27/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Έτοιμος να τινάξει το «κονκλάβιο» των Βρυξελλών ο Σαλβίνι – Θα τελειώσω τους προδότες των 5 αστέρων

Κοινοποίηση:
1

Ο Σαλβίνι, σε ομιλία του στην πόλη Ποντίντα, στη Λομβαρδία, δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία. «Με χαρά αφήνω τα επτά υπουργεία στους προδότες, επειδή θα τα πάρουμε πίσω με τόκο σε μερικούς μήνες», είπε απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόταν στα υπουργεία που είχε το κόμμα του στην κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, η οποία κατέρρευσε τον Αύγουστο. Η νέα κυβέρνηση, στην οποία παραμένει πρωθυπουργός ο ανεξάρτητος καθηγητής Τζουζέπε Κόντε, στηρίζεται από το M5S και τους Σοσιαλδημοκράτες (PD).

«Θα προκαλέσουμε αυτούς τους προδότες που είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους (…) Τους επόμενους μήνες, θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού», συνέχισε, υποσχόμενος να προκαλέσει δημοψηφίσματα με αντικείμενο τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου που ίσως καταστήσει δυσκολότερο για τη Λέγκα να ανέλθει στην εξουσία στο μέλλον.

Απειλεί με δημοψήφισμα λόγω μεταναστευτικού

Ο Σαλβίνι θέλει επίσης να γίνει δημοψήφισμα, αν η κυβέρνηση συνασπισμού προσπαθήσει να ακυρώσει το διάταγμα που πέρασε ο ίδιος και απαγορεύει τον ελλιμενισμό στα πλοία που διασώζουν μετανάστες.

Για να γίνει δημοψήφισμα στην Ιταλία πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500.000 υπογραφές.

«Αν αγγίξουν το διάταγμα ασφαλείας, τότε δεν θα μαζέψουμε 500.000 υπογραφές αλλά 5 εκατομμύρια για να υπερασπιστούμε τα ιερά σύνορα του έθνους μας», είπε.

Ο Σαλβίνι έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στη Ρώμη στις 19 Οκτωβρίου, σε μια «γιορτή εθνικής υπερηφάνειας», όπως την αποκαλεί.

 

Σταθερό προβάδισμα για τη Lega

Σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί στην Ιταλία η Lega/
Ειδικότερα, σε έρευνα της Winpoll η Lega προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 34% ενώ ακολουθεί το κυβερνητικό πλέον κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23% και απώλεια μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 16% και επίσης απώλειας μίας μονάδας.
Σημαντική άνοδο με 9% καταγράφει το εθνικιστικό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» ενώ η Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Belrusconi συγκεντρώνει 7%.

Image

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Καλή δύναμη,ο Θεός μαζί σου γίγαντα Σαλβίνι…Μακάρι να δώσεις τον τόνο σε όλη την Ευρώπη…

  2. Ο Σαλβίνι είναι γνήσιος πατριώτης.Τό λέει η περδικούλα του.Οί ιταλοί τόν λατρεύουν γιατί κυνη-
    γάει τούς λάθρους αραπάδες καί τούς νέγρους.Γνωρίζει καλά τά κουμάσια τής ΕΕ.Τόν μεθύστα-
    κα Ζάν Κλόντ Γιούνκερ, τήν φόν ντέρ Λαιεν,Μέρκελ καί τήν άλλη συμμορία.Ολη η ΕΕ ειναι ένα
    άντρο ληστών.Απομυζούν τό αίμα τών Ελλήνων καί τών Ιταλών.Η νέα ιταλική κυβέρνηση αποτε-
    λείται από τσιράκια τής ΕΕ καί τής Μέρκελ.Πρώτη τους πράξει:Ανοιξαν τά λιμάνια πού τά είχε κλείσει ο Σαλβίνι.Τώρα μπουκάρουν οί αφρικανοί ελεύθερα στήν Ιταλία.Ο Σαλβίνι όμως θά τούς αλλάξει τά φώτα γιατί είναι πανίσχυρος καί λίαν λαοφιλής.Θά κλείσει πάλι τά λιμάνια γιατί
    αγαπάει τήν Πατρίδα του.Ο Ρέντσι (Renzi) από τό Δημοκρατικό Κόμμα (ΡD) γλείφει τίς σκονισ-
    μένες μπότες τής Μέρκελ τής λέει:”Mille grazie signora Cancelliere”.Ούστ καθήκι πουλημένο
    κώλόπαιδο.
    Γιάννης Λάκων

  3. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΦΑΤΣΑΣ? ΚΑΝΠΝΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΛΒΑΤΟΡΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  4. Καλησπέρα Στέφανε,

    Έτσι Είναι Ακριβώς τα Πράγματα όπως τα Λέει ο Σαλβίνι. Ακούγεται Πολύ Έντονα ότι θα Προκαλέσει Δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό, και οι 500.000 Υπογραφές που Χρειάζονται δεν Είναι Τίποτα. Ο Σαλβίνι Έχει Μεγάλη Απήχηση στην Ιταλία, Είναι Πρώτο Κόμμα Σταθερά, με Τάσεις Αυτοδυναμίας. Και για να μην Μιλήσουμε για όλη την Ιταλία, αν Λάβουμε υπόψιν μόνο τη Regione Lombardia, που σε Πληθυσμό Είναι Περίπου όσο όλη η Ελλάδα, Εύκολα Μπορείτε να Καταλάβετε ότι 500.000 Υπογραφές Είναι Πολύ Εύκολο να Βρεθούν.

    Ο Beppe Grillo του Κινήματος των 5 Αστέρων ( Movimento 5 Stelle ), δεν Υπολόγισε Σωστά τα Πράγματα. Η Lega Nord και το Movimento 5 Stelle, Σχημάτισαν Κυβέρνηση με Σκοπό να Αλλάξει η Κατάσταση στο Μεταναστευτικό, αλλά και να Προσπαθήσουν να Αλλάξουν τις Ισορροπίες στις Βρυξέλλες, και να μην Είναι η Γερμανία στην Ουσία που Αποφασίζει για την Ευρώπη και οι Υπόλοιποι να Ακολουθούν, και αν δεν το Κατάφερναν αυτό, η Ιταλία να Αποχωρήσει από την Ευρωπαική Ένωση ( το Λεγόμενο ITALEXIT ). Στις Πρώτες Αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες, ο Beppe Grillo Έκανε Πίσω και Άλλαξε Θέση, ο Σαλβίνι Παραμένει Σταθερός στις Απόψεις του και αυτό ο Ιταλικός Λαός το Έχει Εκτιμήσει αυτό.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  5. Τον εβγαλαν απο τη μεση στο αψε σβησε. Ας προσεχε…αφου εκλογες δεν γινονται γιατι διελυσε την συνκυβερνηση που ηταν?? Δεν ηξερε οτι μετα θα τον πεταξουν?? Εφτιαξαν νεα κυβερνηση μεταξυ τους και τον αφησαν στην απεξω.

Comments are closed.