Έρχονται οι νέες ταυτότητες: Πόσο θα μας κοστίσουν

Κοινοποίηση:
ταυτοτητες

Τρεις κοινοπραξίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να αναλάβουν το μεγάλο έργο για τις νέες ταυτότητες. Το αποτέλεσμα της τελικής κύρωσης του διαγωνισμού θα γίνει γνωστό εντός του Σεπτεμβρίου.
Το κριτήριο για τη «νίκη» στον διαγωνισμό θεωρείται η χαμηλότερη προσφορά και ο καθαρός προϋπολογισμός του διαγωνισμού αγγίζει τα 400.000.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ ανεβαίνει στα 515.000.000 ευρώ), ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανεβάζουν το κόστος στα 800.000.000 ευρώ.
Στη τελική φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί τρεις κοινοπραξίες στις οποίες έχουν τεθεί επικεφαλής τρεις εισηγμένες εταιρίες. Πρόκειται για τη Unisystems (συμφερόντων του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα), τον ΟΤΕ και τη Space Hellas.

Ειδικότερα οι τρεις κοινοπραξίες είναι οι εξής: 1) Thales Dis France – Unisystems, 2) Veridos Ματσούκης – ΟΤΕ – Byte – ΙNCM και 3) Zetes Industries – Zetes – Space Hellas – ANY. Οι δύο κοινοπραξίες που έμειναν εκτός είναι οι Ιdemia – Neurosoft και Ιn Continu Et Services – Inform Λύκος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αποκλείστηκαν λόγω ελλείψεων στους τεχνικούς φακέλους τους.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους, ήτοι συνολικά 45.000.000 έγγραφα ασφαλείας.

Η κοινοπραξία που θα επικρατήσει δεν θα εκδίδει μόνο τις νέες ταυτότητες, αλλά και σειρά άλλων εντύπων ασφαλείας όπως τα διαβατήρια, τα διπλώματα οδήγησης και οι ειδικές κάρτες για τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Το ένα σκέλος του project είναι η ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100.000.000-120.000.000 ευρώ) και το δεύτερο η παροχή της υπηρεσίας (300.000.000 ευρώ) για την έκδοση των εγγράφων που θα πραγματοποιείται από το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα ανήκουν στην ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1, με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας, και θα φέρουν ζώνη μηχανικής ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης. Το εν λόγω έργο, που χαρακτηρίζεται διαβαθμισμένο, λόγω της φύσης του, έχει προκηρύξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η νέα ταυτότητα θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης με έγχρωμη φωτογραφία και θα ενσωματώνει την ηλεκτρονική υπογραφή, που θα αρκεί για τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Η αλλαγή των ταυτοτήτων επιβάλλεται από τις νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Εμείς θα έχουμε ταυτότητες που θα γνωρίζουν τα πάντα για εμάς και μέσα στις πόλεις θα αλωνιζουν πάνω απο 40.000 όρκς “φαντάσματα” που κανεις δεν ξερει τι καπνο φουμαρουν ,από που ήρθαν ,πως ηρθαν, κλπ αμπολιαστα κιόλας . Και μπουκαρουν ακομα και τωρα με 18 ατομα σε καθε αμαξι και δημιουργουν ατυχήματα λόγω υπερβολικής ταχύτητας.Τα βλέπουμε κάθε λίγο ,δεν είναι κρυφό. Για να μην αναφέρω τους εκατομμύρια ΠΕΠ.
    Εγώ έτσι ΔΕΝ ,οπότε….. στον μπ🤬υτσ🤬 μου.

  2. Ημερομηνιακα ποτε ξεκινανε ξερει κανεις? για να ξερουμε ποτε θα γινει το μεγαλο μπαμ στην Ελλαδα και θα αλλαξουν ολα.

  3. https://www.brighteon.com/7b8ad937-44dc-4451-8e5b-fbf502fc81a7
    Ότι και να αξιολογήσεις είμαστε χαμένοι από χέρι
    Να τελειώνουμε μόνο.
    Το μαρτύριο της σταγόνας για να μας πείσουν είναι το ίδιο οδυνηρό.
    Στόχος Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
    Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

  4. και ρουφιανιλικι και λεηλασια απο το προδοταριο που κυβερναει.
    μονο κρεμαλες.
    ερχονται

  5. Τα λαμόγια ετοιμάζονται για χοντρή αρπαχτη. Α ρε τσογλανια κρέμασμα θέλετε.

