Ίλιον: Άρχισε η δίκη των 12 ανηλίκων κατηγορουμένων για τον βιασμό του 15χρονου

Κοινοποίηση:
dikasthrio-2-768x480

Μνήμες από τον «εφιάλτη» του ομαδικού βιασμού, τον οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, έζησε ένας 15χρονος στο Ίλιον τον Δεκέμβριο του 2022, ξυπνούν σήμερα για το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, καθώς ξεκίνησε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων, κεκλεισμένων των θυρών, η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο εδώλιο, κάθονται συνολικά 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια, οι οποίοι θα δικαστούν για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Από τους 12 κατηγορούμενους οι έξι είναι προφυλακισμένοι και στις 21 Ιουνίου συμπληρώνεται εξάμηνο προσωρινής τους κράτησης.

Σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας, πρώτοι στο βήμα του μάρτυρα προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση έχουν κληθεί να ανέβουν οι γονείς του 15χρονου αγοριού.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε, πάντως, με δυσκολίες λόγω αδυναμίας εύρεσης κατάλληλης αίθουσας που θα καλύπτει τις ανάγκες διεξαγωγής της συγκεκριμένης ακροαματικής διαδικασίας, στην οποία παρίσταται μεγάλος αριθμός συνηγόρων, κατηγορουμένων, κλπ. Αρχικά, η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε μια μικρή αίθουσα, γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των συνηγόρων της υπεράσπισης, οι οποίοι αιτήθηκαν τη μεταφορά της δίκης σε άλλο μεγαλύτερο χώρο. Ωστόσο, το αίτημα τους αυτό απορρίφθηκε νωρίς το πρωί με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την υπεράσπιση.

Όμως έπειτα από περίπου όμως δύο ώρες έγινε γνωστό ότι βρέθηκε μεγαλύτερη αίθουσα στο κτίριο του Πρωτοδικείου, επί της οδού Δέγκλερη και έτσι ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, η οποία στις επόμενες συνεδριάσεις δεν αποκλείεται να συνεχιστεί σε αίθουσες του Εφετείου της Αθήνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: