Όσοι γοητευτήκατε από την κίνηση Κονάνου και θέλετε να γίνετε.. “σκέτοι” αρχίστε να παίρνετε σειρά! Γράφει ο Σωτήρης Τζούμας

Κοινοποίηση:
unnamed

Για την απόφαση του πατέρα Κονάνου να απαρνηθεί το αξίωμά του, γράφει ο Σωτήρης Τζούμας στέλνοντας μήνυμα σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του.

Αναλυτικά:

 “Μη και υμείς θέλετε υπάγειν”;
Το ερώτημα που έθεσε ο Κύριος μας στους μαθητές είναι διαχρονικό. Και απευθύνεται σήμερα με την ίδια βαρύτητα στους σύγχρονους Κονάνους. Σε αυτούς που ενεδύθηκαν το ιερό ράσο και όταν κατάλαβαν πως ήταν βαρύ για τους ώμους τους αποφάσισαν να το πετάξουν!
Ο Χριστός ήταν και παραμένει   “σημείο αντιλεγόμενο”. Βρίσκεται 2020 χρόνια τώρα στο στόχαστρο απίστων που Τον αμφισβητούν, αθέων που Τον πολεμούν, οπαδών-μαθητών Του που στην καθημερινότητα Τον αρνούνται, επιτήδειων και καιροσκόπων που τον χρησιμοποιούν και μετά παίρνουν άλλο δρόμο.
Ο πεπερασμένος μας νους, η αλαζονεία και η φιλαυτία  μας Του κλείνουν την πόρτα της ψυχής μας κατάμουτρα!!
Ωστόσο Εκείνος δεν πιέζει κανέναν κι ας προδίδεται συχνά από τους ίδιους τους  λειτουργούς του!
Είναι οι σύγχρονοι Ιούδες που τον προδίδουν και σήμερα  για τριάκοντα αργύρια.
Είναι αυτοί που φόρεσαν μεν  το ράσο , αλλά αγάπησαν περισσότερο τον εαυτό τους παρά τον Θεό. Είναι αυτοί που έπαιξαν  τα χαρίσματα που τους έδωσε ο Θεός στα ζάρια της προβολής και της δημοσιότητας.
Και δεν είναι λίγοι.
Μαθαίνουμε ότι κάποιοι από αυτούς  ζήλωσαν την…δόξα Κονάνου και θέλουν βαδίσουν  στ’ αχνάρια του!
Θέλουν να πετάξουν το τιμημένο ράσο και να μείνουν …σκέτοι! Θέλουν να χαρούν το ταλέντο τους χωρίς ράσα.Σαν καλλιτέχνες.
Δυστυχώς δεν μας ξενίζει.
Υπάρχουν κληρικοί, επιλήσμονες της αποστολής τους, που επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας την ευλογημένη  ιδιότητα  του κληρικού προς ίδιον όφελος.
Υπάρχουν κληρικοί που αντί να τρέφονται από την Θεία Ευχαριστία, τους γεμίζουν τα χειροκροτήματα του λαού στις ομιλίες τους ή τα likes των κειμένων τους, ή τα βιντεάκια με τις ψαλμωδίες τους!
Γενικά λες και τους συναρπάζουν όλα εκείνα που δεν συνάδουν με την ιερατική τους ιδιότητα και αποστολή. Γιατί έβαλαν τα ράσα χωρίς επίγνωση αλλά από μια επιπολαιότητα.
Συμπεριφέρονται ως καλλιτέχνες  και όχι ως ιερωμένοι.
Ούτε ο Ρέμος, ή η Βίσση και η Βανδή δεν έχουν τόσο άγχος και αγωνία  για το πόσοι follwers  κατέβασαν στις οθόνες τους ένα τους τραγούδι, όσο οι
καλλικέλαδοι ιερωμένοι μας που μετέτρεψαν την ψαλμωδία σε single του πενταγράμμου.
Υπάρχουν ιερωμένοι που αντί να αναλίσκονται στην λατρεία του Θεού και στην πνευματική αναγέννηση του ποιμνίου τους, ξημεροβραδιάζονται στα κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχουν κληρικοί… βουλιμικοί στην προβολή! Υπάρχουν… Υπάρχουν…
“Οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί” μου έλεγε κάποτε  ένας γέροντας.
Αλλά κάτι τέτοιους ο λαός θα τους σιχαθεί! Δεν αντέχει  να εμπαίζεται  το ράσο από κάποιους που χειροτονήθηκαν από έναν πρόσκαιρο ενθουσιασμό, ή από τάση για πλουτισμό ή από τυχοδιωκτισμό!
Γι’ αυτό αγοράκια μαζέψτε τα κουβαδάκια σας και πάτε σε άλλη παραλία. Πάρτε τα αμόρε σας- όποια και αν είναι και αδειάστε μας τη γωνιά.Πάτε αλλού να ψάξετε ή και να πείτε το παραμύθι σας. Η Εκκλησία μας  πολύ σας ανέχτηκε. Και ναι μεν  μπορεί να κλονίζεται και να κλυδωνίζεται με τα καμώματά σας αλλά εκείνη δεν καταποντίζεται.
Ο λαός που θρησκεύεται όμως, σκανδαλίζεται και υποφέρει. Μη βλέπετε  τους followers και τους οπαδούς σας που σας χαϊδεύουν τα αφτιά. Για όλους αυτούς είστε προϊόντα μιας χρήσεως και πολύ σύντομα θα σας ξεχάσουν.
 Μόλις μάλιστα αποβάλλετε το ευλογημένο ράσο ο λόγος σας δεν θα ασκεί πια  την ίδια γοητεία στους αφελείς οπαδούς σας.Και τότε θα καταλάβετε ότι « η εσχάτη πλάνη είναι χείρων της πρώτης».
Ο Τίμιος Πρόδρομος, βοά  σήμερα  το “ουκ έξεστί σοι”!
Καλόν είναι να γνωρίζετε όλοι , πως η ιεροκαπηλεία θα πληρωθεί…  Το τσουνάμι που έρχεται θα περάσει και όλοι  οι “σκέτοι” κάποια στιγμή θα ξεχαστείτε  αφήνοντας πίσω σας  την πίκρα που αφήνει στον ουρανίσκο μας  ο σκέτος καφές. . Ο καθένας κρίνεται  από τα έργα του.
“Ελέησον ημάς τους πταίοντάς Σοι πολλά καθ’ εκάστην ώραν ω Χριστέ μου και δος προ τέλους τρόπους του μετανοείν Σοι”. Αμήν!

