Έρχονται νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στην Ρωσία λόγω Ουκρανίας

Κοινοποίηση:
ρωσια ηπα

Παραλληλίζοντας την κατάσταση με εκείνη πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι γερουσιαστές των ΗΠΑ, συζήτησαν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν την «μητέρα όλων των κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας.
Η ηγεσία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, συζήτησε το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την κατάσταση που έχει προκύψει στα σύνορα με την Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν ούτε την σκέψη ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν θα έχουμε άλλο ένα Μόναχο» δήλωσε ο Μπομπ Μενέντεζ, Δημοκρατικός επικεφαλής της Επιτροπής, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ συμμαχικών δυνάμεων και ναζιστικής Γερμανίας που «χάρισε» την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ, με τη Δύση να πιστεύει ότι έτσι θα τον κατευνάσει και θα καθυστερήσει τον πόλεμο.

«Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει αν πιστέψει ότι δεν θα υπάρξει απάντηση από τη Δύση» ανέφερε ο Μενέντεζ «Είδαμε τι έκανε στη Γεωργία το 2008, αλλά και το 2014 στην Κριμαία. Δεν θα σταματήσει».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, ώστε να ζητήσει εξηγήσεις από τη Ρωσία. «Θα πάμε στο Συμβούλιο προετοιμασμένοι να ακούσουμε τις ανησυχίες των Ρώσων, όμως δεν πρόκειται να αποσυντονιστούμε από την προπαγάνδα τους» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

«Η μητέρα όλων των κυρώσεων»
Σύμφωνα με τον Μενέντεζ ο ίδιος και ένας ακόμα Γερουσιαστής, δουλεύουν εδώ και μέρες πάνω στο μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που θα έχει επιβληθεί ποτέ σε βάρος άλλης χώρας. Ο ίδιος μάλιστα το αποκαλεί «μητέρα όλων των κυρώσεων».
«Περιλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία, από τεράστιες κυρώσεις εναντίον των πιο σημαντικών τους τραπεζών, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οικονομία τους αλλά και στο δημόσιο χρέος τους. Θα πρόκειται για κυρώσεις που απέχουν από οτιδήποτε έχετε δει μέχρι σήμερα» τονίζει ο Μενέντεζ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: