(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ GAY ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ – ΜΕ 176 “ΝΑΙ” ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

Κοινοποίηση:
6116190

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον γάμο των ομοφυλόφιλων με 176 “Ναι”. Στο σύνολο των 254 βουλευτών που ψήφισαν απόψε το βράδυ οι 176 ήταν θετικοί, ενώ 76 βουλευτές ψήφισαν “Οχι” και 2 «παρών».

H Eλλάδα έγινε έτσι η 37η χώρα στον κόσμο που δίνει το δικαίωμα στους πο#στηδες να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Ηχηρό νούμερο το 46 που αντικατοπτρίζει την αποχή των βουλευτών από την ψηφοφορία.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας αναμενόταν πως θα υπερψηφίσουν, εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη, τους Σπαρτιάτες και το ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

Συνολικά πήραν μέρος στην ψηφοφορία 254 βουλευτές.

 

Το άρθρο 1 (σκοπός του νομοσχεδίου) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το άρθρο 2 (αντικείμενο) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το άρθρο 3 (Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 παρών

 

Το άρθρο 4 ( Απάλειψη διάκρισης λόγω φύλου κατά τον νομοθετικό ορισμό του επωνύμου των τέκνων σε περίπτωση μη επιλογής εκ μέρους των γονέων – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 1505 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το άρθρο 5 (Καθορισμός υπόχρεων προς δήλωση των γεννήσεων – Αντικατάσταση άρθρου 21 ν. 344/1976) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το άρθρο 6 (Επέκταση παροχών και προνομίων σε ομόφυλους συζύγους και γονείς – Προσθήκη άρθρου 228 Α, παρ. 4 στο άρθρο 220 και παρ. 3 στο άρθρο 226 Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, παρ. 3Α στο άρθρο 151 ν. 5078/2023) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 77 «όχι» και κανένα «παρών»

 

Το άρθρο 7 (Προστασία από την απόλυση των ομόφυλων γονέων – Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 281 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 56 «όχι» και 21 «παρών»

 

Το άρθρο 8 ( Εφαρμογή άλλων διατάξεων περί αξιώσεων, παροχών και προνομίων των συζύγων και γονέων) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών»

 

Το άρθρο 9 ( Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης και της πρόσβασης στη διάθεση και παροχή αγαθών και υπηρεσιών – Τροποποίηση άρθρου 1 και παρ. 2 και 4 άρθρου 3 ν. 4443/2016) ψηφίστηκε με 199 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών»

 

Το άρθρο 10 ( Ρυθμίσεις περιπτώσεων προϋφιστάμενου γάμου προσώπων ίδιου φύλου που τελέστηκε στο εξωτερικό ) ψηφίστηκε με 175 «ναι», 78 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το άρθρο 11 ( Γονεϊκή σχέση που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό) ψηφίστηκε με 172 «ναι», 81 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το άρθρο 12(Εξουσιοδοτικές διατάξεις ) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών»

 

Το άρθρο 13 (Αναδρομική ισχύς γάμου σε περίπτωση προηγούμενης σύναψης συμφώνου συμβίωσης) ψηφίστηκε 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το άρθρο 14 (Καταργούμενες διατάξεις – Κατάργηση παρ. 3 άρθρου 3 ν. 4491/2017) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών»

 

Το ακροτελεύτειο άρθρο ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

45 Σχόλια

  1. Ναι… Νευρίαστε ελληναρες μου και φωνάξτε… την επόμενη στις εκλογές ψηφίστε τον ροδελακια τον κασσελακη “από αντιδραση” και μονο. Ψηφίστε τον ανώμαλο, τώρα που ο Κουλης του το χει “στρωμένο” να ρθει το “καλο παιδί”, να μας αποτελειώσει.

  2. Θέλουμε όλα τα ονόματα των ξεπουλημένων έκφυλων διαστροφικών ανθελλήνων αντίχριστων προδοτών!!
    Από εκεί και πέρα Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!

  3. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ

  4. Δεν βλέπω να αναφέρεται κανεις για αυτούς που ψηφίσανε ΝΔ… γιατί αραγε

  5. Οι δεσποτάδες έπρεπε ήδη να αρχίσουν να ρίχνουν τους αφορισμούς ώστε να μην μπορούν να πατήσουν στους ναούς οι πολιτικοί 25η Μαρτίου και Πάσχα που έρχονται.

    Αυτό θα τους πονέσει περισσότερο από όλα. Και το γιουχάρισμα που θα φάνε στις παρελάσεις.

  6. Αθάνατα Ζώα Έλληνες και Ελληνίδες καλά να πάθουμε με την μαλακια που σας δερνει τόσα χρόνια.

