Έρχονται 38.000 λ@θρομετανάστες από την Μυτιλήνη στην ενδοχώρα – Πάμε για νέες “Μόριες”!

Κοινοποίηση:
prosfuges-metanastes-ellada-1300

Την άμεση μεταφορά στην περίφημη «ενδοχώρα» 38.000 αλλοδαπών που έχουν έρθει παράνομα στη χώρα και τώρα βρίσκονται στη Λέσβο ζητά μια επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων λέγοντας πως το θέμα είναι επείγουσας σημασίας.

Όπως αναφέρει αυτό είναι το αίτημα της τοπικής κοινωνίας όσο και των «αιτούντων», μέχρι βέβαια να αδειάσει η Λέσβος και να ξαναγεμίσει σε χρόνο ρεκόρ από νέες αφίξεις σε ένα χωρίς τέλος «φαύλο κύκλο» που ανακυκλώνεται από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ασταμάτητα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της

«Κοινό αίτημα των κατοίκων των νησιών και των αιτούντων άσυλο, ο αριθμός των οποίων έχει ξεπεράσει τους 38.000 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι ο απεγκλωβισμός και η μεταφορά σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Κοινή συνισταμένη όσων δραστηριοποιούνται στο πεδίο (τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες και ανθρωπιστικές οργανώσεις) όπως αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είναι ότι η λειτουργία δομών κλειστoύ τύπου δεν αποτελεί λύση, αλλά ενδεχομένως θα δημιουργήσει νέα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας τάξης. Αυτό φαίνεται πλέον να συνειδητοποιεί και η ίδια η κυβέρνηση παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της.

Το ζήτημα είναι, κοινή λογική υπάρχει;

Η Πολιτεία συνεχίζει να πειραματίζεται επικίνδυνα στη διαχείριση του προσφυγικού. Αντί να λαμβάνει τα άμεσα μέτρα που απαιτούνται και χωρίς την ύπαρξη συνεκτικού σχεδίου, πορεύεται με αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις, εξαγγελίες, δημιουργία δομών επί δομών συντονισμού, νομοσχέδια και τροπολογίες που τροποποιούν νόμους λίγων μηνών κλπ.

Τοπικές κοινωνίες, πρόσφυγες και μετανάστες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες. Ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ξενοφοβικά περιστατικά η μόνη πρακτική αντίδραση που βλέπουμε είναι η, εξ ορισμού αδιέξοδη, ανάθεση στην αστυνομία της διαχείρισης των εκρήξεων. Η εκφορά εμπρηστικού ρατσιστικού λόγου από την πλευρά θεσμικών εκπροσώπων, η ανεξέλεγκτη δράση τοπικών ομάδων και περιστατικά αδικαιολόγητης αστυνομικής καταστολής που ουδείς αρμόδιος φαίνεται να αποδοκιμάζει, θέτουν σε προφανή κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και συνοχή στα νησιά.

Καλώντας τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την επείγουσα μεταφορά αιτούντων άσυλο σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, καθώς και για την υλοποίηση μίας πολιτικής που θα σέβεται τόσο τα δικαιώματα των αιτούντων διεθνή προστασία όσο και των τοπικών κοινωνιών, ξαναρωτάμε: κοινή λογική υπάρχει;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
    ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!
    ΙΧΩΡ !
    ΙΧΩΡ !
    ΙΧΩΡ !

  2. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΗΝΟΒΑΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, ΟΠΟΤΕ ΕΣΑΣ ΤΙΣ-ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΥΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ…..ΤΙ, ΟΧΙ;;;; ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΒΡΕ ΟΡΝΙΑ……

  3. Άκουσαν οι άνθρωποι ότι εδώ είναι τζάμπα όλα . Ήρθαν να τρώνε και να πίνουν τζάμπα και να πληρώνει πολλαπλά ο Ελληνας φορολογούμενος όχι μόνο με τον μισθό του ετησίως αλλά και με το 24% σε ότι αγοράζει . Είναι πολλά τα λεφτά μόνο που κανένας μας δεν τα βλέπει συνολικά . Πάνε τα νοσοκομεία ενώ πληρώσαμε και πληρώνουμε ασφάλεια τόσα χρόνια για ραντεβού υγείας μετά από ένα χρόνο συνήθως .Πληρώσαμε με τους γονείς μας όλες υποδομές . Πληρώσαμε για ένα τηλέφωνο 150.000 δραχμές και δημιουργήθηκαν υποδομές δικτύων ,κέντρων , κτηρίων και τα πούλησαν τζάμπα όντας κερδοφόρα . Τα ίδια με όλα στο κράτος . Τελικά η δημοκρατία στην χώρα μας είναι μόνο για τους έχοντες θέση στο δημόσιο και για τους πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες . Μοιράζονται τον πλούτο με το δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου . Κατέστρεψαν τα πάντα .

  4. ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΖΟΓΛΑΝΙ ????? ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ???? ΜΩΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ???? ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ ???? ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ????? ΚΟΥΛΗ ΑΝΕΥΘΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΡΕ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!! ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΡΤΑΛΙ ??????

  5. Να πιασουμε τα οπλα και να τοθς κηνηγησουμε μαζι με τις ΜΚΟ και τους προδοτες πολιτικους.
    νατους παει ο Μητσοτακης στο σπιτι του μια και η κορη του και η ξαδερφη του εχουν ΜΚΟ,να παρουν τα δικα τους κεφαλια .
    Δεν θα θυσαυριζει το Μητσοτακαιηκο και θα σφαγιαζοντε τα δικα μας κεφαλια.
    Αν θελουμε να ζησουμε μονον τα οπλα θα μας σωσουν.
    Στα οπλα να δουμε τι θα κανει η σκατοκηβερνηση.

  6. Οχι στην ενδοχωρα ειναι μεγαλο λαθος!!!!!!!! Ολοι ειναι παρανομοι και δεν δικαιουνται ασυλο !!!!!!! Γυριστε τους στις πατριδες τους!!!!!! Το ξαναγραφω Κοι της ΝΔ το λαθρομε…….κο θα ειναι το Βατερλω του κομματος σας, αν δεν αλλαξετε μυαλα!!!!!!!!!

  7. ζω στην Μυτιληνη .,.,.

    ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ .,.,,.αν φυγουν απο το νησι 35000 λαθροισλαμιστες τις ημερες της ερχομενης εβδομαδος να καταφτασουν 40000 .,.,

    Η λυση ειναι μοναδικη .,.,.οποιος μπαινει παρανομα στην χωρα ΑΠΕΛΑΣΗ την ιδια στιγμη χωρις παραπανω διαδικασιες .,.,.
    η .,.,,.,φυλακη σε ΚΛΕΙΣΤΕ΅ΔΟΜΕΣ και οποτε εξεταστει το αιτημα θα δει το ηλιο

    αν δεν γινει αποδεκτος πισω στο καθε μαλακισταν

Comments are closed.