03/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Έρχονται αλλαγές στα φανάρια – Ποιο θα είναι το τέταρτο χρώμα και ποια η λειτουργία του

Κοινοποίηση:
fanaria_dromos

Το τέταρτο φως θα χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτόνομων οχημάτων

Οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν ένα τέταρτο φως για τα φανάρια, το οποίο θα λειτουργεί με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τη Sun.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη συμφόρηση στην κυκλοφορία των πόλεων και να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων, εξοικονομώντας ουσιαστικά πολλά χρήματα στους οδηγούς με την πάροδο του χρόνου.

Το τέταρτο φως θα χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των αυτόνομων οχημάτων – και θα συγχρονίζεται με τα υπολογιστικά τους συστήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Ali Hajbabaie.

Ο Hajbabaie και η ομάδα του δοκίμασαν την ιδέα του «λευκού φωτός» σε πολύπλοκους προσομοιωτές μικρο-κυκλοφορίας, οι οποίοι ήταν ρυθμισμένοι ώστε να προβλέπουν τις ποικίλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν στο δρόμο.

Συνεπώς, το προτεινόμενο “λευκό φως” θα ενεργοποιείται όταν αρκετά οχήματα AV πλησιάζουν σε μια διασταύρωση, με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να συμβάλλει στη δημιουργία της πιο αποτελεσματικής ακολουθίας για την κυκλοφορία, αποφεύγοντας τη συμφόρηση και τα μποτιλιαρίσματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. με τρια και γινεται το ελα να δεις. αν βαλουν και τεταρτο προβλεπω δραματα

Comments are closed.