  7. Στις επομενες εκλογές να καταψηφίσετε όλα τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ της ανωμαλίας. Εμείς οι απόδημοι δυστυχώς δεν μπορούμε να ψηφίζουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και είναι κρίμα που τα πατριωτικά κόμματα δεν ήθελαν να μας δώσουν το δικαίωμα να τα ψηφίσουμε.
    Αυτό που έκανε ο ανώμαλος Μητσοτάκης είναι ασυγχώρητο.

  8. Έλεγε ο Ανδρέας Κάλβος σε έναν Γάλλο πριν 200 χρόνια περίπου ” συνεργάτες των εχθρών του Ευαγγελίου” .

  9. Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, Νίκη, ΚΚΕ τα τέσσερα κόμματα που πρέπει να πάρουν στις Ευρωεκλογές αθροιστικά πάνω από 50% ως δημοψήφισμα κατά των 176 ΝΑΙ.

  10. Ο Θεός έκανε αρκετή υπομονή ως τώρα! Η καταστροφή των Σόδομων και τα Γομορρων θα επαναληφθεί! Ο Θεός να μας λυπηθεί!

  11. Χαχαχα το ιλαρόν είναι ότι η Σαρία έρχεται με 1000 και τα μούσλι που φέρνει αβέρτα και γεμίζει την Ελλάδα το κούλι, πετάνε τα πουστλέ από τις ταράτσες των κτιρίων, αλλά τόσο τους κόβει

  12. Να δω τι θα έλεγε για την πολυαγαπημένη του πρώτη ανηψιά Σοφία Ζαχαράκη που ψήφισε με χαρά το κατάπτυστο νομοσχέδιο,ο Γέροντας Δαμασκηνός (Ζαχαράκης ήταν το επώνυμο του) της Μονής Αγάθωνος,αν ήταν εν ζωή.

  13. Αθήνα, αν αξιωθείς να ξημερώσεις, θα είσαι χωμένη στα ερείπια από τους σεισμούς. Από και πέρα το κάθε σπίτι θα έχει το λιγότερο από ένα θάνατο την ημέρα, να μου το θυμηθείτε! Δεν θα ξέρουν που να πατήσουν…αιωνία η μνήμη.

  14. ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ & ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ >81% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΟΣ.
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ & ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΔΕΙΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ’ ΗΜΩΝ.

  15. Κάποτε πιστεύατε ότι θα έρθει ο κομμουνισμός, δηλαδή το ΚΚΕ και θα ισοπεδώσει το θεσμό της οικογένειας. Και τελικά άλλος έφερε την ισοπέδωση.

  16. Όλα τα αναθέματα μαζί. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Πώς καταντήσαμε έτσι. Για την ανωμαλοπρόοδό τους.
    Διεστραμμένοι ψυχανώμαλοι. Βάλθηκαν να σταματήσουν τη διαιώνιση του Έλληνα και να σβήσουν ψυχή και ορθοδοξία με αυτό τον τρόπο, για να είναι πιο εύκολο στα σφαξομουσλίμ να μας ξετινάξουν..
    Η οργή του θεού ενεργοποιεί τη φύση και το κούνημα που θα φάμε θα μας μείνει αξέχαστο….
    γράφτε ΟΛΟΙ “Χριστός μεθ’ ημών, στήτω” στις κάσες πάνω από όλες τις πόρτες του σπιτιού σας….
    Ο θεός να μας λυπηθεί..

  17. ΚΥΡΙΕ ΧΙΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ;;;;; ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;;;

  18. Χριστέ μου συγχώρα μας,προστάτεψε τουλάχιστον τα παιδάκια Σου…😥

  19. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΡΑΤΗΡΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

  20. Οταν εχεις να κανεις με γεννηματα εχιδνων, δεν σου προκαλει εκπληξη το γεγονος! Αργα ή γρηγορα, θα ψηφιζοταν! Εικαζω ομως, οτι ηρθε την συγκεκριμμενη στιγμη, γιατι τους βολευε να αποπροσανατολισουν τον Λαο και να τον στρεψουν μακρυα, απο το καυτο Εγκλημα των Τεμπων!
    Ετσι λοιπον, ασχολουμεθα με τα π@υστοπρωκτικα βιτσια και το φλεγον θεμα του Εγκληματος των Τεμπων, περασε σε δευτερη μοιρα! Το οτι δεν θελουν να βρισκεται στην επιφανεια, ειναι τοις πασι γνωστον!

  21. Ευχαριστούμε το ΝΊΚΗ, τούς Σπαρτιάτες καί την ελληνική λύση όπως κ λίγου βουλευτές πού το καταψήφισαν. Τώρα θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι. Ας νομίζουν πως νίκησαν κι ας χαρούν προσωρινα. Καλή δύναμη σέ όλους μας.

