίηση:
Saudi Arabia Yemen

Καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαπέλυσε τα ξημερώματα πυραύλους Tomahawk εναντίον θέσης ραντάρ των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

«Το πλήγμα εξαπέλυσε το USS Carney (DDG 64) χρησιμοποιώντας πυραύλους Tomahawk» στο πλαίσιο της ανάληψης δράσης που σχεδιάστηκε «για να περιορίσει τη δυνατότητα των Χούθι να επιτίθενται σε θαλάσσια σκάφη, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών πλοίων», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «από τις 19 Νοεμβρίου 2023, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι έχουν επιχειρήσει 28 φορές να επιτεθούν και να παρενοχλήσουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Αυτές οι παράνομες ενέργειες περιελάμβαναν επιθέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κρουζ».

Νωρίτερα οι Χούθι εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό πύραυλο «σε απάντηση» για τα πλήγματα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας εναντίον θέσεων της οργάνωσης των ανταρτών στην Υεμένη, δήλωσε Αμερικανός στρατηγός. Εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι Χούθι στην Υεμένη για να εξαπολύουν πυραύλους κατά πλοίων, χτύπησαν, για πρώτη φορά, Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος, όπως ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι δύο χώρες, η αποκατάσταση της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι χαρακτήρισαν την επίθεση ως «τη μεγαλύτερη ανοησία στην ιστορία Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας» και προειδοποίησαν πως δεν θα μείνει ατιμώρητη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ισως οι Χουθι να ειναι αιτια γενικου πολεμου.Ισως να ειναι το θελημα Κυριου για 3οΠαγκοσμιο

  2. Ζήτω οι Χούθι, που θα εκτελέσουν το θέλημα του Κυρίου να ταπεινώσουν την Πόρνη Βαβυλώνα!

    1. Ποιοι μωρε; ένα ματσο ξυπόλητοι κατσαπλιαδες με κάτι πανάρχαια καλασνικοφ θα ταπεινωσουν την Βαβυλωνα;

  3. Σκασίλα τους οι ΗΠΑ για την ασφάλεια στην ερυθρά θάλασσα. Μόνο η κονόμα τούς ενδιαφέρει.

  4. Να τους λιώσετε. Πραγματικά οι Χούθι καβάλησαν το καλάμι. Να τους δώσετε ένα γερό μάθημα, όχι απλά ένα χαστούκι. Δεν θα κάνει ο καθένας ότι του κατεβαίνει και θα αναστατώνει τον πλανήτη. Καμμία λύπηση.

  5. Όλοι οι Άγιοι λένε πρέπει να γίνει Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος εξαιτίας της μεγάλης ηθικής κατάπτωσης που υπάρχει

Comments are closed.