Ένας CEO αποκαλύπτει ποια βιογραφικά τραβούν πάντα την προσοχή

Κοινοποίηση:
shutterstock_229999303

Τα σημεία που θέλουν προσοχή
Πόσες φορές έχεις φτιάξει και στείλει το βιογραφικό σου και σκέφτεσαι αν το έχεις δημιουργήσει σωστά και αν θα τραβήξει το ενδιαφέρον αυτού που θα το διαβάσει; Ένας έμπειρος CEO, ο Gary Burnison, περιγράφει στο CNBC πώς είναι το βιογραφικό που του κεντρίζει το ενδιαφέρον και δεν περνά απαρατήρητο.

Ο CEO της Korn Ferry αναφέρει, λοιπόν, τα εξής…

Αρχικά θα πρέπει να διαβάζεται εύκολα, δηλαδή να είναι ξεκάθαρα δομημένες και οργανωμένες οι πληροφορίες με κουτιά, bullets και bold όπου αυτό χρειάζεται. Είναι πολύ βασικό για να μην κουράσει τον αναγνώστη που έχει μπροστά του, ίσως, δεκάδες βιογραφικά.

Το επόμενο βασικό χαρακτηριστικό είναι να μην έχει κλισέ εκφράσεις αλλά να αποτυπώνει απλά την αλήθεια. Εκφράσεις όπως «οργανωτικό πνεύμα» και «αποτελεσματικός στην πίεση» είναι πλέον πολύ ξεπερασμένα και συνηθισμένα. Το καλύτερο είναι να λέτε περιεκτικά τι ακριβώς κάνατε στην προηγούμενη δουλειά σας, μιλώντας κυρίως για αποτελέσματα και λιγότερο για αρμοδιότητες.

Τέλος, όπως αναφέρει ο ίδιος, το καλύτερο βιογραφικό που έχει δει παρουσίαζε την επαγγελματική του ιστορία σαν ιστορία, με χρονική δηλαδή σειρά από το παρελθόν στο παρόν και όχι μπερδεμένα μεταξύ τους ανάλογα με το ποιο θεωρείτε εσείς σημαντικότερο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Κούρασαν οι ψεύτες και οι γελοίοι που κάνουν τους ειδικούς λέγοντας ανοησίες λέει:

    Ο διευθυντής της δημόσιας εταιρίας ΟΑΕΔ, το βιογραφικό του -δήθεν μορφωμένος, εκπαιδευμένος, ικανός- πιστοποιεί ότι υπάρχει στις “φαντασιόπληκτες” “ηθικοπλαστικές” εταιρίες του Ελληνικού δημοσίου αλλά εξίσου και του ιδιωτικού τομέα όπου εάν έχεις χρήματα να αγοράσεις “χαρτιά” από συγκεκριμένα μαγαζιά (που με αυτά τα λεφτά ιδρύεις και ιδιόκτητη εταιρία και γίνεσαι ελεύθερος επαγγελματίας) τότε κάποιοι σε επιλέγουν αμέσως και σε διορίζουν καμαρώνοντας, άσχετα άμα είσαι ο μεγαλύτερος άχρηστος, αγράμματος, ατάλαντος, απαίδευτος, ανειδίκευτος στο κόσμο. Άπειρα τα παραδείγματα όπως στη ιστοσελίδα ΟΑΕΔ όπου ειναι σε τραγική κατάσταση ως ιστοσελίδα και ως λειτουργία, το SSL πρωτόκολλο website oaed.gr έχει λήξει η μίσθωση του και δεν παρέχει επικοινωνίες συνδέσεις ασφαλείας, γιατί ο ΟΑΕΔ δεν ανανέωσε την συνδρομή του με εκ νέου μίσθωση. Έχει όμως διευθυντή ΟΑΕΔ, http://www.oaed.gr/chairetismos το βιογραφικό είναι σε σύνδεσμο κάτωθι της φωτογραφίας. Με τόση “μόρφωση” είδατε εσείς το ΟΑΕΔ να πρόκοψε; να επέτυχε επιτεύγματα; να έκανε τι; Ούτε μια ιστοσελίδα ασφαλής δεν διαθέτει, ούτε οργάνωση και ταχύτητα ιστοσελίδας, ούτε καν νοηματική δεν βγαίνει από τις ειδικότητες που λέει ότι προσφέρει ΤΕΣ και ΙΕΚ σχολών.

    Άμα η φαντασιοπληξία και η ανοησία κάποιων λέει ότι θα σε προσλάβουν επειδή έχεις γράψει έτσι ένα κείμενο ή αλλιώς και όλες αυτές οι ανοησίες που λένε κάποιοι προσποιούμενοι τους ειδικούς, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι κάθε φορά διαπιστώνουν ποιοι με μεγάλα εισοδήματα καταλαμβάνουν τις θέσεις γιατί οι εργοδότες τους είναι φαντασιόπληκτοι και των εντυπώσεων.

  2. ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ

    1. Έτσι ακριβώς!
      Επίσης αν είσαι γυναίκα βάλε ένα μίνι κάνε και τα γλυκά μάτια σε κάποιον και.. Πήρες την δουλειά!!

Comments are closed.