ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ… ΦΕΤΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 18 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ – ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ – ΝΕΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ… ΛΟΑΤΚΙ

Κοινοποίηση:
feta

Νέοι… μπελάδες για τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, δεν κατάφερε να «ξεφύγει» το αγαπημένο τυρί μικρών και μεγάλων: Η φέτα!

Η φέτα πωλούνταν 6 και 7 ευρώ το κιλό και μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει αυξηθεί κατά 10 ευρώ, παρά το ότι το προϊόν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μόνιμης μείωσης τιμής κατά 5%, φτάνοντας πλέον στα 18 ευρώ το κιλό!

Τιμή φέτας
Βαρελίσια: έως 14€/κιλό

Συσκευασμένη: έως 18€/κιλό

Αύξηση: +120% την τελευταία διετία

Τιμή παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος

2024: 1,50-1,55€/κιλό

2023: 1,75-1,80€/κιλό

Μεταβολή: -17%

Παραγωγή και εξαγωγή φέτας

Εγχώρια παραγωγή: 135.000 τόνοι

Εξαγωγές: 88.000 τόνοι

Αξία εξαγωγών: 600 εκατ. ευρώ

Η Ελληνική φέτα στις διεθνείς αγορές

Λιανική τιμή: 12,5-19€/ κιλό

Όγκος πωλήσεων: -5%

Από την μεριά τους, οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν κερδοσκοπία στην τιμή της φέτας και καλούν το κράτος να πάρει μέτρα για την προστασία των καταναλωτών.

Τα σούπερ μάρκετ στην προσπάθεια τους να «ξεγελάσουν» το καταναλωτικό κοινό και να χαμηλώσουν τις τιμές προχωράνε σε τρικ με παραπλανητικές σημάνσεις του τύπου (λευκό τυρί, βαρελίσιο τυρί) τα οποία φυσικά δεν είναι ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και τα πωλούν γύρω στα 10 ευρώ το κιλό.

Όπως είναι λογικό οι ανατιμήσεις και η σταθεροποίηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα, έχουν υποχρεώσει αρκετούς καταναλωτές να πάψουν να αγοράζουν φέτα αλλά και αρκετά ακόμα τυριά από τα σούπερ μάρκετ, αφού οι τιμές είναι υψηλότερες και η ποιότητα χαμηλότερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Τι γίνεται ρε παιδια? εδω στις ΗΠΑ οι τιμές της Ελληνικής φετας είναι ακομα σταθερες, εχθες αγορασα φετα Ηπείρου σε συσκευασία 400 γρμ, για $ 8.00 και πριν δεκα μέρες τη Δοδώνης συσκευσια δυο κιλων με $ 36.00 όσο ειχε πριν ενα χρόνο ημερομηνια ληξης Νοεμ. 2024

  2. ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ, ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΕΥΚΗ, ΓΕΛΑΔΙΝΗ “ΦΕΤΑ” ΜΕ 5-7 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΟΤΑΤΗ, ΠΟΥ ΑΝ ΣΤΗ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ, 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!…
    ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΡΕ ΓΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ!…
    ΓΕΛΑΔΙΝΗ ΦΕΤΑ, ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΈΤΟΙΜΟ ΓΥΡΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ, ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΨΩΜΙ, ΓΑΛΑ ΌΧΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΤΛ ΚΤΛ!…

  3. Άχρηστοι. Που το Τυρί φέτα ελληνικότατο προϊόν πρέπει να το πληρωνουμε χρυσάφι

  4. Τι δεν καταλαβαίνουμε ρε παιδιά; Κονομάνε οι μεσάζοντας οι οποίοι στηρίζονται από την κυβερνηση. Φυσικά με το αζημίωτο. Οι μόνοι ζημιωμένοι ειμαστε εμείς, ο ηλίθιος ελληνικός λαός δηλαδή.
    Αλλά…..όλα καλά. Ο Μητσοτάκης θα τα φτιάξει όλα.
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

  5. Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΏΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΆΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΊΖΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΗ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ. ΚΟΥΛΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ

  6. εγω παντως στη γερμανια αγοραζω φετα δωδωνη συσκευασμενη 12€ το κιλο αλλα υπαρχει βουλγαρικο τυρι προβειο ιδια συνταγη σαν φετα πολυ νοστιμοτερο απο οποιαδηποτε ελληνικη φετα εχω φαει με 8€ το κιλο… Ρε δε μαμιεστε εκει στο ελλαδισταν παρεα με την κουλα..

  7. Απλά μην αγοράζετε. Αν δε μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας ή δεν έχετε συγγενή/γνωστό στο χωριό να φτιάχνει, αγοράστε κάτι άλλο. Έχει πολλά τυριά εισαγωγής σε πολύ καλές τιμές, και πιο θρεπτικά και υγιεινά από τη φέτα. Τα τσογλάνια πατάνε στο ό,τι ο Έλληνας δε την κόβει τη φέτα, για αυτό βαράνε στο ψαχνό στις τιμές. Αφήστε τους να τη φάνε μόνοι τους. Εγώ την έχω κόψει τη φέτα από όταν ανέβηκαν οι τιμές και δε μου έχει λείψει και τόσο.

  8. Κοτζαμαν Ελλαδα με τετοιες τιμες ….εθνικου προιοντος? Αλι αλι και τρισαλι δηλαδης θα βανουμε μυζηθρα στα μακαρονια που μας περισσευει?

  9. Μα είναι δυνατόν να αγοράζω στην ιντιαναπολη ΗΠΑ την φέτα. Δο.δονη ίδια τιμή με την Ελλάδα???
    Απλά εκμετάλλευση γίνεται στον ελληνικό λαό.

  10. Οι τιμές ΔΕΝ πρόκειται να πέσουν ΠΟΤΕ. Όσο πιο ακριβά, τόσο περισσότερο ΦΠΑ εισπράττει το ρδελο-κράτος τους, τόσο περισσότερα τρώνε. Μονή λύση δεκαήμερη (για αρχή) γενική απεργία. Ούτε πορείες ούτε τίποτα. Κλειστά τα πάντα και όλοι μας σπίτι μας. Ούτε καφέ ανοιχτό ούτε περίπτερο ούτε καντίνα. Μηδέν οικονομική δραστηριότητα. Εκεί να δεις πως σφίγγουν οι χαλαροί σφιγκτήρες τους. Αλλά καλά μας κάνει και πουλάει λοατκι. Εφόσον μας πηδάνε 50 χρόνια τώρα και δεν κάνουνε παράπονο οι περισσότεροι, μάλλον κρυφό-λουστροι είναι οπότε τι άλλο να πουλήσει εκτός από τα κρυφά γούστα της η Κούλα.

  11. Την ίδια στιγμή που η Ελληνική εισαγώμενη φέτα στην Αγγλία κυμαίνεται μεταξύ 7,50 και 8 ΤΟ ΚΙΛΟ, η ίδια ακριβώς συσκευασία/μάρκα που ο Σκλαβενίτης πουλά 17 το κιλό.

  12. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ! ΔΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΑΝ !!!! ………..

  13. Όσο οι κυβερνώντες κωφεύουν, τόσο θα αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων.
    Μας δουλεύουν χοντρά όλοι & ελπίζω ότι οι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν σκληρά την ΝΔούλα στις Ευρωεκλογές.

Comments are closed.