Έρχεται τo 2026 το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο από την Xpeng

Κοινοποίηση:
xpeng-aeroht-02

Η Xpeng AeroHT, θυγατρική της Xpeng, στοχεύει να παραδώσει το ιπτάμενο αυτοκίνητό της στους πελάτες το 2026, δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC ο συμπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Brian Gu.

Πέρυσι, η Xpeng AeroHT παρουσίασε το Land Aircraft Carrier – ένα μεγάλο φορτηγό με ιπτάμενο διθέσιο επιβατικό ηλεκτρικό drone στο εσωτερικό του.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να αποσπαστεί από το φορτηγό και οι επιβάτες μπορούν στη συνέχεια να μπουν στο drone και να το πετάξουν.

Ο κ. Brian Gu, συμπρόεδρος της κινεζικής κατασκευάστριας, δήλωσε ότι το όχημα θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία φέτος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ελπίζει να παραδώσει το όχημα το 2026.

«Ο λόγος που είμαστε βέβαιοι, είναι επειδή το σχεδιάζουμε για χρήση όχι σε αστικά κέντρα, αλλά για τα περίχωρα σε γραφικές περιοχές, όπου … θα συνεργαστούμε με τους δήμους για να δημιουργήσουμε ιπτάμενα πάρκα και ιπτάμενες ζώνες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν την πτήση χωρίς την ταλαιπωρία των περίπλοκων εγκρίσεων», σημείωσε ο Gu.

Η Xpeng δήλωσε ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο περνάει επί του παρόντος από διαδικασία πιστοποίησης με την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών.

Το χρονοδιάγραμμα του 2026 είναι ελαφρώς μεταγενέστερο από τον στόχο παράδοσης του τέταρτου τριμήνου του 2025 που είχε προαναγγείλει η εταιρία κατασκευής EV.

Ο Gu δήλωσε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειαστούν ειδική άδεια για να πετάξουν το drone για αρχική χρήση.

Η εταιρία επιδιώκει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της ηλεκτροκίνησης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. He Xiaopeng να έχει δηλώσει ότι η ρομποτική και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος των μακροπρόθεσμων στόχων της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. οι περισσοτεροι θα παρουν και ιπταμενα , ε ρε γιδια

Comments are closed.