Υ.Γ. Επέλεξα ως φωτό θέματος το εξώφυλλο ενός βιβλίου του σκέτου  Κονάνου με τον τίτλο …Ψάχνω το παραμύθι μου! Προσάρμοσα καταλλήλως τον τίτλο ώστε να παραπέμπει στις εξελίξεις που ζούμε.  Και προφανώς ο σκέτος Κονάνος  βρήκε το παραμύθι που έψαχνε πετώντας τα ράσα,ευκαιρία να το βρουν και οι υπόλοιποι όμοιοί του και να μας αδειάσουν  τη γωνία. Έξω  η κόπρος του Αυγείου από την Εκκλησία”!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Το να θεωρείς την θρησκεία τόσο δεδομένη πάλι εγώ το θεωρώ κατάντια. Είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν και κάνουν και τον σταυρό τους όχι τρεις, αλλά τέσσερις φορές για να πιάσει καλά και μετά κάθεστε και μισείτε ο ένας τον άλλον να αποδείξετε ποιος είναι πιο χριστιανός.

    Ο θάνατος των θρησκειών είναι η γνώση και σήμερα το διαδίκτυο την προσφέρει με τους κουβάδες. Τελείωσε ο γεσούα σας.

  2. Ο αναμαρτητος πρωτος Τον λιθον βαλετω! Μην κρινετε ινα μην κριθητε! ΣΩΣΤΑ.
    Αλλα νομιζω οτι θα πρεπει να σχολιαζονται για να παραδειγματιζονται οι χριστιανοι και να φωτιζονται ωστε να ανακαλυπτουν την ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και να μην πεφτουν στα ιδια και παρομοια σφαλματα.
    Να κατηγορήσεις καποιον που ανταλαξε χρυσο με αμμο; Ειναι βλακεία. Η διαθεση του χριστιανου ειναι διαθεση λυπης οταν βλεπει τετοιες αποφασεις.
    Περσι που συζητουσα με εναν φιλο μου και του ειπα για τον κονανο, μου ειπε: Ειναι επιφανειακος. Μαλλον επιβεβαιωθηκε.
    Απο τον κορονοιο και μετα ενα πραγμα καταλαβα. Μπορει οι μεγαλοι της γης κατι να σχεδιαζουν, αλλα εγω νομιζω οτι ο Θεός εδωσε αδεια στον διαολο να μας κοσκινισει για να ξεχωρισει η ηρα απο το σιταρι αλλα και για μετανοια.

  3. Η πλάκα είναι ότι τού είχε πεί μιά δαιμονισμένη τού κονάνου ( γιατί έχεις μακριά γένια ; θα σε κάνω εγώ να τα κάνεις ένα πόντο) αυτά τα έλεγε ο σατανάς βέβαια μέσα από τήν γυναίκα, δυστυχώς τα κατάφερε ο πονηρός από ότι κατάλαβα.
    Υπάρχει στο you tube αυτό πού λέω και το διηγείται ο ίδιος ο κονάνος 2:50 λεπτά είναι.