  22. γιατι ψηφίσατε την μοσχάρα αλογο-μούρα πλεύση μαλακί@ς την κωνσταντοπούλου ???
    αυτη ΤΣΙΡΑΚΙ του φουστη-κούλη ειναι

  23. Αηδία, ντροπή, οργή, σιχαμαρα, ξεφτίλα.
    Δεν έχω άλλα λόγια να εκφράσω αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή. Έχουμε τον πιο βλαμμένο αυτιστικό π/θ του πλανήτη να αποφασίζει για το μέλλον της κατακαημενης χωρας μας. Αυτός μας αξίζει

  24. Όλη η χώρα ένα απέραντο πορνείο. Ήρθε ο καιρός όλοι εμείς οι φυσιολογικοί να την κάνουμε από το μπουρδέλο αυτό.

  25. Καληνύχτα Ελλάδα
    Είναι λυπηρό να βλέπεις μια Βουλή μετά που ψήφισαν να είναι άδεια,και να χειροκροτάνε κάτι κουνιστές από την εξέδρα..αυτά τα γουρούνια ψηφίζουμε,αυτά τα γουρούνια πληρώνουμε,αυτά τα γουρούνια μας πίνουνε το αίμα .ειναι πολύ λυπητερό από που μας πασάρουν η ξένες δύναμης.Α ρε ξύλο που το θέλουν όλοι τους.. γαμ..τα σπίτια τους

  26. Τώρα αρχίζει τό έργο . Νά δούμε πότε θά γίνει η επόμενη εξεταστική γιά τό χάος πού θά ακολουθήσει .

  27. Όταν οι πολίτες βγάζουν στης Σέρρες πρωτο τον Καραμανλή Α Κωστα με της μνήμες απο το εγκλημα των Τεμπών νωπές δείχνουν τι γίδια ήμαστε σαν ψηφοφόροι, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές, οπότε περνάνε οτι θέλουν γιατί στο τέλος ξέρουν οτι ο ραγιάς θα τους ξαναψηφίσει.

  28. Από αύριο τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν ναι. Άλλωστε μόνο από εδώ μέσα μπορεί κανείς να τα μάθει. Όλο το σύστημα θα κάνει το παν ειδικά οι τηλεοράσεις να μην πουν για να μην μάθουν οι απανταχού Έλληνες αν οι δικοί τους, κατά τόπους, βουλευτές ψήφισαν το επαίσχυντο νομοσχέδιο.

  29. Τα ονοματάκια αυτών που υπερψήφισαν ούτε τα είδαμε, ούτε τα ακούσαμε. Έπεσε μούγκα στη στρούγκα κατά τη μετάδοση της ψηφοφορίας. Ονομαστική δεν ήταν; Πού είναι τα ονοματάκια οεο;; ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το ίδιο μαγαζί εντέλει, μόνο η φίρμα αλλάζει, έτσι για το μπέρδεμα, για να νομίζεις ότι επιλέγεις ανάμεσα σε πολλά.

  30. Καληνύχτα Ελλάδα.
    Καληνύχτα σε όλους.
    Πάω να χαζέψω τις γάτες μου στην αυλή, μπας και ξεχάσω λίγο αυτό που έγινε στη Βουλή σήμερα, έχουν δύο μέρες που ζευγαρώνουν συνεχώς, είναι η εποχή τους τώρα, οι γάτες ξέρουν τουλάχιστον..

  31. Από εδώ και εμπρός να ξέρουμε ότι η χάρη του Θεού μας εγκαταλείπει οριστικά και να περιμένουμε γεγονότα………..

    1. μας έχει εγκαταλείψει από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος.

  32. Αχαχαχαχα αχαχαχαχα αχαχούχα αχαχούχα !!!!!!

  33. στεφανε δωσε τα ονοματα των παλιοπουστ…δων που ψηφισαν το νομοσχεδιο !!!!!!!!!!!!!!

  34. ποινικοποιειται απο σημερα και η φραση κοιτα εναν πουστη

  35. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙ`ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΓΚΑΜΙΑ ,ΝΤΕ…..
    ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΛΙΜΙΑ………
    Μ` ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ…..ΠΟΛΛΑ ΤΡΙΓΟΝΙΑ ΜΑΖΙ……

    Υ.Γ. ΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΝ ΑΠ` ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ…..
    ΟΙ ΜΕΝ ΤΟΥ ΔΕ……

    1. Τα Μουσλιμια τουλάχιστον σέβονται τις παραδόσεις και κοινωνικές δομές τους. Κακώς μας ενοχλούν

    2. Η πολυγαμία επιτρέπεται και σε κάποιους χριστιανούς παρεπιπτόντως.

Comments are closed.