Όσα είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου που βρέθηκε στο σταθμαρχείο της Λάρισας λίγα λεπτά μετά την τραγωδία

Κοινοποίηση:
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. 
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Κυριολεκτικά σοκάρουν τα όσα είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου που βρέθηκε στο σταθμαρχείο της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

O σταθμάρχης μίλησε στο Star, αποκάλυψε τι κατέθεσε στην ανακρίτρια, αλλά το συγκλονιστικό ήταν η περιγραφή του για τα λεπτά αμέσως μετά τη σύγκρουση και την συνομιλία του με τον σταθμάρχη Λάρισας:

«Περνάω από το γραφείο και τον βρήκα να μιλάει με την Πυροσβεστική, να μιλάει με την αστυνομία, του λέω “τι έπαθες;”. Μου λέει “έχω σύγκρουση”. “Τι σύγκρουση έχεις;” του λέω. Τρόμαξα, κατάλαβα βέβαια εγώ.

Σοκαρισμένος ήταν, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έκανε, πιστεύω εγώ, έτσι όπως τον είδα εκείνη την ώρα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Αυτά που λένε ότι ήταν μεθυσμένος, όλα αυτά είναι βλακείες» είπε ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλου.

«Δυο βλακείες πέθαναν τον κόσμο. Κανένας; τίποτα; Τυφλωθήκανε όλοι; Βασικός υπεύθυνος είναι αυτός (ο σταθμάρχης) και ο μηχανοδηγός, τελείωσε. Τι εμπιστεύτηκε (ο μηχανοδηγός); Αφού πας ανάποδα. Γιατί φεύγεις ανάποδα; Αυτός έπρεπε το τρένο να το “κοκκαλώσει” εδώ μπροστά στον σταθμό, να το σταματήσει σε αυτή την περιβόητη διαγώνιο, έπρεπε να πει ότι το τρένο από τη Λάρισα αναχώρησε ανάποδα για Νέους Πόρους. Θα ακούγαμε όλοι. Και εγώ από τα Παλαιοφάρσαλα που δούλευα θα τον άκουγα» σχολίασε.

Στο Star μίλησε και μηχανοδηγός του προαστιακού, που τη μοιραία Τρίτη είχε περάσει από τον σταθμό της Λάρισας. Και ο ίδιος είχε κινηθεί ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου, όμως ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα και δεν κινδύνευσε κανένας από τους επιβάτες.

«Από τη Λάρισα μπήκα κι εγώ ανάποδα στο ρεύμα της καθόδου γιατί ενημερώθηκα ότι στην άνοδο υπάρχει συρμός με βλάβη. Εγώ, όμως, είχα “υπόδειγμα”, δηλαδή με ενημέρωσε ο σταθμάρχης ότι θα ακολουθήσω αυτή τη διαδρομή απο κάθοδο. Ενημέρωσα και τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων όταν μπήκα στο αντίθετο ρεύμα» είπε ο μηχανοδηγός του προαστιακού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. δηλαδή εσύ και ο καθένας περνούμε το αυτοκίνητο και δεν κοιτάμε που πουθενά ούτε φανάρι ούτε πινακίδα για απαγόρευση στροφής και στοπ ! Δηλαδή ο οδηγός των τρένων δεν έφταιγαν καθόλου στα τυφλά πηγαίναν ! εγώ λέω τα είχαν παρατήσει ούτε καν στην καμπίνα θα ήταν και θα τα έπιναν ! Και ο άλλος ο βλάκας ο σταθμάρχης που δεν ήξερε που του παν τα τέσσερα ! δεν φταίει ούτε ο προϊστάμενος του που το έβαλε ενώ ήξερε ότι ειναι ντουβάρι αλλά ούτε ο διευθυντής του !! από κανέναν δεν πέρασε αυτός από αξιολόγηση δηλαδή !!!! Σάπιο δημόσιο και πήγαν τσάμπα τα παιδιά !!! άχρηστοι του δημοσίου και επικίνδυνοι , πόσες φορές τα λεωφορεία έχουν πέσει πάνω σε στάσεις και έχουν θερίσει κόσμο!!! Εδώ δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση , ετσι τα τρένα πηγαίναν απο το 2010 και τέτοιο ατύχημα δεν ύπαρχε !!!

  2. Εντάξει μωρέ, είχαμε ένα ατυχηματακι αλλά μας φέρανε δημοκρατία, άσε που διώξανε τον Βασιλιά και ταιζουμε 2-4 προέδρους με τις κομπανίες τους.

  3. @ρχιταγάρι τσομπάνος κοπρίτης δολοφόνος ΔΥ ο σταθμάρχης !!! Πορτοσ@λτε γ@μιέσαι !!!

  4. Τ@γάρι κοπρίτης ΔΥ !! Από τσομπάνος σταθμάρχης !!! Μακάρι σήμερα να κ@εί η χώρα, αλλά πρώτα να κ@ψουν τη βουλή και τους 300 αρχικοπρίτες !!

  5. Ο “φταιχτης” μηχανοδηγός είναι ο συγχωρεμενος από την Αμαλιάδα; Αυτός ήταν πλ έμπειρος λένε. Πώς το άφησε έτσι

    1. Ο προβαλλόμενος και ως “φίλος” με τον μιζοτάκουλα, στου οποίου την κηδεία πήγε με το ζόρι το κτήνος, παρά το αίτημα περί του αντιθέτου από την οικογένεια, ή άλλος;;;

  6. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ Ο ΑΧΡΙΣΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΤΥΡΡΑΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Comments are closed.