Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια σταθερού, κινητού και ίντερνετ μέσω… προσφορών

Κοινοποίηση:
mak

Χιλιάδες συνδρομητές έρχονται αντιμέτωποι με αυξήσεις στα τιμολόγια που αφορούν την κινητή, τη σταθερή τηλεφωνία αλλά και τα πακέτα που αφορούν το ίντερνετ. Οι πάροχοι προχωρούν σε άμεσες αυξήσεις των τιμολογίων μετά το «φρένο» που μπήκε στην αιτούμενη αναπροσαρμογή συμβολαίων, προτείνοντας στους πελάτες νέα αυξημένα τιμολόγια σχετικά με τα συμβόλαια που λήγουν.

Για παράδειγμα, οι πάροχοι προτείνουν στους συνδρομητές να συνεχίσουν στο ίδιο πρόγραμμα αλλά με αύξηση που κυμαίνεται στα 4-7 ευρώ τον μήνα, για ένα συμβόλαιο της τάξεως των 24-27 ευρώ το μήνα

Οι νέες αυξήσεις που προτείνουν οι πάροχοι επηρεάζουν κυρίως τους συνδρομητές που είχαν συμβόλαια με έκπτωση στο παρελθόν. Ενώ σχεδόν όλοι οι καταναλωτές απέκτησαν τις συνδέσεις τους μέσω προσφορών, οι αυξήσεις αφορούν όλους τους συνδρομητές. Ορισμένες εταιρείες καλούν τους συνδρομητές να επωφεληθούν από μια ειδική προσφορά πριν τη λήξη του συμβολαίου τους, προσφέροντάς τους μια αύξηση της χρέωσης έως και 20%. Συστήνουν στους συνδρομητές να αξιοποιήσουν αυτήν την προσφορά άμεσα, δεδομένου ότι δεν θα είναι διαθέσιμη για πολύ καιρό.

Ο συνδρομητής, ανεξαρτήτως εάν είχε κάνει συμβόλαιο με έκπτωση ή όχι από τον τιμοκατάλογο, δεν υποχρεούται να αποδεχθεί την προτεινόμενη αύξηση. Αν το συμβόλαιό του έχει λήξει, μπορεί να αιτηθεί αζήμια για τον ίδιο και να μεταφέρει τη σύνδεσή του σε άλλο πάροχο (φορητότητα). Οι εταιρείες είναι επίσης ελπιδοφόρες για την «αδράνεια» του καταναλωτή. Αν ο τελευταίος αποφασίσει να ζητήσει αλλαγή παρόχου, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην αρχική προσφορά, δηλαδή στην που ίσχυε τους τελευταίους 12, 18 ή 24 μήνες.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν είναι άγνωστη, καθώς οι πάροχοι έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να αυξήσουν τις τιμές τους. Η προηγούμενη προσπάθεια για τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους το καλοκαίρι του 2023 αποτελεί σχετικό παράδειγμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Ειναι πανακριβο και το σταθερο – internet και μετα θελει ο μητσοτακης επενδυσης και πηγε και στην ινδια.
    Ας ρωταγε εκει ποσο κοστιζει το 1GB συνδεση internet;;;;..

  2. Βρωμομπιζναδοροι της φακής, που λυμαινέστε τον καθημερινό ιδρώτα μας, σας εύχομαι όλα τα κακά που μπορείτε να πάθετε. Roaming μόνο και μόνο για αντίδραση έτσι για να μάθουν ότι όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουμε τα κόλπα τους. Ενδιαφέρονται μόνο να αυξάνουν τους πελάτες τους με ψέματα, μισές αλήθειες και ένα κακοστημένα δίκτυα που συναγωνίζονται αυτά του 3ου κόσμου. Μιλήστε με φίλους σας σε ευρωπαϊκές χώρες για ξένες sim που δουλεύουν μόνιμα Ελλάδα για να σωθείτε από το cartel.

  3. ειναι που ιδιωτικοποιηθηκε ο οτε και θα εβλεπε ωφελη ο καταναλωτης. και υπαρχουν ακομα ζωα που πιστευουν οτι μη κρατικα πανεπιστημια, λιμανια, τρενα, αεροδρομια, δεη ειναι για το καλο του τοπου

  4. Και ενώ στην γειτονική Ιταλία έχεις 200Gb Ιντερνέτ στο κινητό με 9.99 εδώ σου λέει αύξηση! Μας φέρανε τους επενδυτές και αυξήθηκε η ζήτηση;

    1. Οι προσφορές για το ευρύ κοινό είναι απαράδεκτες γενικά. Στο Free2Go ή στη Q πάντως πολλές φορές δίνει προσωπικές προσφορές σε άλλο επίπεδο (1000 λεπτά προς όλους και απεριόριστα data για ένα μήνα με 6 ευρώ στέλνοντας UD στο 12410). Επίσης στο Vodafone CU δίνει με 10 ευρώ 200 GB το μήνα, με την προϋπόθεση να παίζεις ένα παιχνίδι που λέγεται CU BigBang και να μαζέψεις 30.000 κρυστάλλους (από το Νοέμβριο ως σήμερα έχω μαζέψει 270.000 κρυστάλλους, αρκετούς για 9 πακετακια). Όσο έχεις καρτοκινητό, να κάνεις συχνά φορητότητα διαδικτυακά για να εκμεταλλεύεσαι τις προσφορές καλωσορίσματος.

Comments are closed.