Τους “κούφανε” ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Οι μετανάστες να γίνουν ναυαγοσώστες- Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές

Κοινοποίηση:
navagosostis

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς πρότεινε να επισπευσθεί η έκδοση αδειών εργασίας μεταναστών για την κάλυψη κενών θέσεων στην πόλη

Μεταξύ των κενών θέσεων εργασίας που θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους μετανάστες είναι θέσεις για ναυαγοσώστες, νοσοκόμες και εργαζόμενους εξυπηρέτησης fast food.Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς πρότεινε οι μετανάστες να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ελλείψεις ναυαγοσωστών επειδή είναι «εξαιρετικοί κολυμβητές».

Ο ηγέτης της Νέας Υόρκης είπε ότι οι κενές θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να καλυφθούν εάν εκδίδονταν άμεσα οι άδειες εργασίας για τους μετανάστες.

«Πώς γίνεται να έχουμε ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων στην πόλη μας που είναι “εξαιρετικοί κολυμβητές” και ταυτόχρονα να χρειαζόμαστε ναυαγοσώστες;», αναρωτήθηκε ο Άνταμς σε ενημέρωση στο Δημαρχείο πριν λίγες ημέρες.

Οι πολλές κενές θέσεις εργασίας το περασμένο καλοκαίρι, οδήγησαν το Τμήμα Πάρκων του Big Apple να αυξήσει τους μισθούς σε μια προσπάθεια να τονώσει τις προσλήψεις.

Περισσότεροι από 180.000 μετανάστες έχουν φτάσει στη Νέα Υόρκη από την Άνοιξη του 2022, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν σε πολύ επικίνδυνα νερά όπως ο ποταμός Ρίο Γκράντε πριν ταξιδέψουν βόρεια,

Ωστόσο, ο Άνταμς επέμεινε ότι δεν είναι μόνο οι κενές θέσεις ναυαγοσώστη που θα μπορούσαν να καλυφθούν με την παραχώρηση του δικαιώματος εργασίας στους μετανάστες.

Θα έπρεπε να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο που να λέει: «Εάν υπάρχει έλλειψη εργαζομένων σε υπηρεσίες εστίασης και εσείς πληροίτε τα κριτήρια, θα σας προσλάβουμε άμεσα», εάν έχετε εμπειρία και είστε νοσηλευτής και έχουμε έλλειψη νοσηλευτών, θα σας προσλάβουμε άμεσα».

Πέρυσι, η σεζόν άνοιξε με περίπου 500 κενές θέσεις ναυαγοσωστών.

Φέτος, στο βασικό ποσοστό αμοιβής δίνεται και μπόνους 1.000 $ για όλους τους ναυαγοσώστες που εργάζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής.

«Έχουμε όλους αυτούς τους κατάλληλους ανθρώπους που περιμένουν να εργαστούν με τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε για να καλύψουμε τις θέσεις εργασίας, αλλά δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να εργαστούν επειδή η γραφειοκρατία είναι εμπόδιο», πρόσθεσε ο Άνταμς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: