ΑΚΚΕΛ: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το ΝΑΤΟ ως «Συμμαχία» όπως αποκαλύπτει εσωτερική έρευνα του 2009»(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
AKKELlogo

Η πλήρης τουρκοποίηση των αποφάσεων του ΝΑΤΟ, μετά από την δήλωση υποταγής της Σουηδίας και Φινλανδίας στις απαιτήσεις της Τουρκίας, σε συνδυασμό με τις πιέσεις να χρησιμοποιηθεί το ΝΑΤΟ για σύγκρουση με τη Ρωσία (προς διάσωση του ναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας), υποχρεώνει το ΑΚΚΕΛ να φέρει στο προσκήνιο το ερώτημα αν το ΝΑΤΟ πραγματικά συμβάλλει στην ασφάλεια του ελληνικού λαού ή αν είμαστε σε μία σοβιετικού τύπου κατοχή υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά κύριο λόγο.

 

Το ΑΚΚΕΛ ρωτάει «Πόσο σύμμαχοι είναι οι «σύμμαχοι» της Ελλάδας μέσα στο ΝΑΤΟ;».

 

Σε αυτό το ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει ως μέλη όλους τους διαχρονικούς εχθρούς της Ελλάδας και έχει πια μετατραπεί σε μία Εχθρική Συμμαχία για την Ελλάδα.

 

Το ΑΚΚΕΛ όμως δεν μένει μόνο σε ερωτήματα. Δίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ με την δημοσιοποίηση μίας παλαιάς έρευνας για το πώς βλέπουν οι ίδιοι οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Πριν από 13 χρόνια ακόμη, τέτοια εποχή, μεταξύ Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2009, 45σέλιδη εσωτερική δημοσκόπηση του Monthly Review στο προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με επεξεργασία στοιχείων από την VPRC που υπάρχει ολόκληρη στην https://t.me/AKKELparty/200, αποκάλυψε ότι ειδικά για το ΝΑΤΟ και τον ρόλο των Αμερικανών ως συμμάχων, οι στρατιωτικοί απάντησαν ότι ο βασικός λόγος της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ είναι να εξισορροπούμε την επιρροή της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και το 64% απάντησε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει περισσότερο την Τουρκία. Επιπλέον, μόνο το 42% απάντησε ότι η Ελλάδα είναι ωφελημένη από το ΝΑΤΟ σε σχέση με το 60% που απάντησε ότι ΝΑΤΟ (και οι ΗΠΑ) είναι ωφελημένο από την Ελλάδα: Δίνουμε πολλά και παίρνουμε λίγα. Δηλαδή οι Έλληνες στρατιωτικοί 13 χρόνια πιο πριν πίστευαν ότι το ΝΑΤΟ δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα, αξίες, ιδανικά και ότι δεν ήταν μία συμμαχία για να βοηθήσει την Ελλάδα στρατιωτικά αλλά ανήκουμε αναγκαστικά για να μην «αλωνίζει» η Τουρκία.

Αν δεν ήταν η πραγματική χρησιμότητα του ΝΑΤΟ κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η αξία συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ θα αξιολογούνταν θεαματικά χαμηλότερη, ενώ οι στρατιωτικοί υποστήριζαν θερμά την είσοδο της Σερβίας (62%) και της Ρωσίας (55%) ως μέλη του ΝΑΤΟ ή σε κάποια κοινή συμμαχία, προφανώς για να εξισορροπηθεί η επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά κυρίως η εκμετάλλευση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ. Μόνο 35% υποστήριζαν την είσοδο της Ουκρανίας (46% ήταν αντίθετοι) και 30% της Γεωργίας (49% ήταν αντίθετοι). Σχετικά με στρατιωτικές συμμαχίες που θα ευνοούσαν την Ελλάδα, οι Έλληνες στρατιωτικοί έβλεπαν από το 2009 ακόμη, ότι οι πρώτοι σύμμαχοι θα έπρεπε να ήταν η Κύπρος με 79%, Ρωσία με 73%, Σερβία 53% και Κίνα με 44%.

Σχετικά με την χρησιμότητα του ΝΑΤΟ η πρώτη απάντηση με 46% ήταν ότι το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην πρωτοκαθεδρία της Δύσης σε παγκόσμια κλίμακα. Δηλαδή καμία σχέση με την αποστολή μίας Συμμαχίας να προστατεύει τα μέλη της. Είναι ξεκάθαρα επεκτατική προβολή ισχύος για κυριαρχία και όχι άμυνα. Μάλιστα στη ερώτηση αν το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει την Ελλάδα από επίθεση της Τουρκίας το 56% απάντησε όχι και μόνο το 30% απάντησε ότι πίστευε το ΝΑΤΟ θα μας προστατεύσει. Τότε τί είδους «Συμμαχία» είναι, συμμαχία ποιών και κατά ποιών;

Σήμερα, 13 χρόνια μετά την έρευνα, η αρνητική εικόνα του ΝΑΤΟ είναι προφανώς αρνητικότερη και είναι πολύ λιγότεροι (αν υπάρχουν) αυτοί που πιστεύουν ότι το ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και υπηρετεί τα ιδανικά και αξίες του Ελληνισμού και αξίζει τα τεράστια ποσά που δίνει η Ελλάδα ως … «συνδρομή».

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:

Χρόνος διεξαγωγής: Μάιος – Σεπτέμβριος 2009

Τύπος και μέθοδος: Ποσοτική έρευνα / Mail & E-mail Research.

Το μέγεθος του δείγματος ανήλθε σε 829 αξιωματικούς

NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_001 NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_020 NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_024 NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_026 NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_027 NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_035 NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_036 NATO_VPRC_Web_ Greek_Monthly Review-2009_037 VPRC research on NATO and Greek Officers view

ΘΕΜΑ: Η διερεύνηση των απόψεων του ειδικού πληθυσμού των αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τις σχέσεις Ελλάδας-ΝΑΤΟ
Μέθοδος δειγματοληψίας

Ακολουθήθηκε η μέθοδος της δειγματοληψίας ποσοστώσεων (quota sampling) των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη στρατιωτική βαθμίδα (κατώτερη, μέση, ανώτερη), το Όπλο προέλευσης (στρατός, αεροπορία, ναυτικό) και την σχέση εν ενεργεία/απόστρατων αξιωματικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ασε μας ρε νεοδημοκρατη ΓΤΠ και οι δυο είναι και θα πάνε απατοι και εσυ στο τέλος παλι νδ θα ψηφισεις

  2. Εχουν και οι κτηνοτρόφοι άποψη…μάλιστα. Το άλλο με τον τοτο το ξέρεις;
    Δε γεμιζετε ταξί λέμε…κλάψτε. Αποτυχημένοι πρακτορίσκοι. Τσάμπα λεφτά σας δίνουν οι ρώσοι.

  3. Δεν θέλουμε τα κουπόνια και τα επιδόματα της EUSSR! Στα τσακίδια οι βάρβαροι! Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, παρά μόνον το έθνος μας!

  4. Το ΑΚΕΛΛ είναι πραγματικά αξιόλογο κόμμα, θα ήθελα μια προσχώρηση στους Έλληνες για την Πατρίδα, στις ερχόμενες εκλογές…. Έχουν μεγάλη δυναμική στον Έβρο και έχουν σωστές θέσεις, στα Εθνικά καθώς και για Γεωργία και Κτηνοτροφία….

Comments are closed.