  6. Το 2012 παντως, οι καρτες θα κοστιζαν 300 εκατομμύρια ευρώ!!! Νταξ’! Αν βαλεις και τον πληθωρισμο, καλα ειναι και τα σημερινα 800.000.000! Μωρε, εχουν να πεσουν μασες, με χρυσες μασελες! Παρεμπιπτοντως στο Αμερικα το 2005, το Κογκρεσσο επεβαλε την “Καρτα του Πολιτη”, με προσχημα την “Τρομοκρατια”! Λετε το επιχειρημα, να χρησιμοποιηθει και εδω; Διολου, απιθανο! Παγκοσμιοποιημενα, πραγματα!

  7. 800.000.000 κατάλαβες μάσα που θα γίνει. Μοιράζουν λεφτά μεταξύ τους και συ πήγαινε κάνε εμβόλιο για να πας στη δουλειά σου. Και μην ξεχάσεις στις εκλογές πάλι Κούλα και Άλεξ.

  8. Με αυτές τις ταυτότητες θέλουν κάποια μέρα να γίνονται όλες οι αγοραπωλησίες καταργώντας το χρήμα. Μια υπερταυτότητα που θα είναι και κάρτα όπου εκεί θα μπαίνει η μισθοδοσία και θα γίνονται και οι αγορές. Καθοδηγούνται από το σατανικό πνεύμα. Όλο αυτό είναι η προετοιμασία για το τελικό χάραγμα. Οι καιροί που ζούμε είναι πονηροί και χρειάζεται προσοχή να μη μας πλανήσουν.

    1. Και όποιος δεν έχει την ταυτότητα δεν θα έχει και πρόσβαση στο διαδίκτυο!!!

  9. 400.000.000 , με τον Φ.Π.Α. 515.000.000 , αλλά μπορεί να φτάσει 800.000.000 και ποιος μας λέει ότι δεν θα φτάσει 1 δις και ότι θέλεις … ! Βρακί δεν έχει η Μαριγώ οι καινούργιες ταυτότητες της έλειπαν !

  10. Θυμηθείτε όλοι τι είπανε οι Άγιοι. Δεν προλαβαίνουν, ο χρόνος τους σχεδόν τελείωσε. Το είχαν πει, όσοι ήταν να τις πάρουν, τελικά δεν τις παίρνουν ποτέ. Λόγω των πολέμων, τελικά θα κάνουν πίσω. Θυμηθείτε όλοι σας λοιπόν, ο Κύριος δεν πρόκειται να τους αφήσει να μας καταστρέψουν έτσι ποτέ. Αρκεί μόνο να τον εμπιστευτούμε

  11. να μην βγαλει κανεις…..αρα ουτε δουλεια ουτε τιποτα…..αλλα ουτε και φορολογικη δηλωση ουτε πληρωμη λογαριασμων κλπ…δηλαδη φαντασματα,να παθουν εγκεφαλικα οι νεοταξιτες..να δει κανεις τα ματια του ‘μητσοτακη γ@μιεσ@ι’ να παθαινουν μεγαλυτερη γουρλοποιηση.

  12. Γουρλομάτης! τους ξεπέρασε όλου και πήρε την πρωτοκαθεδρία ως εκπρόσωπος του αντίχριστου!

  13. ● Οι “νέες ταυτότητες”¨ δεν θα είναι απλώς κάποιες αθώες πλαστικές κάρτες που θα έχουν ψηφιακά αποτυπωμένη τη φάτσα μας και τα στοιχεία μας, αλλά αυτό που βάφτισε ο Παπανδρέου “Κάρτα του Πολίτη”, η οποία όπως είχε δηλώσει θα περιέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    ● Δεν θα είναι μια “αθώα” πλαστική κάρτα αλλά το λουκέτο της περίφραξης μιας ηλεκτρονικά περιφρουρούμενης φυλακής εντός της οποίας θα ζούν εγκλωβισμένοι οι Έλληνες δουλοπάροικοι.

    1. +10000
      Έτσι ακριβώς! Μακάρι να αποφευχθεί αυτό το φακέλωμα!

  14. ΧΟΥΝΤΟΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ!!!

  15. Ηρθε η ωρα να βρουμε να ζησουμε χωρις ταυτοτητες…οσοι δεν θελετε να γκρεμοτσακιστητε στον κολαση…

    1. Στον κόλαση, μάλιστα. Φαίνεται για σένα η κόλαση είναι γένους αρσενικού, αγράμματε.

      1. χαλάρωσε φίλε…δεν ήξερα πως το Μακελειό έχει προσλάβει ορθογράφο

Comments are closed.