Έξαλλη η Ρωσική πρεσβεία από τις δηλώσεις Πάιατ! ” Σε περίπτωση κλιμάκωσης Ελλάδας και Τουρκίας «νικητής θα είναι ο…»

Κοινοποίηση:
1

Στο «χορό» της ελληνοτουρκικής κρίσης μπήκε η Μόσχα…
Την έντονη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα προκάλεσαν δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.


Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα χαρακτηρίζει ως «ανοησίες» τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «νικητής θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν».
«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία», υπογραμμίζει η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

«Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», καταλήγει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.

Η δήλωση Πάιατ που προκάλεσε τη ρωσική αντίδραση είναι η εξής:

Μιλώντας στο MEGA, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ρωτήθηκε για τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας και εάν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» από τις ΗΠΑ για τις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι ότι είναι απαράδεκτο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν στρατιωτική συμπλοκή – τυχαία ή εσκεμμένη –   μεταξύ δυο σημαντικών συμμάχων του ΝΑΤΟ σε μια γεωπολιτικά ιδιαίτερα σπουδαία περιοχή. Για αυτό τον λόγο εμπλεκόμαστε στενά τόσο στην Αθήνα  όσο και στην Άγκυρα. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον ομόλογό μου. Έχουμε έναν  εξαιρετικό Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία –τον David Satterfield, ο οποίος είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους διπλωμάτες μας. Ο ίδιος είναι σε στενή επαφή με την κυβέρνηση της Τουρκίας, όπως και εγώ εδώ, στην Αθήνα» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ωστόσο αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται  την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1967 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΥΜΝΟ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΟ 1974 ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

  2. Αληθεια ο χαφτυαρ ο μουσουλμάνος την πηρε την τριπολη ακομα;

  3. τα ρωσακια μεχρι την οσετια την γεωργια και την ουκρανια τα παιρνει να κανουν ταρζανιες πιο εξω πεφτει φαπα

    1. Ναι ρε όταν σου χε πάει το σκατό στην κάλτσα όταν συνέχεια στην τηλεόραση και παντού οι ισλαμιστές ηλίθιε αποκεφάλισαν και τα διέδιδαν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και εσύ ανέμενες την σειρά σου αφού θα τελείωναν με την Συρία και θα Χαν το 2014-15 την πλήρη στήριξη της γαλοπουλόχωρας τότε η Ρωσία τους έσκισε την μήτρα τους έκανε κάρβουνα τους έδειξε πια είναι η κόλαση εν ζωή και τους τσάκισε το είναι τους εγκαθιστώντας βάσεις και αποδεικνύοντας πως πίσω ήταν στρατόπεδα CIA αλλά εσύ δεν τα λες αυτά γιατί είσαι στόκος και δεν ξέρεις τίποτα γαμώ τον Μωάμεθ την πουτάνα

  4. 1974(ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ -ΤΑΣΚΑ -ΑΒΡΑΚΩΤΟΣ-ΚΛΠ ΣΚΥΛΟΛΟΙ).
    Ο παπαδοπουλος ήταν ηδη 6 μηνες φυλακισμενος στην οικια του σύντροφε.

  5. ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΕ ΠΑΙΑΤ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ 1967 ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΣΥ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟ ΤΟ 1974(ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ -ΤΑΣΚΑ -ΑΒΡΑΚΩΤΟΣ-ΚΛΠ ΣΚΥΛΟΛΟΙ).ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ.

  6. Ο ρόλος του Πάιατ είναι ΣΟΡΟφιλικός, διορισθείς από τον Ομπάμα της ΝΤΠ.
    Είναι ο νονός στις σχέσεις ΣΟΡΟσύσφιξης με την αναρχοάπλυτη $αριστερά$ του Τσίμπλα.
    Έτσι έγινε φιλοαμερικανική η Πρεσποτραφής $αριστερά$.
    Έτσι έχει γίνει και με την αμερικανολάγνα ΝΔ. Δείτε Πρεσπολάγνους πως αποκαθίστανται -κατόπιν διαταγών άνωθεν (;;;) – εντός της ΝΔ όπως ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ και τέλος η νέα ΠτΔ.
    Ληφθεί υπόψη ότι στην Ουκρανία που ήταν πρέσβυς ο Πάιατ και μεθόδευσε ακροδεξιές καταστάσεις (γιατί εκεί, σε αντίθεση με εδώ, η ακροδεξιά ήταν χειραγωγίσιμη), μεθοδεύτηκε $μεθοδικά$ (όπως και στις Πρέσπες) αυτό που ενδιέφερε τον Σόρος δηλαδή την εταιρεία ενέργειας κρατικού μονοπωλίου Naftogaz. Ο Soros, ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου των ΗΠΑ και η εταιρεία συμβούλων McKinsey, συμβουλεύσαν την κυβέρνηση μαριονέτα της Ουκρανίας για την ιδιωτικοποίηση Naftogaz. Για ίδιο οικονομικό όφελος του Σόρος έγιναν όσα $έγιναν$ και στις Πρέσπες. Αλλά όταν η δικηγόρος που έκανε την έν-σταση για τις Πρέσπες [εκ μέρους των παμακεδονικών οργανώσεων] και δεν την έκανε δεκτή η Πρόεδρος του ΣτΕ Σακελλαροπούλου (!!!!!τυχαίο ε;) με αγενή τρόπο

  7. Αυτα ειναι για τους αφελεις που λετε Κε πρεσβη των ΗΠΑ, αν δεν θελετε….νικητης να ειναι ο Πουτιν σε ενα ενδεχομενο ελληνοτουρκικο επεισοδιο, να μαζεψετε τον μογγολο γειτονα της Ελλαδας, διοτι γνωριζετε πολυ καλα ποιος πρακαλει και να παρατησετε την πολιτικη της πλακας, των ισων αποστασεων!!!!!!!!

Comments are closed.