Όλοι κοιτάνε τον κ@λο τους! – Ισπανός πρέσβης: «Προδώσαμε την Ελλάδα γιατί έχουμε συμφέροντα στην Τουρκία»

Κοινοποίηση:
Spain_Turkey

Ο νέος πρέσβης της Ισπανίας στην Τουρκία, Francisco Javier Hergueta Garnica, σε δηλώσεις του που δημοσιεύει η Kibris Postasi, τάσσεται κατά των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, επειδή πλήττονται τα ισπανικά συμφέροντα και δηλώνει ότι οι συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρέπει να δηλητηριάζουν τις άλλες σχέσεις, δηλαδή της Τουρκίας με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Εδώ βεβαίως θα μπορούσε και η Ελλάδα να απαντήσει, αφού είναι έτσι, ότι και η χώρα μας επιλέγει να πορευτεί με «σκληρή ισχύ», αδιαφορώντας για το εάν θα ανατιναχτούν τα ισπανικά συμφέροντα στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφού παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι θεωρεί «πολύ καλή πρόταση» την ιδέα Ερντογάν για περιφερειακή σύνοδο των χωρών της περιοχής, με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος αποσκοπεί να διαμοιράσει, δηλαδή να αρπάξει τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Βέλγος Σαρλ Μισέλ, συζήτησαν το ζήτημα μιας περιφερειακής συνόδου στην τελευταία τους συνάντηση και συμφώνησαν να εργαστούν για μια πιθανή σύγκλησή της.

Οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας δεν πρέπει να δηλητηριάζουν άλλες σχέσεις και πρέπει να είναι αντικείμενο διμερούς διαπραγμάτευσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, είπε.

«Υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες. Δεν πιστεύουμε στις κυρώσεις», υπογράμμισε.

Ο Μπορέλ, σημείωσε, εξουσιοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εργαστεί πάνω σε αυτό.

Η τελωνειακή σύνδεση Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μεγάλης σημασίας και πολλές ισπανικές εταιρείες έχουν επωφεληθεί από αυτή.

Η ισπανική πολυεθνική εταιρεία ρούχων Inditex, ανέφερε για παράδειγμα, συνεργάζεται με σχεδόν 400 τουρκικές εταιρείες.

Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που η Ισπανία δεν υποστηρίζει τα ελληνικά δίκαια, η Ελλάδα από την πλευρά της δεν είναι υποχρεωμένη να σκέπτεται τη ζημιά που θα υποστούν οι ισπανικές εταιρείες σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης Ελλάδας – Τουρκίας.

Είναι καλό να πέφτουν οι μάσκες, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καράβι που αργεί να στρίψει. Είναι μάλλον ναυάγιο που οδεύει φουλ στην ύφαλο.

Η Ελλάδα οφείλει να συμπορευτεί με τους συμμάχους της στην περιοχή, Ισραηλινούς και Άραβες αλλά και Αρμενίους και Κούρδους για να βρει οριστική λύση στο τουρκικό πρόβλημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Ε βεβαια…
    Στο Β παγκοσμιο πολεμο, η Ισπανια (ειχε δικτατορια…) ηταν ουδετερη…
    Κολλητη με τους Ναζι…οι οποιοι, οταν την κοπανησαν εκει…
    περπατουσαν στους δρομους, ελευθεροι…σαν να μην τρεχει τιποτα…
    Δηλ. τι περιμενατε να γινει…?

    Τωρα λοιπον, που θα σας ξεκωλιασουνε…ΟΛΟΥΣ…ΕΣΑΣ…οι ευρωλιγουρηδες…
    ξαναφηφιστε…
    το προδοταριο…και τη γερμανιδα νατα-ντα….του γερμανοτσολια…

  2. ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ!!!!

  3. Αυτοί οι ίδιοι δεν ήταν τότε που λέγαν στις συγκεντρώσεις να κάνουν ησυχια μη τυχόν και τους ακούσουν οι Ελληνες?
    Και μετά όλα τς βούρλα εδώ άρχισαν να ξυπνάνε?
    Επί ΣΥΡΙΖΑ?

