Ένα νέο κράτος γεννιέται – Επίσημη εισήγηση στα χέρια Μπάιντεν: “Να αναγνωριστεί ως νόμιμη κυβέρνηση το συριακό Κουρδιστάν – Να αποχωρήσουν τουρκικές δυνάμεις”

Κοινοποίηση:
kurdistan2-1

ια πρώτη φορά στην Ιστορία κυβερνητική επιτροπή των ΗΠΑ παρέδωσε επίσημη εισήγηση στην κυβέρνηση της χώρας για αναγνώριση της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ως νόμιμης τοπικής κυβέρνησης!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αναβάθμιση της συνεργασίας ΗΠΑ-Κούρδων σε “Στρατηγική Εταιρική Σχέση”.

Αν το γεγονός αυτό συνδυαστεί με την υποστήριξη ΗΠΑ-Γαλλίας στην Αρμενία, τότε δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό δίπολο στα “πλευρά” της Τουρκίας. Με μακροχρόνιο σχεδιασμό θα μπορούσαμε να πούμε πως η Τουρκία θα αντικατασταθεί εντός ΝΑΤΟ σταδιακά…

Πλέον, ΜΚΟ, οργανώσεις και πολιτικοί φορείς “τρέχουν” το θέμα διαμελισμού της Συρίας και αναγνώρισης Κυβέρνησης των Κούρδων της Συρίας.

Η απόφαση αυτή θα εμπλέξει περαιτέρω την Τουρκία βαθιά στο συριακό έδαφος καθώς η Άγκυρα θα προσπαθήσει να προλάβει “τελεσίγραφο αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία” κάτι που ήδη ζητά η αμερικανική έκθεση.

“Πολιτική αναγνώριση στην Αυτόνομη Διοίκηση ΒΑ Συρίας”

Στην ετήσια έκθεση τους για το 2021, η κυβερνητική Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει επίσημα την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ως νόμιμη τοπική κυβέρνηση.

Η USCIRF είναι μια διακυβερνητική επιτροπή που ιδρύθηκε το 1998 και παρακολουθεί τους όρους της θρησκευτικής ελευθερίας σε άλλες χώρες.

Μέλη του USCIRF είχαν εκφράσει προηγουμένως υποστήριξη για την αναγνώριση της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης τον Οκτώβριο του 2020 στην Ροτζάβα, η τότε αντιπρόεδρος Nadine Maenza δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψιν τις συστάσεις μας για να δώσουν πολιτική αναγνώριση στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, να άρουν τις κυρώσεις στα εδάφη που κυβερνά και να πιέσουν την Τουρκία να αποσυρθεί από την χώρα αυτή.

Οι συστάσεις της USCIRF σχετικά με την Αυτόνομη Διοίκηση έχουν αυξηθεί και γίνονται πιο συγκεκριμένες με την πάροδο των ετών:

Η Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας αναφέρθηκε πρώτη φορά στην έκθεση του USCIRF το 2019 στην οποία ζήτησαν να συμπεριληφθούν «εκπρόσωποι της Αυτόνομης διοίκησης της κουρδικής πλειοψηφίας στη ΒορειοΑνατολική Συρία» στις ειρηνευτικές συνομιλίες που χρηματοδοτούνται από τον ΟΗΕ.

“Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των Τούρκων”

Αν και η έκθεση του USCIRF για το 2020 δεν απαιτούσε πολιτική αναγνώριση, παρόλ’ αυτά ζήτησε περαιτέρω διπλωματική συνεργασία με την Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, υποστήριξη μέσω ΜΚΟ και άλλων διεθνών εταίρων.

Επιπλέον ζητούσε από την Τουρκία να παράσχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απόσυρσή των δυνάμεων της από τη Συρία καθώς και να σταματήσει την «θρησκευτική εθνοκάθαρση» στις περιοχές που έχει καταλάβει.

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ρώσσοι και Άσσαντ δεν θα δεχτούν “Συριακό Κουρδιστάν” με διαμελισμό της Συρίας.
    Ας γίνει Κουρδιστάν μέσα στην Ν.Α Τουρκία που ζούνε 15 εκατομμύρια Κούρδοι.
    Μας συμφέρει μια διαμελισμένη τουρκία και όχι διαμελισμένη Συρία.

  2. Καλά, μην πιστεύετε όλα οσα διαβάζετε σε περιθωριακά σαιτς. Αν και όταν συμβεί, θα το γιορτάσουμε αναλόγως ΟΛΟΙ οι Ελληνες και τα αδέρφια μας οι Αρμένιοι.

    Ρωσοι και Σέρβοι προέκυψαν φιλότουρκοι τελευταία και αρα πούλο μακριά

  3. Μόλις φτιαχτεί μιά νέα χώρα , ή Κουρδία , εμείς έχουμε νά πάρουμε πίσω Πόλη Κύπρο καί Βόρεια Ήπειρο ! Οπότε , καλώς νά ‘ερθει…

  4. Ε ρε γλέντια που θα κάνουμε όταν θα τη φάει τη παπάρα ο Ερντογάν!!! Τρικουβερτα!!

Comments are closed.