Έξαλλος ο Αντώνης Κανάκης! Τα έβαλε με το ελληνικό δημόσιο μετά την επίσκεψη του σε δημόσια υπηρεσία

Κοινοποίηση:
1

Ο Αντώνης Κανάκης είναι ένα παράδειγμα πολίτη που επιβεβαιώνει το ανεπαρκές δημόσιο σύστημα. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γνωστός παρουσιαστής περιγράφει ακόμα μια δυσάρεστη εμπειρία και αυτή τη φορά στη στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη Θέρμη.

 

Ο Αντώνης Κανάκης καταγγέλει στη μακροσκελή ανάρτησή του ότι κατά την διάρκεια εξετάσεων σημάτων οδήγησης, πέρα από την συνηθισμένη καθυστέρηση, αγένεια και επιθετικότητα από τους υπαλλήλους οι οποίοι μάλιστα δεν τηρούσαν ούτε τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Καλά Χριστούγεννα!
Ελληνικό δημόσιο. Όπως όλοι το αποφεύγω όσο μπορώ, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό.
Πάντοτε πηγαίνω με την καλύτερη διάθεση σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία χρειαστεί και πάντοτε αποχωρώ με μία γεύση θλίψης.

Θλίψη για το πώς αξιοποιούνται οι υπερβολικοί φόροι που ο Έλληνας πολίτης πληρώνει
όλη του τη ζωή, αλλά και για το πώς αντιλαμβάνονται την εργασία τους και την επικοινωνία
με τους πολίτες, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι-λειτουργοί.

Πριν από λίγο στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη Θέρμη.
Εξετάσεις σημάτων οδήγησης. Ραντεβού με τους εξεταζόμενους πολίτες στις 10:45, έναρξη εξετάσεων στις 11. Αδιαφορώντας ότι είναι εργάσιμη ημέρα και οι άνθρωποι έχουν παρατήσει τις εργασίες τους, φυσικά οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 11:30 (πάλι καλά θα σκεφτείτε). Τα τρία τέταρτα αναμονής οι εξεταζόμενοι πολίτες δεν τα πέρασαν σε κάποια αίθουσα αναμονής που πιθανώς να είχε κάποιον που θα τους υποδεχόταν, κάποια τουαλέτα και κάποια παροχή πόσιμου νερού, αλλά όρθιοι έξω από το κτήριο (όχι λόγω Κορωνοϊού, αφού όπως πληροφορήθηκα, από πάντα έτσι γίνεται).

Η κεντρική είσοδος του κτηρίου ερμητικά και αυτοσχέδια κλειστή, με καρέκλες και σελοτέιπ
(!!!) για να μην τολμήσει και εισέλθει αυθαίρετα κανένας από τους όρθιους πολίτες μέσα
στο δημόσιο κτήριο.

Όταν μπαίνεις μέσα με το καλό και ενώ το συγκεκριμένο κτήριο είναι από τα σχετικώς συμμαζεμένα, αντικρύζεις τη γνωστή θλιβερή εικόνα. Απόλυτη απουσία κάποιας βασικής έστω αισθητικής, λερωμένοι τοίχοι με τους σοβάδες ή το χρώμα σε διάφορα σημεία να απουσιάζουν, σπασμένες παρατημένες καρέκλες από δω και από κει, τραπέζια που
χρησιμοποιούνται ως διαχωριστικά και η μεγάλη έκπληξη: χριστουγεννιάτικος στολισμός
(!!!).

Αυτή η γνωστή ψύχρα, αυτό το τίποτα στην ατμόσφαιρα, αυτή η αίσθηση στρατοπέδου.
Κάπως έτσι, στρατιωτικής φιλοσοφίας δηλαδή, και ο τρόπος επικοινωνίας των υπεύθυνων
της εξεταστικής διαδικασίας. Κουρασμένοι και αδιάφοροι στην καλύτερη, αγενείς και
συγκαλυμμένα επιθετικοί στη χειρότερη. Ούτε λόγος για κάποιο χαμόγελο, κάποια “καλημέρα”-“καλησπέρα”, ένα “καλή επιτυχία”, ή έστω μια αυτονόητη “συγγνώμη για την καθυστέρηση”.