  4. Ποτέ δεν περίμενα τέτοια αλητεία από την Ισπανία.Ξεξκίστε όπου και όσο μπορείτε.Εγώ προσωπικά τους κατέταξα στην λίστα των εχθρών μου. Πρόκειται για βρωμιάρηδες και αναξιόπιστους συνεταίρους.

  5. Εύγε Έλληνα !!!
    Αρτιώτατη και αναγκαιώτατη η απάντηση αυτή προς την Μαρία και όποιον άλλον ελληνόφωνο ενστερνίζεται τις απόψεις της.

  6. Δεν πειράζει,όταν διαλυθεί η τουρκιά,θα διαλυθεί και η ισπανική οικονομία που έχει επενδύσει πολλά εκεί,μέχρι τότε ας κάνουν κανα ισπανικό

  7. Θα το γράψω απλά. Καλά να πάθουν που τους ξεσκισε ο κορονοιός.

    Κι άλλα τέτοια Ισπανοί φίλοι μας

  8. και εμεις γη και υδωρ στους Καταλανούς και Βάσκους.

  9. μιλαν εκ του ασφαλους γιατι ενα παρομοιο προβλημα εχουν με τους μαροκανους τυνησιους και γενικα αφρικανους
    οι ισπανικοι μαλακες.
    Να δω τι θα κανουν οταν θα αρχισουν να ερχονται σ αυτους μιλιουνια απ την αφρικη,και αληθεια δεν καταλαβα γιατι σταματησε σ αυτους η ροη αλλα σ εμας αυξηθηκε ?

  10. ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΦΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΕΣ ΠΟΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΠΟΣΟ ΙΣΠΑΝΟΙ ΘΕΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΞΕΧΝΑΝΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΠΗΡΈΑΣΑΝ, ΑΝ ΟΧΙ …….ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.
    ΟΙ ΔΕ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠ..ΕΟΙ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ KAI KATΑΣΤΑΣΕΙΣ;

  11. ….πρωτα ξαδελφια ειναι οι τουρκοι-τουρσια- με τους γυφτοαθιγγανοισπανοπορτογαλους καταστροφεις των πολιτισμων του πλανητη….με εμας θα ηταν ….βλεπε τους εβραιοισπανους της θεσ/νικης-Ιωαννινων οπου η μπεσα τους – η θηλυπρεπεια τους – η παμπονηροαθιγγανη ειναι ανευ οριων….ΣΟΥΖΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ στα ”’ΝΟΗΜΑΤΑ”’ τους….που ειναι η παραξενια’.

    1. ΜΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ , ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ.
      ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

  12. Συμφωνώ απόλυτα με τον επίλογο του συντάκτη του άρθρου. Η ΕΕ είναι μόνο νομισματική ένωση, ούτε πολιτική, ούτε στρατιωτική και ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντά του. Αυτοί που ενδεχομένως συμπλεουν μαζί μας είναι μόνο οι εχθροί της Τουρκίας αυτή την ώρα, ήτοι Ισραηλινοί, Άραβες, Κούρδοι και Αρμένιοι. Και για την ώρα Γαλλία και Αίγυπτος… Όλοι οι υπόλοιποι είναι αφερεγγυοι.Και εχθρός της Ελλάδας η Γερμανία…

    1. Πολυ σωστα και η Ελλαδα τοτε να παρει το μερος της Αγγλιας στο θεμα του Γιβραλταρ που εχουν οι Ισπανοι….Ποσο ΗΛΙΘΙΟΙ και ΦΤΗΝΟΙ ειναι αυτοι που εχουν καιριες θεσεις ,βαζουν καποια ευκαιριακα συμφεροντα πανω απο τις ΑΞΙΕΣ χωρις να καταλαβαινουν οτι τα συμφεροντα αλλαζουν αλλα οι αξιες ειναι ΑΙΩΝΙΕΣ…θα τα βρουν μπροστα τους οι Ισπανοι

  13. και καλα κανουν οι αλλες ερωπαικες χωρες…. επειδη οι ελληνες ειναι ενα ματσο χαλια δεν θα κατσουν να ασχοληθουν…………. καθε κρατος εχει τα συμφεροντα του για τους πολιτες του. η ελλαδα δεν κολλαει πουθενα μονο για απατεωνιες και κωλοπιμπιρισμους ειναι καλη…… η ελλαδα ενδιαφερεται μονο για τα συμφεροντα των οικογενειων που τους μανατζαρουν και διαλυουν την ελλαδα σαν να ειναι τσανακι τους και οικογενειακη τους περιουσια…… καλα κανουν οι αλλες χωρες. η λυπηση για τους ζητιανους εχει και ορια…….

