Έτοιμα να σπείρουν τον όλεθρο – Τα Mirage 2000 shark της πολεμικής αεροπορίας, άρχισαν πτήσεις στο Αιγαίο και υπόσχονται “εκπλήξεις”…(βίντεο)

Κοινοποίηση:
Digital_Combat_Simulator__Black_Shark_Screenshot_2018.04.01_-_13.10.12.91

Τα Ελληνικά Mirage της 114 ΠΜ είναι τα μαχητικά που αυτή τη στιγμή μπορούν να φέρουν τα στρατηγικά όπλα της Ελλάδας απέναντι σε οποιαδήποτε Τουρκική απειλή και είναι ο Εφιάλτης των Τούρκων Πασάδων του Ναυτικού.

Και μπορεί να λέμε σήμερα ότι οι διαθεσιμότητες δεν είναι οι καλύτερες, αυτή τη στιγμή, όμως στην Σκύρο, στα readiness ήδη βρίσκονται Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας φρουρώντας εναέριες Θερμοπύλες, ενώ πίσω στην Τανάγρα επιτελείς διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν έτοιμα προς απογείωση ικανός αριθμός αεροσκαφών, ο οποίος σαφώς θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αυξημένος.

Στρατηγικοί πύραυλοι Scalp και αντιπλοϊκοί Exocet συνεχίζουν να είναι ο εφιάλτης όποιου επιβουλεύεται μέρος της εθνικής κυριαρχίας.

Το επόμενο στάδιο, μετά την υπογραφή για την υποστήριξη των μαχητικών είναι ο νέος κύκλος συζητήσεων που αφορούν τα όπλα και την επαναπιστοποίησή τους από τις γαλλικές εταιρείες. 

Δείτε σχετικό βίντεο από την εποχή που έγινε η ανανέωση των αεροσκαφών :

Πηγή : veteranos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Ρε στ’αρχίδια μας για τα όπλα εκατομμυρίων. Η Ελλάδα καταστρέφεται εκ των έσω, πότε θα το καταλάβετε αυτό? Ωραία αυτά τα μηχανήματα αλλα ο ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας ήταν πάντα ένας, ο Ελληνας. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ελληνας.

  2. Η φωτό είναι για τον μπ@υτσο.
    Mirage 2000 (όχι -5 ή -9γιατί στο ρύγχος έχει τον σωλήνα pitot) με οπλισμό 2 AIM-9L (δεν είναι πιστοποιημένος),2 matra r-530, 2 mica και 2 mica ir, απλά δεν έχει πετάξει…

  3. Δεν αρκούν, ούτε το μικρό απόθεμα σε σκαλπ και έξοσετ, ούτε τα λίγα και παλιά μιράζ, ούτε τα ανταλλακτικά. Επίσης, οποιοδήποτε ελληνικό αεροπλάνο μπορεί εύκολα να πέσει από τα ες τετρακόσια. Μας έχουν… άνετα και αφήστε τις ενέσεις ηθικού. Κανένα σοβαρό κράτος δεν ανέχεται ξένο πλοίο σε δικά του νερά. Αν είχαμε εξοπλιστεί όπως πρέπει, θα το στέλναμε να κάνει παρέα στα ψάρια και θα τελείωνε το θέμα, τώρα ναι μεν μπορούμε να το βουλιάξουμε, αλλά τη συνέχει δεν την ξέρουμε. Όταν μοιράζαμε λεφτά και αναδρομικά σε δικαστικούς, καραβανάδες και μπάτσους και σε διορισμούς λοιπών Δ.Υ., δεν σκεφτήκαμε ότι πρέπει να εξοπλιστούμε για το μέλλον. Σύριζα και νουδού έδωσαν 2 δις σε αναδρομικά, ήτοι περίπου 20 εφ τριάντα πέντε, ή 2 μπελχάρα φρεγάτες. Νομίζω; ‘Η, αρκετά ραφάλ με σκαλπ και μέτεορ, έστω. Καλά μας κάνει λοιπόν ο γύφτος ο ερντογάν με τις μαντήλες και μας χορεύει…

  4. Οι λεβέντες μας είναι έτοιμοι νά τσακίσουν τούς τουρκομογγόλους.Ομως οι ελληνόφωνοι κιοτήδες δέν δίνουν τήν διαταγή.Ο Κούλης ο γουρλομάτης ο γιός τού σκατοψύχη προδότη Μητσοτάκη καί η εβραιοσπορά ο Δένδιας.
    Η Ελλάδα χρειάζεται έλληνες πολιτικούς καί όχι Μητσοτάκηδες.
    Γιάννης Λάκων

  5. ολα μας τα οπλα μονο για παρελασεις τα χουμε…

  6. και ποιος πολιτικος θα δωσει ουδεποτε εντολη να πυροδοτησουν τα οπλικα τους συστηματα αυτα τα αεροσκαφη?

