Όλοι οι αμόρφωτοι μαζεύτηκαν;; ΕΛΤΑ: Απίστευτη γκάφα σε επετειακό γραμματόσημο για τη Μάχη των Θερμοπυλών – Το απέσυραν άρον άρον

Κοινοποίηση:
1

Τα ΕΛΤΑ απέσυραν το αναμνηστικό γραμματόσημο για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, αφού η ιστορική φράση «Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις…» είχε δύο εξόφθαλμα ορθογραφικά λάθη!

Η φράση είναι: «Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». Μετάφραση στα νέα ελληνικά: «Ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, έχοντας πειθαρχήσει στα προστάγματά τους».

1

Στο γραμματόσημο, ωστόσο, η μετοχή «πειθόμενοι» αναγράφεται ως «πειθώμενοι», ενώ αντί της αντωνυμίας «κείνων» γίνεται η χρήση του επιθέτου «κοινων».

Το γραμματόσημο επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, μαζί με την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ωστόσο με ανακοίνωση τα ΕΛΤΑ έκαναν γνωστό ότι η σειρά «2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών» θα καθυστερήσει «για τεχνικούς λόγους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ντουβάρια του χάρβατ ολοι τους και αυτοί που κυβερνάνε αυτη τη χώρα.

  2. Μου αρέσει η λέξη αμόρφωτοι!
    Ρε ρεμάλια Δήθεν μορφωμένα, εσείς που κυβερνάτε τον κόσμο ρε πήθικοι δεν έχετε ούτε ηθική ουτε λογική. Αρπάζεται τι μπουκιά από του φτωχου το στόμα, και τι θα τα κάνετε όλα τα χρήματα που κλέβετε ρε μαλακησμενα κρανία;;; Πωσα χρόνια θα ζήσετε;;;;;;;;. Αν κυβερνούσαν αμόρφωτοι ο κόσμος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.

  3. ΄Εχουν κατακλυσθεί όλα τα δημόσια πόστα από αγράμματα ταγάρια, καθ΄όλα “προοδευτικά” και “δημοκρατικά” …
    Ποιός, στο διάολο, ρε χλιμίντζουρες, θα πληρώσει την αγραμματοσύνη σας ; Πάλι ο μ@λάκας ο ΄Ελληνας ;
    Να πληρώσετε την ζημία, από την τσέπη σας, ρε στουρνάρια …

Comments are closed.