Ενώ οι εξεταζόμενοι ήταν ορθώς υποχρεωμένοι να φορούν εκτός από την μάσκα και γάντια, οι εξεταστές δεν φορούσαν γάντια με αποτέλεσμα να πιάνουν τις ταυτότητες των εξεταζόμενων με τα χέρια τους (σκεφτείτε πόσες ταυτότητες έχουν αγγίξει) και στη
συνέχεια να τις επιστρέφουν πετώντας τες στο τραπέζι εξέτασης.

Γνωρίζω ότι αυτά που περιγράφω είναι πταίσματα μπροστά στο τί συμβαίνει σε άλλες
περιπτώσεις και αυτό βέβαια από μόνο του είναι εξοργιστικό. Φυσικά στην Ελλάδα του 2020 είναι θλιβερά όλα τα παραπάνω. Το πιο θλιβερό όμως είναι το ότι τα ανεχόμαστε. Το ότι θεωρούμε αυτήν την εικόνα κτηρίων και ανθρώπων, αυτού του επιπέδου την παροχή υπηρεσιών, αυτόν τον ανύπαρκτο σεβασμό στον φυσικό αποδέκτη των δημόσιων υπηρεσιών, τον πολίτη δηλαδή, ως κάτι φυσιολογικό. Ίσως τα θεωρούμε φυσιολογικά όλα αυτά γιατί οι περισσότεροι από εμάς αν ήμασταν στη θέση τους τα ίδια θα κάναμε.

Γιατί αυτοί είμαστε και γι’ αυτό έχουμε τις δημόσιες υπηρεσίες που μας αξίζουν, τους
πολιτικούς που μας αξίζουν και πάει λέγοντας (να βάλω τελεία ή ερωτηματικό σε αυτήν την πρόταση; Αυτοί είμαστε και αυτά αξίζουμε ή δεν είμαστε αυτοί και αξίζουμε κάτι σημαντικά καλύτερο; Ελπίζω για το δεύτερο.)

Υ.Γ. Αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, συγχαρητήρια στους δημόσιους λειτουργούς και
στις δημόσιες υπηρεσίες που διαφέρουν. Όσο σπάνια και αν σας συναντούμε, σας
εκτιμούμε.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. αυτοι που βριζουν αδιακρητος ολους τους ελληνες και μενουν στα εξωτερικα να τους θυμησω λοιπον οτι ολοι αυτοι που καναν ετσι την ελλας και κοροιδεψαν τον ελληνα απο το εξωτερικο μας ηρθαν κατι τυχοδιωκτες σαν του λογου σας ειναι δεν εχετε καμοια διαφορα καθηστε εκει στο εξωτερικο και μην ασχολησται με μας εσεις μας τα πρηζετε και μας λετε οτι στο εξωτερικο ειναι ετσι και αλλιως και αλλιωτικα κι εδω μολις γινουμε ακρηβως ετσι οπως εισται εξω δηλαδη ρομποτακια τοτε και δω θα ρχησουν να λειτουργουν αψογα ολα…ερχονται τωρα οι απατριδες ριψασπιδες να μας πουν τι και πως κατι κολοπαιδα σαν τους λογους σας θελουμε να ξεφορτοθουμε που μεναν στο εξωτερικο και σπουδασαν σε κατι χαρβαντ μαρβαντ κατι μορφωμενους σαν του λογου σας

  2. καλα να παθεις αντωνακη. τοσα χρονια μας εχεις πρηξει κι εσυ με την στηριξη στους τεμπεληδες κρατικοδιαιτους υπαλληλους. ολη η ζημια της χωρας. και ολοι τους στηριζουν. καλα να παθουμε.

  3. Όσο δεν απολύονται οι ΔΥ μη περιμένουμε καλύτερα.