  7. Οπλα έχουμε ψυχη απο τους πολιτικους δεν έχουμε, δυστυχώς έπρεπε να ειχαν αναλάβει οι αξιωματικοι τη χωρα, ΤΩΡΑ θα φαμε κλωτσιές απο τον μεμετη και θα πουμε και ευχαριστώ στους Γερμανούς που δεν τον αφησαν να μπει ποιο μεσα στη χωρα, ολα Σημίτη θυμιζουν 😟

  8. Έτοιμοι,κομπλε όλοι, στράτα , στόλοι ,αεροποριες και ο σουλτάνος κάνει ότι γουστάρει. Πάντως εμείς είμαστε έτοιμοι και τους …….παρακολουθουμε. Αυτό έχει σημασία, να τους παρακολουθούμε από κοντά. Ρε είμαστε για να μας κλαίνε τα ψάρια του Αιγαίου !!!!!!

  9. Παπάρια όλεθρο θα σκορπίσουν. Ο μόνος όλεθρος που μπορούν να σκορπίσουν αυτά τα εντελώς άχρηστα μαχητικά είναι να πέσουν σε καμιά πόλη από μηχανική βλάβη και θα θρηνούμε αθώους. Από όσα Μιράζ 2000 πήραμε μόνο το 1/4 έχει μείνει. Όλα τα άλλα έπεσαν από βλάβες… Δεν υπάρχει πιο άχρηστο αεροπλάνο.

  10. Σωπα ρε μεγαλε ψαρωσαμε τωρα!! Θα τους σκισουμε αν καταλαβα καλα εε??? Οπως τους σκισαμε το ’74 εε? Οπως τους σκισαμε το ’96 εε? Τι σας κανει να πιστευετε οτι δε θα ζησουμε αλλη μια προδοσια?? εε? Απο ξεφτιλες πολιτικους και στρατιωτικους!!! Τους οποιους βεβαια διοριζουμε οι μεγαλυτεροι ξεφτιλες, οι ραγιαδες ψηφοφοροι!! Τι να τις κανω τις “ΦΟΒΕΡΕΣ” Ελληνικες Ενοπλες Δυναμεις οταν ξερω οτι θα ειναι “αναγκασμενοι” να εκτελουν ολοι τους εντολες προδοτων! εαν συμβει κατι. Μου το εξηγειται αυτο? Εχεις ενα Αιγαιο σουρωτηρι!! οποιος γουσταρει μπαινει! Αλλα πρεπει να καμαρωνω οτι εχω Μirage και φρεγατες!! Καταστρεψαμε την πατριδα μας συνελληνες εμεις οι πατεραδες μας και οι παππουδες μας με την εγκληματικη αδιαφορια μας!! και δεν ειχαμε το δικαιωμα να το κανουμε γιατι χυθηκε πολυ αιμα σε αυτον τον τοπο! Και να θυμαται οποιος κλεινει τα ματακια του οτι τα παιδια μας και τα εγγονια μας θα ζησουν την κολαση που τους ετοιμαζαμε χρονια εμεις οι ιδιοι!! ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !!!!

    1. απολυτα σωστος αλλα αντε να βρεις το δικιο σου σε αυτο το τσαντηρι που λεγεται ΅Ελλαδισταν με τους ανεγκεφαλους ψηφοφορους και τους γονους….

  11. Το ο.κ για να πατήσουν το κουμπί όταν χρειαστεί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ γιατί δεν έχουμε Έλληνα πρωθυπουργό.

  12. Ναι πρώτα θα τους κάψετε και μετά θα ρωτήσετε ποιοι ήταν …ΞΕΦΤΊΛΕΣ !

  13. Τι να το κάνω και τους καλύτερους πιλότους έχουμε αλλά προς τι.
    Και την αγορά του αιώνα κάναμε για να αποκτήσουν περιουσίες διάφοροι .
    Αλλά όλα αυτά για ποιο λόγο γίνανε Αφού δεν υπάρχει θέληση και βούληση.
    Χρεώθηκαμε και για αλλά 100 χρόνια γιατί?
    Εξηγήστε μου τον λόγο μόνο Γιατί?

  14. ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 2018…ΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ…ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

  15. Μόνο που αν χαλάσουν ανταλακτικα δεν υπάρχουν Με τη προσόντα θα πολεμήσουμε τους τούρκος

Comments are closed.