«Όσον ολίγοι και να είστε δεν θα νικήσουν οι άθεοι και οι άπιστοι…»

Κοινοποίηση:
episkopos-aygoystinos-kantiotis

Τo έ­θνος μας απειλείται από άγρια θηρία του δρυ­μού, έτοιμα να επιπέσουν εναντίον του· και είμεθα εγ­καταλελειμμένοι από όλους· διότι στον κόσμο βασιλεύουν ο μαμωνάς, τα τριάκοντα αρ­γύρια, τα ιδιοτελή συμφέροντα. Απειλείται επίσης η Εκκλησία μας, η Ορθοδοξία μας, που έθρεψε το γένος στα χρόνια της σκλαβιάς. 

Αν δεν υπήρχε η Εκκλησία, δεν θα υ­πήρχε Ελληνισμός…

Η Εκκλησία λοιπόν η ορθόδοξος βάλλεται. Βάλλεται απ’ έξω και από μέσα. Εξωτερικώς μέν από αθέους και απίστους, από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν υλισμό, από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που διακωμωδούν την ευ­σέβεια, από εφημερίδες και περιοδικά που υ­ποσκάπτουν την πίστη. Εσωτερικώς δε υπονο­μεύεται από αναξίους κληρικούς και αρχιερείς που προδίδουν τα ιερά και τα όσια.

Αλλά την περίοδο αυτή, σείς παιδιά της Εκ­κλησίας, φανείτε ήρωες! Αυτό επιτάσσει το χρέος. Όχι απλώς να πηγαίνουμε στην εκ­κλη­σία, όχι απλώς να διαβάζουμε τη Γραφή, όχι α­πλώς να κοινωνούμε των Αχράν­των Μυστηρί­ων, όχι απλώς να πηγαίνουμε σε προσ­κυ­νή­ματα, αλλά και να έχουμε μέσα μας την α­πόφαση:

«Πεθαίνω για την πατρίδα, πεθαίνω για την πίστη!».

Όλοι ας έχουμε την ηρωική α­πόφαση. «Ώδε η υπομονή των αγίων» (Απ. 14,12).Εάν υπάρχουν τέτοιοι μαχηταί, να είστε βέ­βαιοι, δε θα νικήσουν οι άπιστοι και οι άθεοι· θα νικήσει η Εκκλησία, θα νικήσει ο Χριστός· όν, παίδες Ελλήνων, υμνείτε και υπερυψού­τε εις πάντας τους αιώνας· αμήν.

«…Θ᾿αντισταθούμε ως Έλληνες, ως Ελληνίδες, ως χριστιανοί, και να είστε βέβαιοι ότι όσον ολίγοι και να είστε δε θα νικήσουν οι άθεοι και οι άπιστοι· θα νικήσουν οι πιστοί, γιατί πράγματι ο Χριστός δεν απέθανε, αλλά ζει και βασιλεύει εις τους αιώνας των αιώνων…».

Λόγια του Μακαριστού Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου  Καντιώτη.

Από το nazoreos.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μακαρι να υπηρχαν σημερα δεκα σαν τον ΚΑΝΤΙΩΤΗ μεσα στην ιεραρχια τησ εκκλησιας. Δυστυχως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΕΜΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ….

  2. Ημουν φανταρος στην Πτολεμαϊδα οταν ο Μακαριστος Αυγουστινος ηταν ο δεσποτης.
    Πολυ χριστιανος…αυστηρος…και πηγαινε με το “πηδαλιον”.

Comments are closed.