    1. @ Μαρια
      Προφανέστατα, εσύ είσαι για λύπηση που δεν είσαι σε θέση να διαχωρίσεις τους ΄Ελληνες από τα Ελληνόφωνα πολιτικά σκουπίδια … Σε κάθε σχόλιό σου προσδίδεις στους ΄Ελληνες πολίτες, γενικώς και αορίστως, χαρακτηρισμούς που συνάδουν με την ανηθικότητα των πολιτικών και δεν έχουν την ελαχίστη σχέση με τα αγνά αισθήματα των πολιτών … Μάθε, λοιπόν, να αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και άσε τις γενικότητες, διότι προσβάλλεις βάναυσα το σύνολο των Ελλήνων … Η Ελληνόφωνη οικογενειακή κλίκα, στην οποία αναφέρεσαι, δεν είναι δυνατόν ούτε πρέπον να χαρακτηρίζει συλλήβδην το σύνολο των Ελλήνων πολιτών … ΄Οταν, επομένως, μιλάς για απατεώνες, κλέφτες, ψεύτες, ζητιάνους, ερπετοειδή κλπ, υποχρεούσαι να συγκεκριμενοποιείς την κατηγορία και όχι να τσουβαλιάζεις τους αγνούς ΄Ελληνες μαζί με τα άθλια πολιτικάντικα ανδρείκελα τα οποία δεν είναι ΄Ελληνες, αλλά απλώς Ελληνόφωνα όντα που εξαπατούν, ταπεινώνουν, εξευτελίζουν, χρεοκοπούν, ξεπουλούν τον Ελληνικό Λαό για τα δικά τους (προσωπικά & οικογενειακά) συμφέροντα …
      ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με την αδιάκριτη γενίκευση την οποία συνηθίζεις να χρησιμοποιείς στα απαράδεκτα σχόλιά σου …
      Παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα δεν είναι ένα φυσικό πρόσωπο για να της αποδίδεις απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Η Ελλάδα είναι Πατρίδα -Πατρώα Γη- υπερήφανων Ελλήνων, που την αγαπούν, την σέβονται και την υπερασπίζονται, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, με απαράμιλλη γενναιότητα και αυτοθυσία… Το γεγονός ότι -κατά τις τελευταίες δεκαετίες- την διοικούν εβραιομασονικά λόμπυ, επ΄ουδενί σημαίνει ότι διαγράφεται, ελαφρά τη καρδία και με μονοκονδυλιά, το Μεγαλείο της ΄Ενδοξης Ιστορίας της και των Αθανάτων Ηρώων της … Μέσα στην υπερχιλιόχρονη Ιστορία της Ελλάδος, πάντα εμφανίζονταν μειοδότες και προδότες, οι οποίοι είχαν από τους ΄Ελληνες την μεταχείριση που τους άξιζε … Της ίδιας μεταχείρισης θα τύχουν και αυτήν την φορά, όσοι υποσκάπτουν το μέλλον της και καταρρακώνουν το γόητρό της … Εγγύς γαρ ο καιρός που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι, το οποίον σιτάρι -σημειωτέον- είναι κατά πολύ υπέρτερον -σε όλα τα επίπεδα- από μία -αμελητέας ποσότητος- συμμορία ζιζανίων που παρεισέφρησαν με δόλο για να το βλάψουν …

      1. Χέστηκε η Μαρία..Όταν οι πεποιθήσεις πετροποιουνται μετά από μια ηλικία ούτε σεισμός 20 Ρίχτερ δε τις αλλάζει…

Comments are closed.