Έρχεται η ανάπτυξη! Θα τρώμε σκουλήκια και ακρίδες με τη… σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κοινοποίηση:
entoma-trofimo

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενέκρινε τη διάθεση τροφίμων με συστατικό μερικώς απολιπασμένη σκόνη οικιακού γρύλλου (Acheta domesticus), ως «νέα τροφή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της επισιτιστικής κρίσης».

Δηλαδή, να μην τρώμε κρέας γιατί βλάπτει το περιβάλλον και να τρώμε βρωμερά έντομα για να παίρνουμε τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε

Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε και η κυκλοφορία τροφίμων με συστατικά κίτρινο αλευροσκουλήκι και μεταναστευτική ακρίδα.

Στην αρμόδια Αρχή Ασφάλειας τροφίμων που παρέχει τις εγκρίσεις εκκρεμούν ακόμη 8 αιτήσεις για συμπερίληψη εντόμων ως διατροφικών προϊόντων.

Όπως, αναφέρει στην σχετική σελίδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «εναπόκειται στους καταναλωτές να αποφασίσουν αν θέλουν να τρώνε έντομα ή όχι. Η χρήση των εντόμων ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης δεν είναι καινούργια και τα έντομα καταναλώνονται τακτικά σε πολλά μέρη του κόσμου».

Η εντομοφαγία δεν αποτελεί κουλτούρα των ευρωπαίων πολιτών, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι βασικές πηγές πρωτεϊνής.

H Kομισιόν διαβεβαιώνει ότι τα τρόφιμα με άλευρα από έντομα είναι ασφαλή. «Τα νέα τρόφιμα μπορούν να εγκριθούν μόνο εάν δεν ενέχουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, διαφορετικά η Επιτροπή δεν θα είχε υποβάλει την έγκρισή τους στα κράτη μέλη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Να κι ένας καινούργιο επάγγελμα στα χρόνια της ανεργίας: Εκτροφεας εντόμων.

  2. Να βγει στη δημοσιότητα λίστα με τα προϊόντα όλων των εταιρειών που χρησιμοποιούν αυτά τα άλευρα για να ενημερωθούν οι καταναλωτές, έχει γίνει λόγος και για γαλακτομικά, αλλαντικά, σοκολάτες κ.α που περιέχουν σκόνη από έντομα

  3. μιζοτακη ευχομαι να σε τρωνε σκουληκια κ εντομα εσενα κ το βρωμοσογο συντομα

  4. Στον κωλο σας να τα βαλετε αθλιοι πισωγλεντηδες

  5. Αυτό ήταν το πρόβλημα της ΕΕ; το πως θα μας κάνει να τρώμε σκουλήκια;

  6. Ότι ακριβώς βίωσε η Ανατολή τόσα χρόνια, τα ίδια και χειρότερα περιμένουν τη Δύση. Κarma is a Β……… ΔΙΚΟ ΣΑΣ……………

  7. Οι παιδεραστες και οι ανωμαλοι της Ε.Ε τα κοπροσκυλα της κομισιον δλδ αποφασισαν για το καλο μας να τρώμε σκουλήκια και ακρίδες και εκεινοι με μισθους των 25,000/μηνα να τρωνε φιλετακια μπουργκινιον

  8. “Φάτε ΣΚ@Τ@!
    1.000.000 μύγες κάτι ξέρουν! ”

    * παλιό σύνθημα σε τοίχο

    1. Tα τρως ήδη εδώ και δεκαετίες, απλώς δεν το ξέρεις !
      Κι αφού δεν έπαθες κάτι φανερό ως τώρα, ούτε με τα έντομα θα πάθεις.

      1. Μια κατσαριδουλα,
        η μικρή Τερέζα,
        πάτησε στο Teza
        και… Teza!!!!
        Πήγαν και οι δικοί της,
        να πάρουν το κορμί της,
        μα πάτησαν στο Teza
        και… Τeza!!!

  9. το 1974 στο Σικάγο όπου είχαν φτιάξει το μετρό Και είχανε μαζέψει όλες τις φυλες από την πείνα πού εμφάνιση μετά από την ολοκλήρωση του μετρό πολλοί κάτοικοι δεν είχανε να φάνε πηγαίνανε και σπάγανε τα μαγαζιά όπου εκείνη την εποχή το συγκεκριμένο χρονολογικά τα είδανε όλους αυτούς με αρουραίος σκουλήκια ακρίδες και κατσαρίδες αυτό το αυτή την ιστορία την είχε καταγράψει τα περιοδικά εκεινης εποχής Geographic

  10. Λογικο καθ οτι επελαυνει ….η Κινεζικη αυτοκρατορια!

  11. Εγώ θα τρωω αυτούς που θα τα πουλάνε.
    Τζάμπα κρέας φίλοι μου.
    Και αντικριστο είναι μούρλια!!!

  12. Εδώ καπνίζετε και τρώτε ένα σωρό άλλες σαβούρες, τα έντομα σας πειράζουν;
    Απλώς δεν υπάρχει η κουλτούρα της εντομοφαγίας στην ΕΕ και στην αμερική – ενώ υπάρχει σε ένα σωρό άλλες χώρες του κόσμου.
    Θα την αποκτήσετε και όλα θα ‘ναι καλά.

    1. Το κακό είναι ότι δεν είχαμε φάει μέχρι τώρα κάτι μαλακες σαν και του λόγου σου.Σύντονα όμως θα πάρεις σειρά.Θα σε φάνε πρώτοι όλα αυτά τα λαθροπιθηκια που υπερασπιζεσαι.Το έχουν άλλωστε παράδοση.

  13. …οπως ενεκριναν και τα θρομβολια ως ασφαλη και αποτελεσματικα

Comments are closed.