Έφυγε ο μεγάλος Ελληνας, ο θρύλος της μουσικής Κώστας Κορντάλης! (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
κεντρικο

Έφυγε ο πιο διάσημος Έλληνα της Γερμανίας (προηγείται σε δημοτικότητά της Βίκυς Λέανδρου) και ίσως ένας από τους καλύτερους και αθόρυβους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό τον οποίο η πατρίδα του όμως, ποτέ δεν τον είχε τιμήσει.

Ο Κώστας Κορντάλης (72), το πραγματικό του όνομα Κωνσταντίνος Κοριώτης, με καταγωγή από την Λειβαδιά, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό της χώρας μας. Για περισσότερο από 49 χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση του γερμανικού πενταγράμμου.

εικονα 2 (1)
Η αυτοβιογραφία του έχει τίτλο: «Ο ουρανός πρέπει να περιμένει»

Τραγούδια του, όπως το «Αννίτα» ή ο «Ίκαρος», έχουν γίνει θρύλος και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα από μικρούς και μεγάλους.

εικονα 3
1966, σε περιοδεία στην Γερμανία

Το 2004, μετά τις επιτυχίες της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου θα γράψει και θα τραγουδήσει το «Βασιλιάς Όττο», αφιερωμένο στους Έλληνες λεβέντες και τον Γερμανό προπονητή. Τους τρεις μήνες του Καλοκαιριού η δημιουργία του θα βρίσκεται στα «TOP 10» της μουσικής σκηνής.

Θα έρθει στην Γερμανία το 1959 ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, το πρωί θα δουλεύει σκληρά σε εργοστάσιο, το βραδύ θα τραγουδάει σε Ελληνική ταβέρνα. Το μπουζούκι που του έμαθε ο πατέρας του ο Λουκάς σε ηλικία 5 ετώ,ν θα τον φτάσει πολύ ψηλά. Μαζί με την λατρεμένη του γυναίκα και τα παιδιά του, τα τελευταία χρόνια θα ζει στην πολυτελέστατη έπαυλη του στην Μαγιόρκα της Ισπανίας.

εικονα 8
H έπαυλη Κορντάλης στο νησί Μαγιόρκα της Ισπανίας

εικονα 4 (2)

εικονα 5

Κατά την διάρκεια των πρώτων ετών της Ελληνικής κρίσης το 2011, ο Κορτάλης από τις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και τις συνεντεύξεις του κυρίως στην γερμανική φυλλάδα ΒΙLD θα κατακεραυνώνει όσους αποκαλούν τους Έλληνες τεμπέληδες και σπάταλους.

Μιλώντας για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της και τους κατοίκους της, δεν είναι λίγες οι φορές που θα δακρύζει.

εικονα 1 (1)
Στο τσακίρ κέφι με τα παιδιά του Λουκά και Αγγελική

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. «Ο ουρανός πρέπει να περιμένει», και πως καταντάει κάποιος με πλαστικές εγχειρήσεις, επειδή στόχος του είναι τα λεφτά, τα εύκολα λεφτά, καταλήγοντας σε οικτρό αποτέλεσμα μούμιας όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου, που αντικρίζοντας την τρομάζεις και απομακρύνεσαι αμέσως. Γελοιοποίηση του μουσικού οργάνου μπουζουκιού, στολή Έλβις Πρίσλεϊ και μπουζούκι δεν πάει. Τραγούδια και μουσική δανεική άλλων, τα ίδια και τα ίδια, γιατί οι εισπράξεις έχουνε τη πρώτη θέση στη καρδιά του Έλληνα εξωτερικού. Ούτε οι συγγενείς του δεν τον απέτρεψαν και μάζεψαν από το να αυτο-εξευτελίζεται και από το κατάντημα ενός ηλικιωμένου.

  2. Greece never remembers it’s overseas citizens! Costs Corvallis was a great singer and entertainer as well as a gentleman. Greece should have honoured this great man!!

  3. Καλό ταξίδι τεραστιε κωστα.πραγματικά αν υπάρχει κάτι ακόμα εδώ στην Γερμανία που μας κρατάει ψηλά σαν χώρα αυτό λέγετε κωστας κορδαλης. Τον έχουν η γερμανη σαν θεό. Στην Ελλάδα ίσως πολύ και να μην τον ήξεραν. Αλλά εδώ στην Γερμανία από τα 80 εκ Γερμανούς τα 60 εκ ξέρουν πολύ καλά τι πάει να πει κωστας κορδαλης .ο θάνατος του είναι προτο θεμα στην Γερμανία. Αυτό τα λέει όλα

  4. η φωτο με τους γονεις του ειναι τα παντα… καλο ταξιδι ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

Comments are closed.