Έπεσε και αυτό το κάστρο:Έπειτα από 157 χρόνια η Αγγλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει γυναίκα πρόεδρο

Κοινοποίηση:
bfbffb

Ιστορία γράφεται στο αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς η Ντέμπι Χιούιτ θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Η Χιούιτ θα διαδεχθεί τον υπηρεσιακό πρόεδρο Πίτερ ΜακΚόρμικ τον Ιανουάριο του 2022, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ομοσπονδίας.

Το 2011 έλαβε τον τίτλο του MBE για τις υπηρεσίες της στο δημόσιο ενώ τώρα είναι μη εκτελεστική πρόεδρος της Visa Europe, The Restaurant Group plc, BGL Group και White Stuff.

«Από μικρή ηλικία είχα πάθος με το ποδόσφαιρο και είμαι ενθουσιασμένη από την ευκαιρία που μου δίνεται στο να παίξω τον δικό μου ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος ενός τόσο σημαντικού αντικειμένου» τόνισε η Χιούιτ.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ο Κρεγκ Κλαρκ μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε λόγω ρατσιστικών σχολίων που έκανε σε τηλεδιάσκεψη.
Ο Κλαρκ είχε αναφερθεί στους μαύρους ποδοσφαιριστές, αποκαλώντας τους «έγχρωμους», ενώ είπε ότι οι ποδοσφαιριστές από τη Νότια Ασία και και τη Αφρό-Καραϊβική «έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα καριέρας». Μετά την πίεση που δέχθηκε υπέβαλε επίσημα την παραίτηση του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όπου ανακατευτηκαν οι γυναικες τα κανανε @@@νι κλαπετο.
    Τι δουλεια εχουν με την μπαλα?

Comments are closed.