  4. Τον λιθον βαλετω! Μην κρινετε ινα μην κριθητε! Και τοσο αλλα, ποιος τα τηρει ομως και ποιος τα θυμαται τα λογια του Χριστου και των Αγιων!….

  5. Ρε σφουγγαροκολαριε του αείμνηστου ρε μπουχεσα ίολκής εγώ λέω ότι ο Κονάνος έκανε σφάλμα εσύ ποιος είσαι βρε βιοχλαπατσα που θα μιλάς έτσι για έναν άνθρωπο γιατί βρε κουράδα με πόδια τόσο καιρό το βουλωνες σκατομπουχεσα;

    1. Όλο το Μπαμπινιώτη αράδιασες. Σου πειράξανε τη γκόμενα;

  6. Τωρα τουτος και τοιουτος τι ζορι τραβαει με τον Κονανο? ουτε παρατημενη γκομενα τοσο μενος!
    Και εμεις αγαπησαμε δεν καναμε ετσι!

    Κουλάρετε μεσιε Τζουμας η χριστιανοσυνη σας δεν κρυβεται το καταλαβαμε.

  7. Μπράβο Τζούμα. Δεν σε ακούω τζάμπα τόσα χρόνια. Κάθε φορά και καλύτερος. Ρίξε στο ψαχνό γιατί οι χοντρόπετσοι δεν καταλαβαίνουν.

  8. Μπάρμπα Αντρέα, το ράσο είναι πολύ βαρύ όταν είσαι πραγματικός πιστός. Αν είσαι γιαλαντζί τότε ποτέ δεν το έχεις φορέσει πραγματικά. Αυτοί που λιώνουν τα ράσα τους κάθε μέρα για να βοηθήσουν τον κάθε πιστό να πάει άλλη μια μέρα μπροστά δεν χρειάζονται φεισμπουκ και βιβλία. Η πίστη τους αναβλύζει από την ψυχή τους και αγκαλιάζει με στοργή αγάπη και κουράγιο όσους είναι κοντά τους. Και στο λέει κάποιος που δεν πιστεύει στην εκκλησία αλλά στον κάθε άνθρωπο μοναχό ή ιερέα που έχει αφιερωθεί στους ανθρώπους. Καλύτερα που το έβγαλες να δούμε τον λύκο των μίντια που κρυβόταν κάτω από την προβιά.

  9. Το ”καλλικέλαδοι ιερωμένοι” αναφέρεται στους ”παπαροκάδες” του Μουλατσιώτη;

  10. Χθες ιερέας των Σπετσών μου δήλωσε ευθαρσώς “σιγά μην χάσω την βολή μου” όταν του πρότεινα να παραιτηθεί γιατί ήταν ιερέας δέκα φορές χειρότερος από τον Κωνάνο, θεωρώντας εαυτό ειλικρινή αντί θρασύ όταν δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ο Χριστός, ότι η ζωή θέλει καλοπέραση και άλλα τέτοια.

  11. Λειτιυργοι Αυτου οι ποιουντες το θελημα αυτου…δεν τον κρινω δεν τον ξερω τον ανθρωπο αλλα αν δεν ποιοι το θελημα του Κυριου δεν ειναι λειτουργος…τωρα ανα τιυς αιωνες υπαρχουν προδοτες στην εκλλησια.. Παντως να ξερεται αγαποιτοι οτι κατα το ευαγγελειο ο …μισθωτος ουκ εστιν ποιμην…οπερ πρεπει να επανελθει στην προ του 1924 κατασταση η εκλλησια οπου οι ιερεις πιστευαν στον θεο και αρκουνταν σε οτι ειχε η ενορια .και ομως 2000χρονια πορευτηκε διχως προβλημα η εκλλησια…οταν γινεις δημοσιος υπαληλος χανεις την ιεροσυνη…καλη μας φωτηση και σε μενα…χρονια πολλα για τις Παναγιας χθες ..παλαιο ημερολογιο…

  12. Αν η κόπρος του Αυγειου θεωρουνται ατομα με το σκεπτικό του Κονανου, θα ήθελα να μην ας πει ο αγαπητός Τζουμας, τοτε οι μισοί τουλαχιστον “ιεραρχες” της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι καραμπινατοι ομοφυλοφιλοι – ΑΠΟ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΡΕΙ – τι είναι άραγε;
    Δυστηχως το ιερατιο κουβαλαει ολων των ειδών της ασθένειες.
    Απο απλες ιωσεις – τυπου Κονανου – εως θανατηφορες – ονοματα δεν λέμε !!!

Comments are closed.