Έσωσαν την γιαγιά: Τώρα τους ψάχνει η αστυνομία αλλά τους στηρίζει το 87% των πολιτών

Κοινοποίηση:
italia_astinomiki2

Στο πλευρό των πολιτών που έσωσαν μια 90χρονη από ληστεία αλλά τώρα τους καταζητεί η αστυνομία η ιταλική κοινή γνώμη

Οι ιταλικές αρχές αναζητούν έξι κατοίκους από τη συνοικία Quarticciolo της Ρώμης, μετά από viral πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχναν μια αυθόρμητη ομάδα πολιτών να χτυπάει έναν Ινδό μετανάστη που θεωρείται ύποπτος για τη ληστεία μιας ηλικιωμένης γυναίκας την Πέμπτη.

Στο βίντεο, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε από έναν συμπολίτη του, φαίνεται μια ομάδα περίπου έξι ατόμων να συλλαμβάνει έναν 26χρονο Ινδό υπήκοο σε έναν υποβαθμισμένο δρόμο της ιταλικής πρωτεύουσας, χτυπώντας γροθιές και κλωτσιές εναντίον του άνδρα που βρισκόταν ανυπεράσπιστος στο δρόμο.

“Λήστεψε μια ηλικιωμένη κυρία”, υποστηρίζει η γυναίκα που βιντεοσκοπεί από το μπαλκόνι της, όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Virgilio Notizie, ενώ ένας από τους επιτιθέμενους φωνάζει: “Παλιομαλάκα, θα σε σκοτώσω”.

Πολλοί παρευρισκόμενοι παρακολουθούν την επίθεση που διαρκεί περίπου δύο λεπτά πριν ο άνδρας καταφέρει να διαφύγει από τη σκηνή.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο μετανάστης συνελήφθη στη συνέχεια από τις αρχές της Ρώμης ως ύποπτος για ληστεία. Κατηγορείται ότι έσυρε μια 90χρονη γυναίκα στο έδαφος και τη λήστεψε στη via Manfredonia λίγα λεπτά πριν από την επίθεση.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Tor Vergata για περίθαλψη. Μεταξύ άλλων τραυμάτων υπέστη κάταγμα στη μύτη και αναμένεται να αναρρώσει εντός 30 ημερών.

Η τοπική αστυνομία, ωστόσο, είναι αναζητά τους δράστες που ευθύνονται για την επίθεση στον ύποπτο.

Το Quarticciolo αποτελεί εδώ και καιρό κέντρο εγκληματικής δραστηριότητας, μεγάλο μέρος της οποίας τροφοδοτείται από την αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Ωστόσο, ο μετανάστης θεωρείται ότι παραβίασε έναν άγραφο κανόνα της γειτονιάς να μην βάζει χέρι σε ηλικιωμένους, προκαλώντας την εκδίκηση των κατοίκων.

Η επίθεση έχει προκαλέσει διχασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η ομάδα “Καλώς ήρθατε στις φαβέλες”, η οποία επισημαίνει τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση σε όλη την Ιταλία, έδειξε ότι το 87% των ερωτηθέντων σε έρευνα υποστήριξε την ομάδα εκδικητών, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giornale.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Το καλύτερο που έχει να κάνει η Μελονι, είναι να μαζέψει όλα τα λαθροκόπρανα και να τους στείλει με κλωτσές στις πατρίδες τους, αν θέλει να πρεσβεύει τον Πατριωτισμό. Αλλιώς είναι δώρον άδωρον να μιλάει για εθνικισμό με τόσα άχρηστα αλλοδαπά στόματα στην πατρίδα της, μην δουλευόμαστε.

  2. καθιστε να δειτε τι εχει να γινει που η μελονι απο τη μια εκοψε κοινωνικα επιδοματα στους φτωχους και παραλληλα δεν απελαυνει αλλοδαπους ενω αυξανει τις ποινες στην ανηλικη εγκληματικοτητα

  3. Και σωστά έπραξαν μπράβο διότι οι λαθρο έχουν ξεφύγει με τις εγκληματικές ενεργιες τους.

  4. τισ προαλεσ μπηκαν σε σπιτι ρωσου μεταναστη,,,
    ακομα τρεχουν!
    ξερουμε τι κουβαλαγανε μαζι τουσ? θα τουσ ρωτησεισ?
    οχι! τουσ ανοιγεισ το κεφαλι και μαθενεισ απο τισ εφημεριδεσ την καταλιξη τουσ,,,
    ο παππουσ στα Γιαννενα? θα κατσει να τισ φαει και να τον στειλουν αδειαβαστο?
    ο θανατοσ σου η ζωη μου! ΖΟΥΓΚΛΑ

  5. μαζεψε να βαλει και στις τσεπες του ο ισλαμοσκωληκας βραχμαπουτανοπαιδο…ετσι κανουν και οι μαυροι εναντιον λευκων και τα ισλαμια εναντιον χριστιανων και γυναικων…αντε και στα δικα μας!

  6. Καλά τον έκαναν. Ινδός, γύφτος, Γεωργιανός και ότι κ αν είναι αυτό τους αξίζει

  7. Κυριολεκτικά τον λιντσάρανε τον Ινδό. Εντάξει, δεν είπαμε κι έτσι. Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όλα αυτά τα παιδόπουλα τρέξανε να πάρουν την δικαιοσύνη στα χέρια τους. Γιατί? Είχανε κανένα συμφέρον? ¨Οχι. Αλλά γιατί ακόμη κρατάει στην Ιταλία ο σεβασμός και η προστασία για τις γιαγιάδες. Στην Ελλάδα τι γίνεται? Τόσες και τόσες γιαγιούλες μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία χτυπημένες, κατάμαυρες, ματωμένες από τους ληστές και διαρήχτες. Δεν είδα κανέναν ¨Ελληνα συγγενή ή γείτονα να σπάει κανενού τη μύτη ή τα κόκκαλα. Μόκο οι Έλληνες. Λουφάζουνε. Έχει χαθεί το φιλότιμο. Ας τολμήσει ξανά κανάς Ινδός να ληστέψει καμιά γιαγιούλα στη μέση του δρόμου στην Ιταλία. Θα το σκεφτεί δυο, και τρεις και δέκα φορές πριν αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοι διότι ξέρει τι τον περιμένει.

  8. Αν ήταν 6 Ινδοί να χτυπάνε κάποιον ντόπιο,θα τους δίναν και επίδομα και θα τους άφηναν ελεύθερους,μην τους πούνε και τίποτα ρατσιστές

  9. Γράφει στο άρθρο…” του άνδρα που βρισκόταν ανυπεράσπιστος στο δρόμο” .
    Από λαθρομετανάστης ληστής 90χρονης που την έσερνε στον δρόμο για να την κλέψει…τον έκαναν ανυπεράσπιστο άνδρα.
    Τα συμπεράσματα δικά σας!

  10. Τολμηστε αμα ειστε μαγκες να κανετε κατι τετοιο σε εναν γεωργιανο που εκλεψε. εδω σας θελω. η σε γυφτο.

    1. δν τοκαναν για μαγκια ρε σελφυ…εγκληματιας ηταν…δλδ αν ηταν γεωργιανος παιδοβιαστης τι?θα τον αφηναν?θα τον τσακιζαν και παλι εκτος αν ηταν τπτ αντιφα ναζιστεροι παιδοφιλελε λοατκι αυτοι που τον τσακωναν…ε τοτε ναι θαλλαζαν τα πραματα,θα τουπαιρναν ενα μπουκιτσι οπως θακανες και συ!

Comments are closed.