Όχι κάμερες, όχι λαπτοπ στο δικαστήριο που θα παρουσιαστεί ο Τραμπ

Κοινοποίηση:
TRUMP

Δεν θα επιτρέπονται οι τηλεοπτικές κάμερες στην αίθουσα του δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα παρουσιαστεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του απαγγελθούν κατηγορίες, έπειτα από απόφαση του δικαστή.

Στην αίθουσα θα επιτραπεί η είσοδος σε πέντε φωτογράφους, αλλά οι τηλεοπτικές κάμερες θα πρέπει να μείνουν εκτός, ενώ οι δημοσιογράφοι που θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία δεν θα μπορούν να έχουν μαζί τους ούτε καν φορητό υπολογιστή, αποφάσισε αργά χθες, Δευτέρα, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν.

«Ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός εν ενεργεία ή πρώην προέδρου», ανέφερε στην απόφασή του, σημειώνοντας ότι η διαδικασία έχει προκαλέσει «το πρωτοφανές ενδιαφέρον του κοινού και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης».

Δημοσιογραφικοί οργανισμοί, όπως η New York Daily News, είχαν ζητήσει από τον Μέρτσαν να επιτρέψει στους δημοσιογράφους να έχουν πλήρη πρόσβαση στη διαδικασία.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μανχάταν δεν εξέφρασε άποψη σχετικά, όμως οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν από τον δικαστή να αρνηθεί το αίτημα των δημοσιογραφικών ομίλων επισημαίνοντας ότι θα δημιουργηθεί «μια ατμόσφαιρα που θα μοιάζει με τσίρκο». Παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια και τόνισαν ότι ο πρώην πρόεδρος ανησυχεί ότι «η αυξημένη παρουσία του Τύπου θα έχει αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα τη μεροληψία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΟΧΙ ΛΑΠΤΟΠ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ

Comments are closed.