  4. Αγαπητά πρόβατα. Τους φόρους που πληρώνει ο «καημένος» Έλληνας πολίτης, δεν πήγαιναν, δεν πηγαίνουν και ούτε ποτέ θα πάνε σε σκοπούς για τους οποίους υποτίθεται ότι πληρώνονται.

    Όσο για το Δημόσιο και τα χάλια του, τι ξενίζει ακριβώς τον Θεσσαλονικιό προοδευτικό διεθνιστή αφού, αυτός και οι όμοιοί του νεοελληναραδες είναι υπεύθυνοι με την ανεύθυνη ψήφο τους και την απέραντη αγάπη τους στο επάγγελμα του Δημοσίου υπαλλήλου ή του διεφθαρμένου προτύπου της δήθεν ιδιωτικής πρωτοβουλίας!

    Νεοέλληνες μπασταρδοι, φάτε τα σκατά που εσείς και οι οικογένειές σας είναι μέρος τους. Ταιριάζετε απόλυτα!!!

  5. “”Αυτοί είμαστε και αυτά αξίζουμε ή δεν είμαστε αυτοί και αξίζουμε κάτι σημαντικά καλύτερο; Ελπίζω για το δεύτερο.”” Εγω ξερω οτι αυτοι εισαστε και αξιζετε και να μην πω και χειροτερα!!!!!!!……… το 2005 περασα παρομοια κατασταση και εφυγα απο την ελλαδα εκει που ειχα ερθει με την καλυτερη προθεση να μεινω και να δημιουργησω μια αυτοαπασχο-λουμενη εργασια……… η ελλαδα ποτε δεν θα αλλαξει, πατος ειταν και πατος θα μεινει………. 2005-2020 τα ιδια κοπρανα οπως πριν το 2005 και μετα το 2020…….. και μου αρεσει που ενας γνωστος ραδιοφωνικος παραγωγος της μεταμεσονυχτιας ζωνης ενθαρυνει τους ελλαδικους να παραμεινουν στην ελλαδα και να το πολεμησετε ολοι μαζι……… αντε και εις ανωτερα……. με τις υγιες σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. «Το πιο θλιβερό είναι ότι τα ανεχόμαστε»….δυστυχώς,αδιαμαρτύρητα.
    Το άκρον αωτον είναι να πληρώνεις ένσημα στον ιδιωτικό τομέα ΙΚΑ και να προσπαθείς
    να εξυπηρετηθείς για τη σύνταξη σου απο τα διορισμένα κομματόσκυλα.
    Δεν υπάρχει χειρότερο ανθρώπινο είδος.Οι νεατερνταλ είναι άγγελοι μπροστά τους.

  7. Ρε Κανακη απο ποιο αεροπλανο κατεβηκες ρε “αλεξιπτωτιστη”…
    Χαχαχουχα…ακου ρε τι λεει ο ουρανοκατεβατος…
    Ξυπνα ρεεε…στην Ελλαδα βρισκεσαι…!

  8. σιχαμενε κανακη αυτοι που λες ειναι ολοι ομοιδεατες σου

  9. Στη Θεσσαλονίκη η ζωή σας είναι παραμυθι δρακοι πριγκηποπουλα κ ξωτικά… Δε μας νοιάζει κε Κανακη το βάσανο σου, αντε ασε μας

  10. Eναι το ίδιο το Δημόσιο που κάνει τα στραβά μάτια για το μαγαζί σου στην Χαλκιδική….

    1. Πες τα γιατί έχει γίνει τιμητής των πάντων, αλλά εκεί τον βολεύει που οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν πως δεν ακούνε ούτε βλέπουνε

    2. Βάλε το δικό σου κεφάλι να δουμε πόσα μαλλιά έχεις εσύ!

    3. Σωστοςςςς!!! Και κάτι άλλο. Το μηνυματακι του γιατί το γράφει και στα αγγλικά; Έχει και fans στην αλλοδαπή ο κύριος η επιθυμεί να μας κάνει ρεζίλι έτι περαιτέρω παραεξω; Μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι καλά;

    4. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΟΠΟΙΟΣ / Α ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ

Comments are closed.