Ένοχος μετά από 17 χρόνια για συνέργεια σε φόνο – ληστεία

Κοινοποίηση:
αστυνομία περιπολικό βράδυ

Ένοχος, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 38χρονος Αλβανός για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος 29χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Καταδικάστηκε με κάθειρξη 14 ετών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είπε ψέματα για τη συμμετοχή στο περιστατικό, γιατί συμφώνησε να καταθέσει και να ελαφρύνει τη θέση του φυσικού αυτουργού, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 30.000 ευρώ. Τελικά, είπε ότι δεν πήρε τα χρήματα και αποφάσισε να πει την αλήθεια στο σημερινό δικαστήριο. Έτσι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το grtimes.

Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2003, στην πυλωτή πολυκατοικίας, στην Πολίχνη. Ο φυσικός αυτουργός καταδικάστηκε αμετάκλητα με ισόβια δεσμά και 12ετή κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την ληστεία.

Στο δευτεροβάθμιο ΜΟΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσε ως μάρτυρας ο 38χρονος Αλβανός ο οποίος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία και στη δολοφονία του προποτζή, χωρίς να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του. Ο ίδιος, το 2010, καταδικάστηκε με ποινή ισοβίων και κάθειρξης 17 ετών, από το ΜΟΔ Κοζάνης, για άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας.

Μετά την ομολογία του, τα πρακτικά του ΜΟΕ Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε στην εισαγγελία και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του 38χρονου για την ανθρωποκτονία και ληστεία της Πολίχνης.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται κι άλλος ένας Αλβανός, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΖΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΝΑΝΔΡΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ…….

Comments are closed.