Έχουν κάνει τον Όρκο του Ιπποκράτη κουρελόχαρτο – Όλοι στο παιχνίδι της εξουσίας – Ιατρικοί σύλλογοι ζητούν υποχρεωτικότητα εδώ και τώρα

Κοινοποίηση:
Εμβολιαστικό-Κέντρο-Προμηθέας

Την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες μέχρι τη λήξη της υγειονομικής κρίσης ζητούν οι διοικήσεις των ιατρικών συλλόγων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Eβρου.

Υπογραμμίζουν ότι στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπερψηφίστηκε η πρόταση από τα διοικητικά συμβούλια των επιστημονικών οργάνων για την αναγκαιότητα και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών  σε γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζομένους σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας και κλειστές δομές περίθαλψης ευπαθών ανθρώπων.

«Οχι αναβολή»

«Η αναβλητικότητα της συγκεκριμένης απόφασης για το φθινόπωρο», τονίζεται στην ανακοίνωση, «ίσως αποβεί μοιραία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο πρέπει να συνεχίσει να περιθάλπει ασθενείς για όλες τις νόσους. Η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και πιθανότατα θα επικρατήσει σύντομα στην πατρίδα μας. Η ευθύνη των επιστημόνων υγείας αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων στις προαναφερθείσες δομές απέναντι στους νοσηλευόμενους είναι καθοριστική και αυτοπροσδιορίζει την ιδιότητά τους».

«Η αφθονία σε αξιόπιστα και ασφαλή εμβόλια είναι προάγγελος ευημερίας για τη χώρα μας», υπογραμμίζεται και σημειώνεται: «Ο εμβολιασμός σώζει περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία ανά τους αιώνες. Ο εμβολιασμός θα χαρίσει την ελευθερία σε εμάς αλλά και στους ευαίσθητους συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για λόγους υγείας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να πάρουν τις αποφάσεις αυτές με μυστική ψηφοφορία και όχι με φανερή. Οι αποφάσεις με φανερή ψηφοφορία μπορούν να επηρεαστούν απο τους ισχυρούς.

Comments are closed.